to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:16 | 28.03.2014

Πολιτική

Πολυνομοσχέδιο: Πυρά από την αντιπολίτευση για το μνημονιακό οδοστρωτήρα

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η αντιπολίτευση, εν όψει της συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει τις διατάξεις που συμφωνήθηκαν με την τρόικα, το Σάββατο και την Κυριακή


Διαβάστε αναλυτικά τις εξελίξεις στο κεντρικό μας θέμα

Διαβάστε το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ: Με εκβιασμούς και απαξίωση της Βουλής φέρνουν το νέο μνημονιακό οδοστρωτήρα 

 

ΑΝΕΛ: Άλλη μια ανήθικη πολιτική μεθόδευση

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουΐκ έκανε λόγο για νέο μίνι μνημόνιο και ανήθικη πολιτική μεθόδευση της κυβέρνησης: 

«Το νέο μίνι Μνημόνιο που επέβαλε η Τρόικα, είναι και πάλι μια ανήθικη πολιτική μεθόδευση της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου με μορφή κατεπείγοντος πολυνομοσχεδίου σε τρία άρθρα και καλούνται για άλλη μία φορά οι εκβιαζόμενοι βουλευτές, να αποφασίσουν αν είναι βουλευτές των Ελλήνων ψηφοφόρων ή των δανειστών και της Μέρκελ».

ΚΚΕ: Νέο συντριπτικό πλήγμα σε βάρος του λαού

Και το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως το πολυνομοσχέδιο «προωθεί νέο συντριπτικό πλήγμα σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών, των ασφαλιστικών ταμείων και των μικρών επαγγελματιών, αποδεικνύοντας ότι, τόσο τα λεγόμενα δημοσιονομικά όσο και τα λεγόμενα διαρθρωτικά μέτρα, υπηρετούν την καπιταλιστική κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα και οδηγούν στη λαϊκή χρεοκοπία».

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, το πολυνομοσχέδιο είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, αφού τους προσφέρει ακόμη πιο φτηνή εργατική δύναμη και νέα πεδία κερδοφορίας που θα προκύψουν από τον εκτοπισμό αυταπασχολουμένων.

Αναφερόμενο μεταξύ άλλων στις ρυθμίσεις της λίστας του ΟΟΣΑ, σημειώνει πως «ένα μέρος των μικρών επαγγελματιών, παραγωγών και αγροτών οδηγούνται ουσιαστικά στον εκτοπισμό μέσα από τις ρυθμίσεις για το ψωμί, το γάλα, τα φαρμακεία, το βιβλίο, τα ταξί και φορτηγά, τη γενίκευση της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, τα χαράτσια».

Όπως αναφέρει, ωφελημένοι θα είναι τα μονοπώλια των αντίστοιχων κλάδων, τα σούπερ μάρκετ, οι αλυσίδες που θα συγκεντρώσουν στα χέρια τους ακόμη μεγαλύτερα μερίδια της αγοράς.

Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο

«Η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο (διαβάστε αναλυτικά), διότι εμφορείται από υποχωρήσεις και από μέτρα τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με τις δημοκρατικές και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά ούτε με όλα εκείνα τα οποία χρειάζεται ο τόπος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση της Δημοκρατικής Αριστεράς- Προοδευτική Συνεργασία, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

«Η κυβέρνηση υποχώρησε, η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε και το αποτέλεσμα είναι η χώρα να συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, της ύφεσης, της λιτότητας. Να βρίσκεται δέσμια σε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής με ασφυξία. Ολα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Και πρέπει να αλλάξουν και με βάση τα όσα πρόκειται να υπάρξουν στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)