to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:33 | 27.03.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πολιτικά "απολιθώματα" ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ζουν τους τελευταίους τους "σπασμούς"

«Η καταρρέουσα, ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κορυφώνει την επίθεσή της ενάντια στους εργαζόμενους, με την απαράδεκτη και κατάπτυστη συμφωνία με την τρόικα, την οποία επιχειρεί να υλοποιήσει με βία και αστυνομική καταστολή», αναφέρει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.


Όπως σημειώνει, «χτυπούν τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών για να "αποδείξουν" στους δανειστές-"τοκογλύφους" την προθυμία τους να εφαρμόσουν τη συμφωνία-"συμβόλαιο εκτέλεσης" της χώρας». Μία συμφωνία που προωθεί την κατάργηση και των τελευταίων υπολειμμάτων του εργατικού δικαίου, τη σύνθλιψη των εργασιακών σχέσεων και την κυριολεκτική κατάρρευση της δημόσιας, κοινωνικής ασφάλισης. «Μέτρα όπως η απαράδεκτη αύξηση των ορίων των ομαδικών απολύσεων, η κατάργηση, επί της ουσίας, του δικαιώματος της απεργίας, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η κατάργηση των τριετιών  και η ισοπέδωση των ασφαλιστικών Ταμείων, των συντάξεων και των υπολειμμάτων της δημόσιας, κοινωνικής ασφάλισης γυρνούν την κοινωνία και τους εργαζόμενους αιώνες πίσω, σ' έναν εργασιακό μεσαίωνα άνευ προηγουμένου για ευρωπαϊκή χώρα. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική της υποτέλειας, της καταστροφής της χώρας και των εργασιακών σχέσεων είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε και να αντεπιτεθούμε», αναφέρει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Τα πολιτικά "απολιθώματα" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ζουν τους τελευταίους "σπασμούς" της καταστροφικής τους διακυβέρνησης. Ο λαός της χώρας μας, όπως και οι υπόλοιποι λαοί των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, - με ηρωικό και φωτεινό παράδειγμα αυτό του ισπανικού λαού που αυτές τις μέρες διαδηλώνει μαζικά και  αντιστέκεται ενάντια στις πολιτικές λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης -, θα αποτινάξει τον ζυγό της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, ανοίγοντας τον δρόμο για Ευρώπη με ισότητα, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Ο ισπανικός λαός δείχνει τον δρόμο! Η νίκη είναι μπροστά μας!».   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)