to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:26 | 27.03.2014

πηγή: sport-fm.gr

Αθλητισμός

Ποδόσφαιρο: Νέα διοργάνωση-«πείραμα» από την UEFA

Σχέδιο με το οποίο προτίθεται να κάνει πιο ενδιαφέροντα τα φιλικά των εθνικών ομάδων ψήφισε η UEFA στο συνέδριό της στο Καζακστάν. Το όνομα της νέας διοργάνωσης… Nations League.


Μία νέα διοργάνωση, που θα μπει στις ζωές μας το 2018 και αναμένεται να κάνει ακόμη πιο… δύσκολη τη ζωή των ποδοσφαιριστών, ετοιμάζεται να λανσάρει η UEFA. 

Στο συνέδριό της στο Καζακστάν, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία παρουσίασε στα μέλη της-ήτοι τις 54 εθνικές ομοσπονδίες-τα σχέδιά της για τη… National League, τα οποία και εγκρίθηκαν ομόφωνα. 

Το πλάνο, που έχει σκοπό να καταστήσει πιο ενδιαφέροντα τα φιλικά παιχνίδια των εθνικών ομάδων προσφέροντας σαν έπαθλο ακόμη και θέση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, προβλέπει ότι οι εθνικές ομάδες θα χωρίζονται σε ομίλους τύπου… Champions League και θα τίθενται αντιμέτωπες στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί για τα φιλικά τους. Τα εθνικά συγκροτήματα θα είναι χωρισμένα ανάλογα με τη δυναμικότητά τους, ενώ θα υπάρχουν και κατηγορίες, με τις τελευταίες ομάδες να υποβιβάζονται και τις πρώτες τέσσερις να παίζουν ανά διετία σε ουδέτερο έδαφος σε ένα άτυπο Final Four με έπαθλο πρόκριση στα τελικά του Euro. 

Ακόμη το σύστημα και η δομή της νέας διοργάνωσης δεν έχoυν αποσαφηνιστεί. Βάσει του αρχικού σχεδίου, πάντως, η… δράση στη νέα διοργάνωση θα αρχίσει το φθινόπωρο του 2018. Θα υπάρχουν τέσσερα μεγάλα γκρουπ (κατηγορίες) και θα χωρίζονται σε άλλα τρία ή τέσσερα μικρότερα, με κάθε ομάδα να δίνει τέσσερα ως έξι ματς μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου. Οι νικητές των ομίλων τον επόμενο χρόνο θα παίζουν στο άτυπο Final Four, ενώ τα μπαράζ για το Euro 2020 θα μετατεθούν για το Μάρτιο του ίδιου χρόνου. 

H UEFA φιλοδοξεί με τον τρόπο αυτό να τονώσει το ενδιαφέρον (και κατά συνέπεια την εμπορική αξία) των φιλικών αγώνων των εθνικών ομάδων, αλλά ήδη ακούγονται αντιδράσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με την επιπλέον καταπόνηση των ήδη πολύ επιβαρυμένων ποδοσφαιριστών. 

Ο πρόεδρος της επιτροπής ανταγωνισμού των εθνικών ομάδων, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, δήλωσε: «Όλα τα μέλη της UEFA συμφώνησαν στη δημιουργία αυτής της νέας διοργάνωσης. Είναι ένα μεγάλο βήμα για τις εθνικές ομάδες της Ευρώπης και ελπίζουμε οι φίλαθλοι να υποστηρίξουν το νέο εγχείρημα». 

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ανέφερε με τη σειρά του: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο διεθνές καλεντάρι και να υπάρχει μια καλύτερη δομή στις ημέρες που υπάρχουν για τα φιλικά παιχνίδια. Υπάρχουν κάποιες εθνικές ομάδες που όλοι θέλουν να αντιμετωπίσουν κι άλλες που δυσκολεύονται να βρουν αντιπάλους. Αναζητούσαμε κάτι καινούριο και καταλήξαμε στην ιδέα του Nations League». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)