to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:03 | 20.03.2014

πηγή: το Βήμα

Διεθνή

Ερντογάν: «Ο 15χρονος είχε εκρηκτικά στις τσέπες του»

Σε νέο ρεσιτάλ αναλγησίας προχώρησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «αποκαλύπτοντας» ότι ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν, είχε διάφορα μικροαντικείμενα στις τσέπες του, «ανάμεσά τους και εκρηκτικά», ισχυρισμός που δεν περιλαμβάνεται ούτε στις επίσημες αστυνομικές ανακοινώσεις.


«Ο Μπερκίν Ελβάν είναι αθάνατος!» γράφει η αφίσα πάνω στο φέρετρο του 15χρονου παιδιού που είχε βγει για να αγοράσει ψωμί και τραυματίστηκε θανάσιμα από κάνιστρο χημικών της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο νεαρός Αλεβίτης έχασε τη ζωή του αφού παρέμεινε σε κώμα επί εννέα μήνες, όταν χτυπήθηκε από κάνιστρο χημικών της αστυνομίας στις διαδηλώσεις για το Πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη.

«Προσπαθούν να με παρουσιάσουν ως το δολοφόνο αυτού του παιδιού. Αλλά γιατί άραγε ένα παιδί που πάει να αγοράσει ψωμί, κρατάει πέτρες και σφεντόνες στα χέρια; Εντεκα διαφορετικά εκρηκτικά και μεταλλικά μικροαντικείμενα βρέθηκαν στις τσέπες του» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.  Είναι ουσιαστικά η δεύτερη φορά που μιλάει δημοσίως για τον άτυχο νεαρό Αλεβίτη, ο οποίος, σύμφωνα με την οικογένειά του, δεν συμμετείχε στη διαδήλωση, αλλά είχε βγει από το σπίτι για να πάει μέχρι το φούρνο να αγοράσει ψωμί. Την πρώτη φορά ο πρωθυπουργός είχε περιοριστεί να διαβεβαιώσει ότι «ο θάνατός του δεν θα επιρρεάσει την οικονομία της Τουρκίας».

Επί τη ευκαιρία ο Ερντογάν επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι όλες οι εναντίον του λαΐκές κινητοποιήσεις «είναι αποτέλεσμα συνομωσίας ξένων δυνάμεων». «Κάτι ανάλογο συμβαίνει στην Ουκρανία και την Αίγυπτο», είπε.

Παράλληλα, διέψευσε τον ισχυρισμό του πρώην επικεφαλής της Ασφάλειας της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, Αλί Φουάτ Γιλμαζέρ, ο οποίος δήλωσε ότι «την εντολή για την σύλληψη του στρατηγού Μπασμπούγ, πρώην αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, έδωσε ο ίδιος ο Ερντογάν».

«Αυτά τα λέει ένας άνθρωπος ανήθικος και αναξιοπρεπής Εϊναι όλα ψέματα. Και θα πληρώσει το τίμημα για όσα λέει» δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση TRT.

 

Διαβάστε ακόμα: O Ερντογάν απειλεί με απαγόρευση του twitter

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)