to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:26 | 18.03.2014

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: "Κάτι θέλουν να κουκουλώσουν στον έλεγχο του πόθεν έσχες για τους υπουργούς"

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλά στο Κόκκινο για την προσπάθεια ακύρωσης των ελέγχων στους υπουργούς από το 1974 έως σήμερα, το κομματικό φάσμα και τις διαβουλεύσεις κυβέρνησης και τρόικας.


"Πάνε σαν τον κλέφτη να ακυρώσουν το νομοθέτη αδυνατίζοντας τη δυνατότητα ελέγχου" δήλωσε στο Κόκκινο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης αναφορικά με τη προσπάθεια της κυβέρνησης μέσω τροπολογιών να ακυρώσει τον αναδρομικό έλεγχο του πόθεν έσχες σε όσους διατέλεσαν υπουργοί σε κυβερνήσεις απο το 1974 έως σήμερα. 

"Η επιτροπή ελέγχου στην οποία και ο ίδιος είναι μέλος έχει να συνεδριάσει απο το Δεκέμβρη, αυτό μας δείχνει πως κάτι θέλουν να κουκουλώσουν, φοβούνται ακόμη και τη λειτουργία οργάνων στα οποία έχουν τη πλειοψηφία" πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης που κατήγγειλε μεθόδευση απο τη κυβέρνηση.  

Σχετικά με τις διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα δήλωσε πως "στο παρά πέντε της συμφωνίας που θα περάσει κατά βάση αυτό που θέλει η τρόικα προσπαθούν να αποφύγουν μια μεγαλύτερη συντριβή βάζοντας πράγματα κάτω απο το χαλί για να τα περάσουν αργότερα. Καταγγέλλουμε όχι μόνο την ουσία της μνημονιακής πολιτικής αλλά και την άκρως αντιδημοκρατική διαδικασία που μετατρέπει το κοινοβούλιο σε βιοτεχνία παραγωγής αντικοινωνικών ρυθμίσεων". 

"Σήμερα επιχειρείται απο διάφορους να ανακόψουν μια δυναμική νίκης του ΣΥΡΙΖΑ ποντάροντας πότε στον ένα πότε στον άλλο. Τώρα υπάρχει ένα δημοσκοπικό ρεύμα του Ποταμιού. Εμείς κάνουμε την δουλειά μας και όλα θα κριθούν στην κάλπη" δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης για τα δημοσκοπικά ευρήματα που εμφανίζει το Ποτάμι. 

"Ο κόσμος που είναι αγανακτισμένος και θιγμένος απο την καταστροφική πολιτική του μνημονίου να μη πατήσει τη πεπονόφλουδα του "όλοι ίδιοι είναι" και "δεν αλλάζει τίποτα" και να εκφράσει στη κάλπη το μήνυμα του οτι δεν πάει άλλο. Αν αυτό γίνει τότε μπορεί το 2014 να είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά" τόνισε ο κ. Παπαδημούλης. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)