Στην ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει: 

«Αποθρασύνθηκαν τα φασιστοειδή που φορούν το μανδύα του "πατριώτη" στην Καβάλα και προχώρησαν για μια ακόμα φορά στις γνωστές προκλήσεις τους. Αυτή τη φορά το πήγαν ένα βήμα πιο πέρα: Με χυδαία αντικομουνιστικά συνθήματα, βγαλμένα από τον υπόνομο του παρακράτους, βεβήλωσαν την είσοδο των γραφείων του ΚΚΕ ενώ δε δίστασαν να πετάξουν και πέτρες. Μάλιστα τα συνόδευσαν και με αγκυλωτούς σταυρούς.

Τα γνωστά ναζιστικά αποβράσματα τα ξαδελφάκια των ναζιστών που αξιοποιήθηκαν από ΕΕ - ΗΠΑ στην Ουκρανία για το εκεί πραξικόπημα και τις διώξεις ενάντια στους μετανάστες και τους κομμουνιστές δείχνουν το ρόλο και την αποστολή που τους έχει ανατεθεί: να προβοκάρουν, να χτυπήσουν το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, την πρωτοπορία του, τους κομμουνιστές.

Θυμίζουμε πως όλη η ιστορία του φασισμού-ναζισμού αποδεικνύει πως ο αντικομμουνισμός συνοδεύεται με αξιοποίηση τέτοιων ταγμάτων εφόδου, αργά η γρήγορα απέναντι στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Έτσι έπραξαν οι ναζί και οι φασίστες στην Ευρώπη και φυσικά στη χώρα μας.

Καλούμε τον καβαλιώτικο λαό, με τη στάση και τη δράση του, να απομονώσει τα φασιστοειδή, να μην έχουν τόπο να σταθούν. Τα σωματεία, οι φορείς του μαζικού κινήματος, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο τους και με τη συλλογική τους δράση να τους τσακίσουν, να τους απομονώσουν, στέλνοντας τους οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Να τσακίσουν τους φασίστες και το σύστημα της εκμετάλλευσης που τους γεννά και τους θρέφει, ανεξάρτητα αν κατά περιόδους τους περιορίζει και άλλοτε τους ξαμολάει.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και με αφορμή την πρόκληση αυτή δηλώνουμε κατηγορηματικά πως τέτοιες ενέργειες δεν μας πτοούν: ίσα ίσα μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας, ώστε σήμερα να παρεμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα ανοίγοντας τον δρόμο για ριζικές αλλαγές.

Ο λαός και η νεολαία να επαγρυπνούν! Απέναντι μας έχουμε και τις εφεδρείες αυτής της εξουσίας που χθες προετοιμάστηκαν απέναντι στους μετανάστες, σήμερα αξιοποιούνται για την καταστολή του λαού που αγωνίζεται».