to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:37 | 14.03.2014

Πολιτική

"Από τη Θράκη ξεκινάει η μεγάλη πορεία για την ανατροπή και την αλλαγή": Περιοδεία του Αλ. Τσίπρα σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη (φωτογραφίες-βίντεο)

Περιοδεία στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας - "Από τη Θράκη ξεκινάει η μεγάλη πορεία για την ανατροπή και την αλλαγή", το κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα σε αγώνα μέχρι τη νίκη, κατά την Κεντρική του ομιλία στην Κομοτηνή


Σειρά δεσμεύσεων προς τον λαό, για την αποκατάσταση των αδικιών, με έμφαση τους εργαζόμενους που πετιούνται  στο δρόμο, για το σταμάτημα της φοροεπιδρομής, για την αλλαγή στο πολιτικό σύστημα και τη δημόσια διοίκηση, για την απονομή δικαιοσύνης σε όσους εγκλημάτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην Κομοτηνή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε χθες Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή αρχίζοντας από την Θράκη πανελλαδική περιοδεία εν όψει της τριπλής κάλπης του Μαΐου.

"Στις επερχόμενες εκλογές, είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας,  θα κριθεί αν θα μπει επιτέλους τέλος στο ζοφερό αυτό καθεστώς. Αν θα γίνει μια νέα αρχή. Αν η Ελλάδα θα υπάρξει ως αποικία και οικόπεδο, ή ως ελεύθερη και κυρίαρχη χώρα. "Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε, μπορεί να αρχίσει ένα κύμα τεκτονικών αλλαγών που θα αλλάξει το τοπίο της λιτότητας στην Ευρώπη. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι οι Έλληνες υπογράφουν το δικό τους συμβόλαιο με την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Ένα συμβόλαιο που προβλέπει: Τέρμα στα μνημόνια. Τέρμα στη λιτότητα".

Βίντεο από eraorestiada.blogspot.gr

Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Πολιτιστικό Κύτταρο της Κομοτηνής

Πολίτες της Κομοτηνής

Ξεκινάμε, σήμερα, από δω, από την πόλη σας, από τη Θράκη, τη μεγάλη πορεία για την ανατροπή και την αλλαγή.

Για τη νίκη όλων εκείνων που τους πολιορκεί η ανεργία, η φτώχεια και τα μνημόνια.

Για τη δικαίωση όλων εκείνων που σε δύσκολες συνθήκες, εδώ στην άκρη της Ελλάδας, παρατημένοι ή και κυνηγημένοι από το υδροκέφαλο κράτος, δεν έπαψαν να ελπίζουν και να μάχονται για ένα καλύτερο αύριο.

Για την οριστική καταδίκη όλων εκείνων των κομμάτων, των δυνάμεων αλλά και των προσώπων, που οδήγησαν την πατρίδα και τους ανθρώπους της στη σημερινή ανθρωπιστική κρίση.

Στη σύγχρονη ελληνική τραγωδία.

Θέλω να διακηρύξω από δω, από τη Θράκη, την αρχαία πατρίδα του Σπάρτακου, του δούλου που έγινε παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας, του Θράκα που προσωποποιεί τον ανειρήνευτο αγώνα για καλύτερο αύριο, του επαναστάτη που ακόμα συγκινεί και συνεγείρει:

Ότι η ώρα μας, έφτασε.

Έφτασε η ώρα να ξεσπάσει σαν θύελλα ο ελληνικός λαός.  

Η ώρα να δώσουμε την τελική μάχη της απελευθέρωσης από τα μνημόνια, την κοινωνική βαρβαρότητα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Η ώρα των απλών ανθρώπων της δουλειάς.

Η ώρα των νέων, ανυπότακτων, αποφασισμένων,  και άφθαρτων δυνάμεων να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας.

Για να αλλάξουν τις τύχες της χώρας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Η τριπλή εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι όχι απλώς κρίσιμη, αλλά μάχη ζωής και θανάτου, για την πατρίδα και το λαό μας.

Το λέω αυτό με πλήρη συνείδηση των λόγων μου.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να τελειώσει τώρα με όσους τον τελειώνουν καθημερινά.

Να τελειώσει πριν τον αποτελειώσουν.

Πριν η Ελλάδα ξεπουληθεί οριστικά και οι άνθρωποί της καταντήσουν μια φιμωμένη και φτηνή εργατική μάζα.

Και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η τελευταία ελπίδα για το λαό μας.

Για ολόκληρο το λαό μας.

Όχι μόνο για τους αριστερούς, για τους ριζοσπάστες, για τους κομμουνιστές.

Αλλά για τον κάθε δημοκράτη, τον κάθε πολίτη, τον κάθε εργαζόμενο,  όποιο κόμμα κι αν στήριζε μέχρι χτες

Για όποιον πιστεύει ότι η σωτηρία της πατρίδας και των ανθρώπων της έρχεται πρώτη.   

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, καθαρή, μεγάλη, αδιαμφισβήτητη, και στις τρεις κάλπες, η ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης, η συγκρότηση κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, είναι το πρώτο βήμα:

Για να μπει επιτέλους τέλος στις πολιτικές του ολέθρου.

Για να αποκτήσει η Ελλάδα φωνή και πυγμή στο διεθνή στίβο, όπου σήμερα διαμοιράζουν τα ιμάτιά της.

Για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, για να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται, για να βάλουμε όλοι μαζί τη χώρα σε έναν άλλο δρόμο.

Για να γίνει επιτέλους πράξη μια απλή αρχή: Ο άνθρωπος, ο απλός άνθρωπος της δουλειάς και της δημιουργίας, πάνω από τα κέρδη.

Και πάνω από το χρέος, τα επιτόκια, τα spread, τις απαιτήσεις των δανειστών και τις εντολές της κυρίας Μέρκελ.  

Φίλες και φίλοι

Οι ευρωεκλογές αντιμετωπίζονταν λίγο πολύ μέχρι χτες σαν μια χαλαρή αναμέτρηση, ένα είδος πανεθνικής δημοσκόπησης, μια ευκαιρία να καταγράψουν τα κόμματα τις δυνάμεις τους.

Μέχρι χτες, όμως.

Σήμερα δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια.

Αυτές οι ευρωεκλογές είναι μάχη, κρίσιμη, αποφασιστική για το δρόμο στον οποίο θα πορευτεί η Ευρώπη.  

Ο ευρωπαϊκός νότος δέρνεται από τους ανέμους της λιτότητας και του αυταρχισμού.

Η εθνική κυριαρχία μιας σειράς χωρών που πιάστηκαν στην παγίδα του χρέους έχει καταντήσει αδειανό πουκάμισο.  

Η Ελλάδα έχει γίνει πεδίο βολής και επιβολής της πιο βάρβαρης λιτότητας, των πιο βάρβαρων μέτρων που σχεδιάζονται και παράγονται στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.

Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες προελαύνει η πιο απόλυτη, αυταρχική και άκαμπτη δικτατορία των αγορών εις βάρος των εργαζομένων.

Η Ευρώπη γερμανοποιείται και διαχωρίζεται σε πατρίκιους και πληβείους, πλούσιους και φτωχούς, πειθαρχικούς και απείθαρχους, βόρειους και νότιους.  

Γι' αυτό οι ευρωεκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία.

Είναι η μεγάλη ευκαιρία για τους ευρωπαϊκούς λαούς να στείλουν στον αγύριστο τις τρόικες και τα μνημόνια και να βάλουν τη σφραγίδα τους στον αγώνα για μια ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον ελληνικό λαό να διατρανώσει την απαίτησή του να αλλάξει πορεία η Ευρώπη.

Και να αλλάξει ριζικά στάση απέναντι στις χώρες του νότου.

Απέναντι στην Ελλάδα που αυτή τη στιγμή η ευρωπαϊκή συντηρητική ελίτ, η ιερή συμμαχία του νεοφιλελευθερισμού, την αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμη χώρα δεύτερης διαλογής.

Γυναίκες και άντρες της Κομοτηνής

Με την τρόικα σε ρόλο αστυνόμου, επιτηρητή και τιμωρού, με τους δανειστές να επιβάλλουν τη θέλησή τους στην ελληνική κυβέρνηση χωρίς να συναντούν καμιά αντίσταση, με τη χυδαιότητα και την απανθρωπιά των λεγόμενων αγορών να ανακηρύσσεται σε υπέρτατο νόμο, η χώρα μας έχει βρεθεί σε μια θανάσιμη παγίδα.

Στην οποία κάνουν ότι μπορούν να μας κρατήσουν όχι για ένα και δυο χρόνια όπως λένε ο Σαμαράς και η ετερόκλητη συμμαχία του Μαξίμου, αλλά για δεκαετίες.

Πριν από λίγο διάβαζα στο διαδίκτυο την είδηση ότι σήμερα στη Γερμανική εφημερίδα Handelsplat, καταγράφεται η εκτίμηση ότι η τρόικα θα παραμείνει στην Ελλάδα για τα επόμενα 50 χρόνια.

Και η αλήθεια είναι ότι δε πρόκειται να φύγουν αν δε τους διώξουμε εμείς.

Αυτοί και οι κυβερνήσεις που στηρίζουν και τους στηρίζουν θα κάνουν ότι μπορούν για να κρατηθούν για πάντα στις ζωές μας.

Γι' αυτό άλλωστε χρησιμοποιούν το ψέμα, την καταστολή, την τρομοκρατία, την προπαγάνδα του μίσους, τα εμφυλιοπολεμικά στερεότυπα, τις μονταζιέρες, τις προκλήσεις.

Μια κυβέρνηση με ακροδεξιά χαρακτηριστικά, που στεγάζει όλη την παλαιοκομματική φθορά, όλο το γερασμένο πολιτικό κατεστημένο, όλο το θίασο που μας οδήγησε ως εδώ, έχει αναλάβει τη σωτηρία μας!

Να δούμε όμως ποιους θα μας σώσει από τέτοιους σωτήρες.

Δείτε τι κάνουν αυτές τις μέρες.

Παριστάνουν τους σκληρούς διαπραγματευτές για να αποτρέψουν δήθεν τα χειρότερα που η τρόικα απαιτεί.

Μας φλομώνουν με προπαγανδιστικά δακρυγόνα ότι μπορεί να μη δοθεί η δόση και ότι απειλείται σύγκρουση με την τρόικα που συνεπάγεται, αυτή τη φορά όχι χρεοκοπία και καταστροφή, αλλά απώλεια του υποτιθέμενου πλεονάσματος.

Κάνουν και το λιοντάρι δηλαδή, αλλά μας προετοιμάζουν και για τη νέα τους υποχώρηση, που θα σημαίνει νέα δεινά και νέα δεσμά.

Και τώρα που στην παρωδία αυτή διαπραγμάτευσης και στη χορωδία των εκβιασμών εις βάρος του λαού έχει μπει και το διαβόητη πλεόνασμα, πως το αλλάξαν το τροπάρι;

Δεν τους αφήνει, λένε, η τρόικα να μοιράσουν το μοιράσουν στους ένστολους και σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Κι αυτοί παλεύουν σκληρά να αλλάξουν την απόφασή της.

Παλεύουν πολύ σκληρά! Μάλιστα!!

Θυμάστε τη δήλωση του κυρίου Στουρνάρα πριν λίγο καιρό;

Όταν ομολόγησε ότι η κυρία Λαγκάρντ του πρότεινε να στηρίξει πρόταση του ΔΝΤ για σημαντικό κούρεμα του χρέους; Κι ο ίδιος αρνήθηκε επειδή ο Σόιμπλε του είχε πει "Γιάννη ξέχασέ το";

Τόσο σκληρά διαπραγματεύονται.

Γιάννη ξέχασέ το -και το ξεχνούν!!

Εμείς δεν μπαίνουμε στο κόπο να αμφισβητήσουμε λογιστικά το πλεόνασμα.

Όχι γιατί δεν ξέρουμε με τι αλχημείες και τι κόλπα στα όρια της απάτης κατασκευάζουν τους αριθμούς που τους βολεύουν.

Αλλά γιατί το κύριο και το βασικό για μας είναι άλλο:

Το πλεόνασμα αυτό είναι βαμμένο με αίμα.

Είναι προϊόν αφάνταστης δυστυχίας και απίστευτων στερήσεων του ελληνικού λαού.

Ξέρετε τι μετράει και τι απηχεί αυτό το πλεόνασμα φίλες και φίλοι;

Η κυβέρνηση λέει ότι μετράει και απηχεί την επιτυχία της πολιτικής της.

Η πραγματικότητα λέει ότι μετράει και απηχεί τη δυστυχία, την απόγνωση, την στέρηση, την καταπίεση, την αιμορραγία του λαού μας.

Την ισοπέδωση και τον Καιάδα για τους πιο αδύναμους τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους.

Ζούμε μια κατάσταση στην οποία η σύγκρουση της πραγματικότητας με την κυβερνητική προπαγάνδα έχει ξεπεράσει τα όρια της σχιζοφρένειας.

Θυμίζει αφηγήσεις απο παλιά στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα οποία οι σκελετωμένοι και στα όρια του θανάτου κρατούμενοι βομβαρδίζονταν με τραγούδια και εμβατήρια για το φωτεινό μέλλον και για την όμορφη ζωή που τους περιμένει.

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα -αυτό έλεγε ο ύμνος του Μεταξά.

Σήμερα μας λένε ότι πρέπει να χαιρόμαστε γιατί ζούμε ένα success story, μια ιστορία επιτυχίας.

Κι αυτό όταν δεν υπάρχει άνθρωπος, σπίτι, παιδί, νοσοκομείο, σχολείο, παιδικός σταθμός, τόπος εργασίας, που να μην είναι μια σύναξη από δράματα, και  από ιστορίες απόγνωσης και οργής.

Αλλά τι κι αν η πραγματικότητα έρχεται σε αντίθεση με την προπαγάνδα τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Αυτή φαίνεται να είναι η αρχή που τους καθοδηγεί.

Ποιος να τους πιστέψει όμως πια;

Μια, δυο, τρεις, δεκατρείς και είκοσι τρεις φορές επικαλέστηκαν το λύκο για να δικαιολογήσουν τα μαντρόσκυλα.

Να είστε βέβαιοι ότι και τώρα τα ίδια κάνουν.

Την ίδια πολιτική κωμωδία στήνουν πάνω στην τραγωδία των Ελλήνων.

Και τη δόση θα πάρουν τελικά και κάποια ψίχουλα θα τους αφήσουν να μοιράσουν και με δηλώσεις θα τους ενισχύσουν οι ευρωπαϊκές ελίτ που έχουν αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι.

Αρκεί να συνεχίσουν με την ίδια σκληρότητα και την ίδια πολιτική ανηθικότητα την ίδια πολιτική.

Αρκεί να συνεχίσουν να είναι καλοί μαθητές και να εφαρμόζουν κατά γράμμα τις εντολές τους.

Τώρα, μέσα στα κοινωνικά συντρίμμια, λίγο πριν τις εκλογές, στήνουν άλλη μια πράξη της ίδιας κωμωδίας.

Έτσι είναι το ανατριχιαστικό παιγνίδι εις βάρος του λαού μας, συντρόφισσες και σύντροφοι.

Από τη μια ο λύκος της χρεοκοπίας, της απόλυτης καταστροφής, της εξόδου από το ευρώ και λοιπά και λοιπά.

Και από την άλλη η Κοκκινοσκουφίτσα του κου Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Στουρνάρα.

Το success story.

Λες και οι Έλληνες είναι λωτοφάγοι, λαός ανηλίκων και έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

Το success story νούμερο δύο, με γερμανική σκηνοθεσία, αγοραίους πρωταγωνιστές και τους γνωστούς κομπάρσους - την ελληνική κυβέρνηση- στήνεται στο εξής σενάριο :

Η Eurostat στις 22 Απριλίου θα ανακοινώσει ότι υπάρχει ένα κάποιο πλεόνασμα.

Αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα υπάρξει πλεόνασμα σε μία χώρα κατόπιν πολιτικής συμφωνίας.

Αμέσως μετά τα πανηγύρια  θα αρχίσουν προεκλογικά,  εφαρμόζοντας τις παλιές συνταγές του παλιού   φθαρμένου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που εκπροσωπούν, να μοιράζουν κάποια ψίχουλα στους ιθαγενείς.

Ταυτόχρονα, θα επιχειρήσουν μία "στημένη" έξοδο στις αγορές, για την οποία έχουν αρχίσει ήδη οι προετοιμασίες.

Ένα μικρό ποσό με επιτόκιο λίγο κάτω από το 5%, ίσα-ίσα για να μπορούν να οργανώσουν ένα προεκλογικό "θρίαμβο".   

Έχουν ήδη βρει και τον πρόθυμο οίκο, που θα ντύσει τη  Κοκκινοσκουφίτσα τους.

Κατά σύμπτωση βέβαια είναι ένας οίκος που κατέχει ελληνικά ομόλογα και όλο αυτό το παιγνίδι θα του αποφέρει εύκολα και μεγάλα κέρδη.

Και τα παιχνίδια αυτά θα μεταφερθούν μετά στο χρηματιστήριο και στα spreads.

Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι για να στηθεί το νέο success story και να χωρέσουν οι αριθμοί στις εκλογικές σκοπιμότητες, έχουν στηθεί κανονικές μονταζιέρες και υπηρεσίες μεταφοράς δεδομένων και στην οικονομία.

Λάστιχο έγιναν οι αριθμοί και τρένο οι λογαριασμοί.

Εμφανίζουν μειωμένο το ΑΕΠ του 2012.

Έτσι μεταφέρουν ύφεση από το 2013 στο 2012 για να εμφανιστούν ότι έπιασαν τους στόχους.

Δείχνουν δηλαδή χειρότερο το 2012 για να φανεί  καλύτερο το 2013!

Η ύφεση, το ΑΕΠ, το πλεόνασμα, κόβονται, ράβονται, βάζουν τα καλά τους και κάνουν βόλτες στα προεκλογικά μπαλκόνια.

Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα παρακμάζει, ακμάζει το πολιτικό θέατρο.

Φίλες και φίλοι, πολίτες της Θράκης

Επιτέλους να τελειώνουμε με δαύτους.

Πρέπει να φύγουν.

Αυτή είναι η απαίτηση των καιρών.

Πρέπει να φύγουν γιατί συναινούν στην καταστροφή της χώρας.

Πρέπει να φύγουν γιατί η πολιτική τους παράγει κάθε μέρα δυστυχία, φτώχεια, ανεργία και αδιέξοδα.

Πρέπει να φύγουν όμως και γιατί κατάντησαν τοξικοί  για το ήθος, την αξιοπρέπεια, την ίδια την ελεύθερη ύπαρξη των ανθρώπων στην Ελλάδα.

Με την κοροϊδία, την εξαπάτηση, την υποτίμηση της νοημοσύνης του ελληνικού λαού, τη διαστροφή της πραγματικότητας, δηλητηριάζουν την κοινωνία και έχουν μετατρέψει την πολιτική σε παίγνιο απάτης.

Και πρέπει ακόμα να φύγουν γιατί έχουν αποσπαστεί τελείως από την κοινωνική πραγματικότητα. Και μιλούν για παντεσπάνι σε εκατομμύρια ανθρώπους από τους οποίους λείπει το ψωμί.

Αναρωτηθείτε:  

Υπάρχει κανείς που να πιστεύει τους θριάμβους και τις επιτυχίες του κυρίου Σαμαρά;

Υπάρχει κανείς  που να πιστεύει ότι με τη σημερινή πολιτική μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από καταστροφή και τραγωδίες;

Υπάρχει κανείς που θα πιστέψει πάλι τον κύριο Σαμαρά, ο οποίος  όπως το 2012 υπόσχεται τέλος των μνημονίων, ενώ ο φίλος και προστάτης του ο κύριος Σόιμπλε προαναγγέλλει ήδη άλλο ένα μνημόνιο;

Υπενθυμίζοντας με νόημα ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό, την ίδια στιγμή που το ΔΝΤ υπολογίζει ότι υπάρχει μεγαλύτερη από την ομολογημένη επισήμως τραπεζική τρύπα;

Υπάρχει κανείς που θα πιστέψει ότι ακόμα κι αν το μνημόνιο τελειώσει, οι πολιτικές του δεν θα εξακολουθήσουν να μας τελειώνουν;

Δεν θα παραμείνει η εργασιακή βαρβαρότητα;

Η φορολογική αφαίμαξη;

Οι καρατομημένες συντάξεις και οι τριτοκοσμικοί μισθοί;

Η ανεργία;

Το αβίωτο χρέος;

Ξέρετε τι θέλουν να τελειώσουν συντρόφισσες και σύντροφοι;

Εμάς θέλουν να τελειώσουν. Όχι το μνημόνιο.

Τον ελληνικό λαό να  τελειώσουν.

Την αξιοπρέπεια μας να τελειώσουν.

Τη λαϊκή κυριαρχία να τελειώσουν

Την Ελλάδα που αντιστέκεται, επιμένει και ονειρεύεται θέλουν να τελειώσουν.

Και στη θέση της να στήσουν μια Ελλάδα τραπεζοκόμο και ικέτιδα στα μεγάλα ευρωπαϊκά τραπέζια.

Πρόθυμη και φτηνή.

Φτηνή και πρόθυμη.

Αυτή η Ελλάδα, όμως, είναι η δική τους.

Δεν είναι η δική μας.

Αξίζει σε κείνους.

Δεν αξίζει σε μας.

Δεν μας αξίζει η Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης και της θεσμικής βαρβαρότητας.

Δεν μας αξίζει η Ελλάδα στην οποία ο αγρότης είναι υποζύγιο εκμετάλλευσης από μύρια όσα κυκλώματα και στόχος φοροεπιδρομής από το κράτος.

Δεν μας αξίζει η Ελλάδα που η εργατική της τάξη σέρνεται στην ανεργία και η εργατική δύναμη πωλείται για ένα πιάτο φαΐ.

Δεν μας αξίζει η Ελλάδα των λουκέτων, της ρημαγμένης υπαίθρου, του κατεστραμμένου παραγωγικού ιστού, της ισοπέδωσης των μικρομεσαίων.

Και να σας πω και κάτι άλλο;

Δεν μας αξίζει η Ελλάδα του Σαμαρά, του Δένδια, του Άδωνι, του Βενιζέλου, του Στουρνάρα, και όλων όσοι τρώνε το πολιτικό τους ψωμί από το χέρι της Μέρκελ.

Φτάνει!

Αρκετά!

Να  τελειώνουμε με το παλιό για να αρχίσουμε κάτι νέο και ελπιδοφόρο.

Δεν γίνεται να μην έχουν χιλιάδες παιδιά και χιλιάδες οικογένειες τα στοιχειώδη.

Δεν γίνεται να μπαίνουν άνθρωποι φυλακή για χρέη λίγων ευρώ στην πιστωτική τους κάρτα και να κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ωραίοι οι κλέφτες της λίστας Λαγκάρντ, οι διαπλεκόμενοι των δισεκατομμυρίων, οι άρπαγες των θαλασσοδανείων, τα τρωκτικά των κρατικών προμηθειών και των δημόσιων ταμείων.  

Δεν γίνεται να φυλακίζονται και να αυτοκτονούν μικρομεσαίοι επιχειρηματίες την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ χρωστούν από 150 εκατομμύρια στις τράπεζες και συνεχίζουν να κυβερνούν χωρίς καμιά ενοχή και φυσικά χωρίς καμιά ενόχληση.

Και να ψηφίζουν μνημόνια και να στήνουν μονταζιέρες και μηχανισμούς με κρατική επιχορήγηση.

Να σας πω εδώ μια σκέψη σε παρένθεση: Ίσως γι' αυτό αποφάσισαν στο ΠΑΣΟΚ να αλλάξουν όνομα και ταμπέλες -για να φορτώσουν τα  χρέη στις πλάτες του φορολογουμένου και να πετύχουν παραγραφή των εγκλημάτων.

Ας το ξεχάσουν όμως. Εδώ δε σβήνονται τα χρέη, όπως στο ποδόσφαιρο για όποιον πέφτει στη Γ´ Εθνική.

Τα χρέη τους προς τον ελληνικό λαό, πολιτικά, οικονομικά, ηθικά,  θα τα πληρώσουν όλα μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Θα τα πληρώσουν και οι πολιτικοί, αλλά και οι βαρόνοι της ενημέρωσης και της διαπλοκής και οι ασύδοτοι τραπεζίτες.

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Στις επερχόμενες εκλογές θα κριθεί αν θα μπει επιτέλους τέλος στο ζοφερό αυτό καθεστώς.

Αν θα γίνει μια νέα αρχή.

Αν η Ελλάδα θα υπάρξει ως αποικία και οικόπεδο, ή ως ελεύθερη και κυρίαρχη χώρα.

Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αρχίσει ένα κύμα τεκτονικών αλλαγών που θα αλλάξει το τοπίο της λιτότητας στην Ευρώπη.

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι οι Έλληνες υπογράφουν το δικό τους συμβόλαιο με την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας.

Ένα συμβόλαιο που προβλέπει:  

Τέρμα στα μνημόνια.

Τέρμα στη λιτότητα.

Πρώτα οι άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας.

Δεν διαπραγματευόμαστε την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με καμιά τρόικα.

Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει και εφαρμόζει μονομερώς την κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων.

Ψηφίζει και εφαρμόζει το Εθνικό Σχέδιο για την  παραγωγική ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη με άμεση προτεραιότητα στις ανθρωπιστικές ανάγκες.

Δεσμευόμαστε:

Κανένας συμπολίτης μας χωρίς φαί, χωρίς ρεύμα, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς θέρμανση, χωρίς παιδεία, χωρίς προστασία, χωρίς τα στοιχειώδη ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα.

Δεσμευόμαστε:

Πρώτα θα ξεπληρώσουμε το χρέος μας στο λαό και μετά θα ασχοληθούμε με το χρέος.

Το οποίο δε θα αγνοήσουμε.

Γιατί εμείς δεν είμαστε μπαταχτσήδες σαν τους φίλους μας τους Γερμανούς που 70 χρόνια μετά ακόμα να ξεπληρώσουν το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις.

Εμείς προτείνουμε και θα διαπραγματευτούμε τη μόνη αξιόπιστη, ρεαλιστική και βιώσιμη λύση για το χρέος: Ευρωπαϊκή διάσκεψη για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του,  όπως το 1953 για τη Γερμανία.

Δεσμευόμαστε:

Θα σταματήσουμε τη φοροεπιδρομή στους αδύνατους. Και θα ξετρυπώσουμε τους έχοντες και κατέχοντες, σε όποια λίστα κι αν κρύβονται, για να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν.

Δεσμευόμαστε:

Θα αλλάξουμε εκ βάθρων το πολιτικό σύστημα και τη δημόσια διοίκηση.

Θα βαθύνουμε τη δημοκρατία, θα ανοίξουμε τις πόρτες στον πολίτη, θα δώσουμε προτεραιότητα στη θεσμική προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Και σε κάθε μέτρο, σε κάθε πρωτοβουλία, σε κάθε κίνηση θα έχουμε οδηγό τα συμφέροντα και τη γνώμη του λαού μας και πρώτα των κοινωνικών ομάδων που δοκιμάζονται από τα δεινά της κρίσης.

Δεσμευόμαστε:

Όσοι εγκλημάτησαν κατά του ελληνικού λαού, θα πληρώσουν.

Όπως στην αρχαία τραγωδία μετά την ύβρη θα έλθει η Νέμεσις.

Δημοκρατικά, συντεταγμένα, η δικαιοσύνη θα κληθεί να επιβάλει την κάθαρση και την τιμωρία των λίγων που πλούτισαν εις βάρος του δημοσίου και των πολλών.

Πολίτες της Κομοτηνής

Συχνά η προπαγάνδα της συγκυβέρνησης και της διαπλοκής αποφαίνεται ότι δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε.

Λένε τη μισή αλήθεια.

Γιατί ολόκληρη η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε όπως αυτοί.

Και ελπίζω ποτέ να μη γίνουμε.

Είμαστε όμως έτοιμοι για τη μεγάλη ιστορική ανατροπή.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον ελληνικό λαό.

Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή στις πολιτικές, στο ήθος, στη διαχείριση της εξουσίας.

Είμαστε έτοιμοι γιατί εμάς δεν μας κατασκεύασε κανείς στα εργαστήρια του συστήματος, όπου τον τελευταία καιρό καλλιεργούνται κομματικοί μύκητες και διεξάγονται πειράματα σε κομματικά χοιρίδια.

Εμείς ερχόμαστε από μακριά, από ένα παρελθόν αγώνων, ανιδιοτέλειας, διωγμών, αντοχής, αφοσίωσης στην υπεράσπιση του λαού.

Έχουμε πατρίδα, έχουμε πολιτικούς προγόνους, έχουμε ρίζες.

Κουβαλάμε το βάρος της απόφασης που περνάει από αγωνιστή σε αγωνιστή και από αγώνα σε αγώνα για τη ριζική αλλαγή της κοινωνίας και της χώρας.

Και ξέρουμε ότι κι ο λαός μας είναι έτοιμος.

Και γίνεται από μέρα σε μέρα πιο έτοιμος.

Στις 25 ψηφίζουμε.

Στις 26 το πολιτικό σκηνικό αλλάζει.

Τίποτε δεν θα είναι όπως πριν.

Το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι το τέλος τους και συνάμα η αρχή για μιας νέα Ελλάδα.

Πολίτες της Κομοτηνής

Καμία ανοχή. Όχι άλλη υπομονή.

Ψηφίζουμε για να φύγουν

Ψηφίζουμε και φεύγουν

Ψηφίζουμε κι έρχεται στο προσκήνιο ο λαός για να χτίσει μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ το αύριο.

--------------------------------------------------------

Το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε στο Εργατικό Κέντρο της Αλεξανδρούπολης με υπαλλήλους του δήμου και σχολικούς φύλακες, που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και πραγματοποίησε ομιλία (διαβάστε αναλυτικά). Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, επισήμανε: «Πολιτική λύση σημαίνει με την πρώτη ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας, στις ευρωεκλογές, να δοθεί ξεκάθαρο και ισχυρό μήνυμα ώστε την επομένη να έχουμε πολιτικές εξελίξεις. Στις 25 να ψηφίσουμε, στις 26 να τελειώνουμε μ΄ αυτούς που έχουν καταδυναστεύσει τη ζωή μας. Αυτή είναι η απάντηση!»

Φωτογραφίες από τη συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο της ΔΕΗ στην Κομοτηνή και συναντήθηκε με εργαζόμενους που αντιδρούν στο νομοσχέδιο που αφορά την ιδιωτικοποίηση του 30% της παραγωγής της ΔΕΗ, αλλά και της εμπορίας της. 

Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι ανάμεσα στις μονάδες που δίνονται προς πώληση είναι και ο σταθμός ΑΗΣ της Κομοτηνής και ζήτησαν την στήριξή του, προκειμένου, όπως και οι υπόλοιπες μονάδες που βγαίνουν προς πώληση, να παραμείνει στην ΔΕΗ.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τόνισε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα ακυρώσει την αγοραπωλησία του κομματιού της ΔΕΗ που προσφέρει η κυβέρνηση και ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο της ΔΕΗ στην Κομοτηνή


Επόμενος σταθμός του κλιμακίου ήταν ο Εχίνος, όπου σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η παρουσία του στην ορεινή Ροδόπη αποτελεί μήνυμα ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολίτες δυο κατηγοριών και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει υποψήφιο ευρωβουλευτή από τη μειονότητα. Τόνισε επίσης πως αν εκλεγεί ο συνδυασμός του υποψηφίου περιφερειάρχη Κώστα Μορφίδη, που υποστηρίζεται στη Αν. Μακεδονία και Θράκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένας θεματικός αντιπεριφερειάρχης θα είναι από χώρο της μειονότητας.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη στον Εχίνο, Κεφαλοχώρι των Πομακοχωρίων της Ξάνθης:

 

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)