to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:04 | 06.03.2014

πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου (6.3.2014)

Μια ματιά στα διεθνή ΜΜΕ


BBC
Σύνοδος Κορυφής για την αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να αποφασίσουν το πόσο ισχυρή θα είναι η απάντηση που θα δώσουν στην ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία.
 
CNN
Οι αρχές του Νίγηρα προχώρησαν στην έκδοση του γιου του Μουάμαρ Καντάφι, Σαάντι, ο οποίος έφθασε στην Τρίπολη, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Λιβύης.
 
REUTERS
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν πως προέχει η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
 
DEUTSCHE WELLE
Η ΕΕ παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία 18 Ουκρανών – μεταξύ των οποίων και του Γιανουκόβιτς.
 
Σε διακοπή των πολιτικών - διπλωματικών σχέσεων, αλλά και πάγωμα των εμπορικών σχέσεων της χώρας του με τον Παναμά, προχώρησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας. Η απόφαση του Μαδούρο έρχεται μετά την προσπάθεια της κυβέρνησης του Παναμά να ζητήσει σύγκληση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών για να συζητηθεί το θέμα των βίαιων διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα.
 
RIA NOVOSTI
Ο ΟΗΕ στέλνει άλλο απεσταλμένο του στην ανατολική Ουκρανία.
 
AL JAZEERA
Την πλήρη επανεξέταση της συνεργασίας του με τη Ρωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη το ΝΑΤΟ, μετά το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας στις Βρυξέλλες. Σε μία προσπάθεια να πιέσει τη Μόσχα, η Συμμαχία ανακοίνωσε ότι «παγώνει» τα σχέδια για μία κοινή επιχείρηση που σχετίζεται με τα συριακά χημικά όπλα.
 
SKY NEWS
Διέκοψε την αποστολή του και αποχώρησε από την Κριμαία ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην χερσόνησο Ρόμπερτ Σέρι, μετά τις απειλές που δέχτηκε από ενόπλους.
 
THE TIMES
Κορυφαίος επιστήμονας της κτηνιατρικής στη Βρετανία, ζητά από Μουσουλμάνους και Εβραίους να χρησιμοποιούν πιο ανθρωπιστικές μεθόδους στις τελετουργικές σφαγές ζώων.
 
THE GUARDIAN
Πλήρες αδιέξοδο στην Ουκρανία.
 
THE DAILY TELEGRAPH
Η μεσαία τάξη κατηγορείται για την αύξηση της μετανάστευσης στην Βρετανία. Την άποψη αυτή πρόκειται να εκφράσει σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης Τζέιμς Μπρόκενσιρ, ο οποίος πιστεύει πως «η πλούσια ελίτ» των νοικοκυριών των μεγάλων αστικών κέντρων ήταν αυτή που προσέλκυσε μετανάστες, καθώς η μεσαία τάξη αναζητούσε φθηνά εργατικά χέρια.
 
LE FIGARO
Χρέος, έλλειμμα, ανταγωνιστικότητα: Οι Βρυξέλλες θέτουν την Γαλλία υπό ενισχυμένη εποπτεία.
 
LE MONDE
Ουκρανία: Έντονη διπλωματική δραστηριότητα για να επηρεαστούν οι ρωσικές θέσεις απέναντι στην κρίση που έχει δημιουργηθεί.
 
BILD
Έχει η Δύση πραγματικά κάποια πιθανότητα εναντίον του Πούτιν;
 
HUFFINGTON POST
Πούτιν: Δεν υποχωρεί!
 
THE NEW YORK TIMES
Ακόμη ένα μωρό που είχε γεννηθεί έχοντας HIV και μπήκε σε θεραπεία με φάρμακα αμέσως μετά τη γέννησή του, σήμερα, εννιά μήνες μετά βρέθηκε αρνητικό στον ιό. Η επιτυχία της θεραπείας δημιουργεί ελπίδες για την αντιμετώπιση της ασθένειας στα βρέφη. 

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)