to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:47 | 04.03.2014

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: «Μασκαρεύονται» σε σκληρούς διαπραγματευτές

Συνέντευξη του Δ. Παπαδημούλη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ


Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ (Β.Λυριτζής-Δ.Οικονόμου), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Όλο αυτό το «μπίρι-μπίρι» που ονομάζεται διαπραγμάτευση οφείλεται σε δύο παράγοντες: ο ένας είναι ο φόβος της εκλογικής συντριβής για τα συγκυβερνώντα κόμματα, που αναγκάζονται και μετά τις Απόκριες να «μασκαρεύονται» σε σκληρούς διαπραγματευτές, κι ο άλλος είναι ότι οι Τροικανοί, επειδή δεν εμπιστεύονται την ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ, στην οποία χρεώνουν τη γραφειοκρατία, το πελατειακό σύστημα, τη διαφθορά κ.ο.κ, θέλουν να δεσμεύσουν τη χώρα, πριν υπάρξουν εθνικές εκλογές και νέα κυβέρνηση, με νέο Μνημόνιο που θα βαφτιστεί αλλιώς. Προσπαθούν δηλαδή να δέσουν ακόμη περισσότερο χειροπόδαρα τη χώρα, ως αποικία χρέους για δεκαετίες.


 

Ανακεφαλαιοποίηση, δημοσιονομικό και χρηματο-οικονομικό κενό: αυτό είναι το διά ταύτα

Το Ινστιτούτο Μπρούγκελ, που έχει έδρα τις Βρυξέλλες και δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι εάν δεν πάμε σε «κούρεμα» χρέους και πάμε στη λύση των Γερμανών -παράταση και μείωση επιτοκίων- τότε μέχρι το 2030 η Ελλάδα θα είναι υπερχρεωμένη, χωρίς ανάπτυξη, λίγο-πολύ στα σημερινά χάλια. Επομένως, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. και για μας, αλλαγή πολιτικής σημαίνει άλλη κυβέρνηση. Το διά ταύτα έγκειται τελικά στο πόσα χρήματα θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που εγείρεται από το ΔΝΤ, προκειμένου να «κλειδώσει» νέο Μνημόνιο τώρα, με κυβέρνηση Σαμαρά. Επίσης στο τι θα γίνει με το δημοσιονομικό κενό και το χρηματο-οικονομικό κενό για τα επόμενα χρόνια.


 

Αρνητικός ο αντι-αριστερός φανατισμός Σαμαρά & η μη θεσμική αντιμετώπιση της αξιωμ.αντιπολίτευσης

Πάμε στην κορύφωση της διαπραγμάτευσης, που εκκρεμεί μήνες τώρα, και ουσιαστικά δεν ξέρουμε ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για το χρέος. Εμείς έχουμε πει: διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Aυτό θέτουμε στο τραπέζι. Αν ο πρωθυπουργός, που μέχρι τώρα έχει τορπιλίσει και συζήτηση στη Βουλή και σύσκεψη αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητήσει αύριο από τον Αλ.Τσίπρα συνάντηση για όλα αυτά, θα πάμε να συζητήσουμε, παρά τις διαφορές μας. Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε μια φάση όπου κάθε προσπάθεια προσέγγισης αυτών των θεμάτων, ακόμη και αντιπαράθεσης, τορπιλίζεται με ευθύνη Σαμαρά. Είναι πολύ αρνητικός αυτός ο αντι-αριστερός φανατισμός και η μη θεσμική αντιμετώπιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκ μέρους του κ.Σαμαρά. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)