to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:56 | 02.03.2014

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: Προβλέπω ότι μερικά μασκαρέματα θα διαρκέσουν μέχρι τις εκλογές

Συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, στο Κόκκινο.


 

"Προβλέπω ότι μερικά μασκαρέματα θα διαρκέσουν και μετά, κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής και μέχρι τις εκλογές. Για παράδειγμα, τελευταία βλέπω στην αυτοδιοίκηση, όλους τους νεοδημοκράτες και τους ΠΑΣΟΚτζήδες να έχουν ντυθεί ανεξάρτητοι. Αυτή η αμφίεση νομίζω θα κρατήσει μέχρι την κάλπη. Ή βλέπω τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο, και τους υπουργούς τους, να έχουν ντυθεί σκληροί διαπραγματευτές απέναντι στην τρόικα, που θα διώξουν την τρόικα και το μνημόνιο, ή αν δεν μπορούν θα την εξαφανίσουν, θ ατην κρύψουν όπως οι ταχυδακτυλουργοί, μέχρι τις εκλογές. Ενώ όλα δείχνουν ότι έχει επιλεγεί νέο μνημόνιο"  

Μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναχαιτίσει απλώς την ανθρωπιστική κρίση την οποία βιώνει η κοινωνία, δεν θα λάβει απλώς μέτρα εναντίον της λιτότητας, όπως θα είναι αυτό της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα προ Μνημονίων επίπεδα. Μια τέτοια κυβέρνηση θα προωθήσει επί πλέον ένα ολοκληρωμένο, ριζοσπαστικό πρόγραμμα ουσιαστικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, στον αντίποδα των αντιλήψεων που θέλουν την έννοια "μεταρρύθμιση" συνώνυμη των απολύσεων, των λουκέτων και της διαρκούς μείωσης μισθών και συντάξεων. Αυτά υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην εκπομπή "Δυο στο Κόκκινο". 

Ο Δ. Παπαδημούλης προέβλεψε ότι στην πολιτική ζωή της χώρας "ορισμένες μάσκες θα συνεχίσουν να φοριούνται ακόμη κι έπειτα  από τη Σαρακοστή". Κι αυτό γιατί, όπως είπε, αφενός πολλοί Νεοδημοκράτες και ΠΑΣΟΚτσήδες υποψήφιοι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές "είναι και θα παραμείνουν ντυμένοι ανεξάρτητοι", αφετέρου η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου θα συνεχίσει να παριστάνει ότι διαπραγματεύεται. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ούτε καν οι δανειστές εμπιστεύονται την κυβέρνηση, έστω κι αν αυτή αποδέχεται και υλοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις τους. "Δεν την εμπιστεύονται", είπε, "λόγω της εκτεταμένης διαφθοράς, αλλά και επειδή η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να διεκπεραιώσει τα στοιχειώδη".  Ως παράδειγμα ο Δ. Παπαδημούλης ανέφερε όσα συνέβησαν στο θέμα του Κτηματολογίου: ο κ. Μανιάτης αξίωσε την παραίτηση του επικεφαλής, κ Καλυβιώτη, ο οποίος δήλωσε ότι ο κ. Μανιάτης θέλει να προωθήσει δικούς του ανθρώπους επειδή "τα χρήματα είναι πολλά"...

"Η κυβέρνηση εκλιπαρεί τους δανειστές να της δώσουν κάτι να δείχνει μέχρι της Ευρωεκλογές, επειδή γνωρίζει ότι σε αυτές κινδυνεύει να συντριβεί", υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.     

Τέλος για την κρίση στην Ουκρανία, ο κ. Παπαδημούλης τάχθηκε υπέρ της εύρεσης πολιτικής διπλωματικής λύσης, ενώ για τους έλληνες ομογενείς στην περιοχή είπε πως υπάρχει πράγματι πρόβλημα και θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει ασχοληθεί περισσότερο, κι αντί να προσπαθεί να δημιουργεί εντυπώσεις, να κάνει σοβαρή πολιτική. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)