to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:21 | 27.02.2014

Κοινωνία

Αυξημένα μέτρα λαμβάνει η Τροχαία για το εορταστικό τετραήμερο

Αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας προγραμματίζει η Τροχαία, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα, στο πλαίσιο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας.



Ειδικότερα, ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει την ενισχυμένη αστυνόμευση του οδικού δικτύου κυρίως στα σημεία όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις, αλλά και τη συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κλπ, καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση. 

Θα ληφθούν, επίσης, από την Τροχαία πρόσθετα μέτρα σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί ΚΤΕΛ, κλπ), θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ τροχονόμοι θα βρίσκονται και στους σταθμούς διοδίων ανά τη χώρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ, κατά το εορταστικό τετραήμερο θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 28/2 στο ρεύμα εξόδου από 16.00-21.00, το Σάββατο 01/3 στο ρεύμα εξόδου από 08.00-13.00 και την Καθαρά Δευτέρα 03/3 στο ρεύμα εισόδου από 15.00-21.00.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)