to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:05 | 24.02.2014

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: «Το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε υποπόδιο της ΝΔ»

Συνέντευξη του Δ. Παπαδημούλη στο ρ/σ Alpha 989


Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 (Γ. Παπαδάκου), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η Τρόικα ήρθε, αφού προηγουμένως πήρε από την κυβέρνηση τη διαβεβαίωση ότι, μετά το δήθεν «αντάρτικο», θα πάνε για συμφωνία άρον-άρον, μέχρι το Eurogroup, που είναι προγραμματισμένο για τις 10 Μαρτίου. Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση, μπροστά στο φάσμα της εκλογικής συντριβής στις Ευρωεκλογές που τους περιμένει, είναι να πάρει την υποστήριξη από τα διεθνή «στηρίγματά» της, πριν από την κάλπη, με τη μορφή μιας υποσχετικής.

Το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε υποπόδιο της ΝΔ, και η ΝΔ «αγκαλιάζει» τα πιο δεξιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Οι κυβερνητικοί συνεταίροι, εκτός από μνημονιακοί, έχουν γίνει και σιαμαίοι. Κι αυτό φαίνεται από το καινούριο σενάριο που «ψήνεται», το οποίο περιλαμβάνει πολλούς νεοδημοκράτες που έχουν γίνει ξαφνικά οι μεγάλοι διαφημιστές του πασοκτζή περιφερειάρχη Γ.Σγουρού. Αυτό δείχνει μια ραγδαία πορεία εκπασοκισμού της ΝΔ, γιατί τους δένει ολοένα και περισσότερο η μνημονιακή συγκυβέρνηση αλλά και ο φόβος της εκλογικής συντριβής. Το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε υποπόδιο της ΝΔ, και η ΝΔ «αγκαλιάζει» τα πιο συντηρητικά και τα πιο δεξιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Τα δύο αυτά κόμματα έχουν γίνει πλέον ένα υβρίδιο. Είκοσι περίπου μέρες μετά τη δημόσια υποστήριξη της υποψηφιότητας της Ρ.Δούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, για την Περιφέρεια της Αττικής, στο χώρο της ΝΔ υπάρχει δυστοκία, ο δε κ.Σγουρός εκλιπαρεί τη στήριξη της ΝΔ κι ακόμη δεν έχει ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος, λειτουργεί δηλαδή πολύ σιγουρατζίδικα.

Τα πολιτικά μηνύματα από τις προσεχείς κάλπες θα βγουν κυρίως μέσα από τις Ευρωεκλογές

Δημοσιεύτηκε μια δημοσκόπηση στην Ιταλία, που δείχνει ότι η υπό διαμόρφωσιν αριστερή λίστα για την υποστήριξη της υποψηφιότητας Τσίπρα συγκεντρώνει 7,2%, σε μια Ιταλία με πολυδιασπασμένη, μέχρι σήμερα, Αριστερά, που δεν έχει ούτε έναν βουλευτή ή ευρωβουλευτή. Αναπτύσσεται δηλαδή μια δυναμική, που στις Ευρωεκλογές, όχι μόνο θα δώσει την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά, αλλά που μπορεί να δώσει έως και διπλασιασμό της εκπροσώπησης της Ευρωαριστεράς στην Ευρωβουλή. Τα πολιτικά μηνύματα από τις προσεχείς κάλπες θα βγουν κυρίως μέσα από τις Ευρωεκλογές, όπου αναμετρώνται κόμματα και διαφορετικές πολιτικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για το λαθρεμπόριο καυσίμων, γιατί είναι πολλά τα λεφτά

Ο νόμος του 2009, που ψηφίστηκε για να βάλει φρένο στο λαθρεμπόριο καυσίμων, δεν εφαρμόζεται ακόμη εν έτει 2014, παρότι υποτίθεται ότι αυστηροποιήθηκε πριν από δύο χρόνια, γιατί οι υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται δεν έχουν ακόμη υπογραφεί και εκδοθεί. Θεωρητικά, αυτές θα όριζαν τον έλεγχο εισροών-εκροών, όχι μόνο στα πρατήρια αλλά και στα διυλιστήρια και τις μεγάλες εταιρίες εμπορίου καυσίμων, τη σήμανση των βυτίων, τα GPS, τους αυστηρούς διπλούς ελέγχους στο ναυτιλιακό καύσιμο και τις εικονικές εξαγωγές. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο, γιατί είναι πολλά τα λεφτά και η λαθρεμπορία καυσίμων είναι πανίσχυρη. Προφανώς, αυτοί που κερδίζουν είναι τόσο δυνατοί που έχουν και συμμάχους μέσα στην πολιτική εξουσία, όπου παίζεται και πολιτικό χρήμα.


 

Για ενδοκομματικό «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» χρησιμοποιείται το «πάρτι» των ΜΚΟ

Οι ΜΚΟ είναι ένας θεσμός που στην Ελλάδα έχει κακοποιηθεί γιατί έχει μετατραπεί σε μία ακόμη μέθοδο διασπάθισης του δημόσιου χρήματος. Αυτό που γίνεται τώρα είναι επιλεκτικές αποκαλύψεις, μετά από ένα πάρτι 15ετίας, όπου τα λεφτά έχουν χαθεί, έλεγχοι και παραστατικά δεν υπάρχουν, ενώ πλαίσιο και κανόνες δεν μπήκαν ποτέ. Αντ’ αυτού, οι κανόνες που ισχύουν αυτή τη στιγμή είναι οι ίδιοι που ίσχυαν επί Κ.Καραμανλή και Γ.Παπανδρέου. Επιπλέον συμβαίνει και κάτι ακόμη χειρότερο: η κοινωνία, που έχει πληρώσει όλο αυτό το «πάρτι», βλέπει αυτό να χρησιμοποιείται επιλεκτικά για ενδοκομματικό «ξεκαθάρισμα λογαριασμών». Βενιζελικοί εναντίον Γ.Παπανδρέου, Σαμαρικοί εναντίον Κ.Καραμανλή. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ενδιαφέρει τους πολίτες, ίσα-ίσα αυξάνει την αηδία και την αποστροφή. Αυτό που χρειάζεται είναι έρευνα σε βάθος 15ετίας -εμείς το χουμε ζητήσει από την πρώτη στιγμή- και αλλαγή από μηδενική βάση των κανόνων και του πλαισίου ελέγχου των ΜΚΟ, έτσι ώστε κανείς να μην έχει πρόσβαση στο «πάρτι». Είναι ολοφάνερο ασφαλώς, ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και για τις ΜΚΟ και για τις μίζες των εξοπλισμών και για το λαθρεμπόριο καυσίμων.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)