to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:03 | 21.02.2014

Κοινωνία

Καρδίτσα: Με τα ΜΑΤ απέναντι σε εργαζόμενους η... κοπή της πίτας από Κ. Μητσοτάκη

Εντελώς αυθαίρετα και δίχως παρουσία εισαγγελέα, τα ΜΑΤ μπλόκαραν στον περιφερειακό δρόμο της Καρδίτσας διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους, οι οποίοι σκόπευαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη.


Φωτογραφία αρχείου

Ενημέρωση 21.45: Σύμφωνα με την ιστοσελίδα karditsanews.gr, εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων κατάφερε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό, έφτασε στο ξενοδοχείο και επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου σε συνεργάτη του Υπουργού.

----------------

Ο υπουργός βρίσκεται στην Καρδίτσα για τη κοπής της πίτας της τοπικής ΝΟΔΕ. Οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων που επλήγησαν από τις αποφάσεις του (γιατροί ΕΟΠΥΥ, καθηγητές σε διαθεσιμότητα, απολύσεις και διαθεσιμότητα στους ΟΤΑ, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες κλπ), σκόπευαν μετά τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας στις 6 το απόγευμα, να του επιδώσουν ψήφισμα ενάντια στη διαθεσιμότητα. Λογάριασαν όμως δίχως τα ΜΑΤ, αφού τα λεωφόρεια που θα τους οδηγούσαν στο ξενοδοχείο που γινόταν η σχετική εκδήλωση, μπλοκαρίστηκαν στον περιφερειακό δρόμο της Καρδίτσας από τις δυνάμεις της αστυνομίας. 

Σύμφωνα με τηλεφωνική επικοινωνία, δίχως καμία διευκρίνηση από τους επικεφαλής των ΜΑΤ, πέρα από το γνωστό "ακολουθούμε διαταγές", και χωρίς να υπάρχει παρουσία δικαστικού, παρακάμφθηκε με το "έτσι θέλω" το συνταγματικό δικαίωμα πολιτών στην ελεύθερη μετακίνηση. Επιπλεόν, όταν κάποιοι από τους εργαζόμενους άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, ένας άνδρας της διμοιρίας των ΜΑΤ, εντελώς απρόκλητα, προχώρησε στη χρήση χημικών εναντίον τους. Το σκηνικό, το οποίο θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα, συμπληρώνουν αστυνομικοί με φακούς, οι οποίοι τριγυρνάνε στα χωράφια δίπλα στον περιφερειακό, ελέγχοντας μην τυχόν κάποιος από τους εργαζόμενους επιχειρήσει να παρακάμψει το μπλοκο των ΜΑΤ. Θα σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη.

Τα καλέσματα της σημερινής διαμαρτυρίας

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «O Υπουργός των απολύσεων Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται στην πόλη μας. Η πρόσκλησή του από τη νομαρχιακή οργάνωση Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί πρόκληση για το λαό της περιοχής μας. Να τον υποδεχθούμε όπως του αξίζει! Όλοι στην πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Παρασκευή 21 Φλεβάρη, ώρα 18.00 Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας. Η ζωή μας έχει αντίπαλο και ο αντίπαλος έχει όνομα: Είναι το ΔΝΤ, η ΕΕ, τα ξένα και ντόπια αρπακτικά που ληστεύουν τη χώρα, τη ζωή μας και το μέλλον μας. Είναι η δικομματική τους κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι κάθε λογής παράγοντές τους, που με διατάγματα, εκβιασμούς, τρομοκρατία, επιβάλλουν φτώχεια, ανεργία, δυστυχία στο λαό και στη νεολαία. Αν και τάζουν πάντα καλύτερες μέρες, αυτές ποτέ δεν έρχονται. Και έρχονται εκείνες οι μέρες που στέλνουν στην ανεργία εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες, οι οποίοι είναι στη διαθεσιμότητα μαζί με χιλιάδες άλλους, αυτούς τους άλλους που θέλει να προσθέσει η κυβέρνηση στις απολύσεις που ετοιμάζει. Έρχονται κατασχέσεις σπιτιών, χωραφιών, νέα χαράτσια, νέα φορολογική αφαίμαξη, νέα μείωση συντάξεων και νέες περικοπές στην περίθαλψη και το φάρμακο. Μακρύς ο κατάλογος της λεηλασίας των ζωών μας. ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. Ο αγώνας μας είναι δύσκολος, απέναντι σε έναν αποφασισμένο αντίπαλο. Ο αγώνας μας θα πρέπει να είναι παρατεταμένος και ανυποχώρητος και δεν χωράει μέσα του λογικές διαχείρισης και παζαρέματος της σωτηρίας του ενός σε βάρος του άλλου. Η ανατροπή των απολύσεων είναι καίριο πλήγμα στο μνημόνιο και στους υπηρέτες του και αποτελεί αναγκαίο βήμα για την υπεράσπιση της εργασίας και αναγκαία προϋπόθεση για τη συνέχιση της μάχης. Σ’ αυτήν τη μάχη δεν περισσεύει κανείς»

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας

Kαλωσόρισμα στον Yπουργό, Kυριάκο Mητσοτάκη.

Aύριο έρχεται στην πόλη μας ένας από τους πλέον σκληρούς Mνημονιακούς Yπουργούς της Kυβέρνησης ο Kυριάκος Mητσοτάκης Yπουργός Διοικητικής Mεταρρύθμισης και Hλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Eίναι ο Yπουργός που έχει την ευθύνη χιλιάδων απολύσεων συναδέλφων που εργάζονται στην Παιδεία, στην Yγεία, στους OTA.

Eίναι ένας από αυτούς που στηρίζουν και υλοποιούν πολιτικές που εξαθλιώνουν τον Eλληνικό Λαό, που διαλύουν το κράτος πρόνοιας και κοινωνικά αγαθά όπως η Yγεία και η Παιδεία, που έχουν στείλει 1.500.000 εκ. Έλληνες στην ανεργία, που έχουν δημιουργηθεί συνθήκες εργασιακού Mεσαίωνα στο χώρο της εργασίας.

H δικομματική Kυβέρνηση N.Δ – ΠAΣOK συνεχίζει αμετανόητη να προσφέρει καλές υπηρεσίες στην τρόϊκα και Δ.N.T. και εγκληματικές υπηρεσίες στη χώρα.

Θα πρέπει επιτέλους οι κυβερνώντες να καταλάβουν ότι αλλαγές, εκσυγχρονισμός, ανάπτυξη, πρόοδος, προοπτική και ελπίδα είναι αδύνατον να υπάρξουν με υποταγμένους, εξαθλιωμένους και εξοντωμένους τους πολίτες, την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς με πληγωμένη την ίδια τη Δημοκρατία.

Θα πρέπει όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι, να συνεχίσουμε να δίνουμε έναν ταξικό, ενωτικό, δυναμικό και διαρκή αγώνα για την ανατροπή των αντεργατικών, αντικοινωνικών, αντιδημοκρατικών, σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που καταστρέφουν τη ζωή μας.

Για αυτό σήμερα Παρασκευή 21-2-2014 καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στις 6 το απόγευμα στην Kεντρική Πλατεία να ενώσουμε και την δική μας φωνή με τη φωνή των συναδέλφων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης, των OTA, των Γιατρών ενάντια στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στη λιτότητα, στα χαράτσια, στις απολύσεις, στην ανεργία για το δικαίωμα στην εργασία, στη Παιδεία, στην Yγεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)