to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:14 | 20.02.2014

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου (20/2/2014)

Ματιά στα διεθνή ΜΜΕ


RUSSIA TODAY
«Δεν προκαλέσαμε εμείς το τελευταίο ξέσπασμα της βίας στην χώρα», δήλωσε στο RT, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Λεονίντ Κοζάρα.

BBC
Ανακωχή συμφώνησαν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς με την αντιπολίτευση, έπειτα από το θάνατο 26 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων. Νωρίτερα ο ουκρανός πρόεδρος είχε καθαιρέσει τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

REUTERS
Ανακωχή συμφωνήθηκε χθες ανάμεσα στις δυο αντιμαχόμενες πλευρές στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ επέβαλαν απαγόρευση χορήγησης βίζας σε 20 ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ουκρανίας οι οποίοι θεωρούνται από την Ουάσινγκτον ως βασικοί υπεύθυνοι για την αιματοχυσία στο Κίεβο.

DEUTSCHE WELLE
Από την Τολούκα του Μεξικό όπου βρίσκεται προκειμένου να συζητήσει θέματα εμπορικών συμφωνιών με τη χώρα της κεντρικής Αμερικής, αλλά και με τον Καναδά, ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε την έναρξη διαλόγου στην Βενεζουέλα και στην Ουκρανία.

CNN
Οι αμερικανικές αρχές προειδοποιούν τις αεροπορικές εταιρίες να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους που πραγματοποιούν στους επιβάτες, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης με εκρηκτικά που οι καμικάζι αυτοκτονίας θα έχουν κρύψει στα παπούτσια τους.

RIA NOVOSTI
Ο Ομπάμα απειλεί με κυρώσεις αν συνεχιστεί η βία στην Ουκρανία

AL JAZEERA
Αυξάνονται οι διπλωματικές πιέσεις προς τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, για να μπει τέλος στην βία, και μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας ανάμεσα στις δυο πλευρές.

SKY NEWS
Με μαστίγια χτύπησαν χθες μέλη του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot άνδρες τω δυνάμεων ασφαλείας οι οποίοι περιπολούν στο Σότσι. Η επίθεση βιντεοκοπήθηκε.

THE TIMES
Αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των γυναικών που εργάζονται στη Βρετανία. Η μείωση των επιδομάτων πρόνοιας και η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, ωθούν συνεχώς περισσότερες στην αναζήτηση εργασίας.

THE DAILY TELEGRAPH
Η οικονομική ανάκαμψη της Βρετανίας, δεν είναι διασφαλισμένη καθώς εξαρτάται πολύ στην καταναλωτική κίνηση κι όχι στις επενδύσεις, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όζμπορν.

THE GUARDIAN
Θλίψη και αντεγκλήσεις στην Ουκρανία που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

LE FIGARO
Ουκρανία: Το σοκ Ανατολής-Δύσης.

LIBERATION
Ουκρανία: Η αναμέτρηση!

LA STAMPA
Η Οικονομία, πιέζει τον Ματέο Ρέντσι.

HUFFINGTON POST
«Εκεχειρία;». Η ηλεκτρονική εφημερίδα αμφισβητεί το κατά πόσο η χθεσινοβραδινή συμφωνία για εκεχειρία ανάμεσα στην ουκρανική κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση θα βάλει τέλος στην αιματοχυσία.

THE NEW YORK TIMES
Η κυβέρνηση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς και η αντιπολίτευση, προετοιμάζονται για αντιπαράθεση μεγάλης διάρκειας, την ώρα που η Δύση ανησυχεί πως οι ένοπλες δυνάμεις μπορεί να κληθούν για να αποκατασταθεί η τάξη στην χώρα.

THE WASHINGTON POST
«Συμφωνήσαμε για εκεχειρία προκειμένου να τερματιστεί η βία», δήλωσε αργά χθες το βράδυ ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

THE WALL STREET JOURNAL
Tη δημοφιλή υπηρεσία μηνυμάτων WhatsApp θα αγοράσει το Facebook, αντί του ποσού των 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

JERUSALEM POST
Την απογοήτευσή του για την αντιισραηλινή ρητορική των Παλαιστινίων, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στην διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχή, Μαχμούντ Αμπάς. 

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)