to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:48 | 16.02.2014

πηγή: alterthess.gr

Κοινωνία

SOSτε το νερό: Οργανώνουμε το δημοψήφισμα

Ανοιχτή συνέλευση του «SOSτε το νερό» για την οργάνωση του δημοψηφίσματος θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.


Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση «μπροστά στον κίνδυνο της ιδιωτικοποίησης του νερού και της πώλησης της ΕΥΑΘ, ο κάθε ένας μας, προσωπικά και δημόσια, πρέπει να τοποθετηθεί. Οι θεσμικοί εκπρόσωποι και οι φορείς της πόλης οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Το συντονιστικό Πολιτών και Φορέων «SOSτε το νερό», καλεί όλες και όλους τη Δευτέρα 17/2 στις 6.30μμ στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων  στο ισόγειο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης να οργανώσουμε το δημοψήφισμα, να πούμε όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού και στην πώληση της ΕΥΑΘ και να ζητήσουμε να εξαιρεθεί η ΕΥΑΘ από το ΤΑΙΠΕΔ. «Το Νερό είναι ζωή και η ζωή δεν είναι εμπόρευμα!».

Αξίζει να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη δράση συμπίπτει με την δημόσια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών (ΕΠΠ) «Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα» και της συνάντησης της με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Και στις δύο συνεδριάσεις, θα δοθεί η ευκαιρία στα μέλη της Πρωτοβουλίας να εξηγήσουν το αίτημα για νομοθετική αναγνώριση της ύδρευσης και αποχέτευσης ως βασικών δικαιωμάτων των Ευρωπαίων και την μη απελευθέρωση της αγοράς για τις υπηρεσίες αυτές.

Η τελική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται έως τις 20 Μαρτίου, λίγο πριν την Παγκόσμια Μέρα Νερού και τρεις μήνες μετά από την υποβολή των 1.65 έγκυρων υπογραφών υποστήριξης του αιτήματος.

Από την πλευρά της η Επιτροπή οφείλει να καθορίσει ποια μέτρα θα λάβει για να ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο αίτημα ή να δικαιολογήσει την απόφαση της στην περίπτωση που αποφασίσει να μην προβεί σε καμία περαιτέρω ενέργεια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)