to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:09 | 02.02.2014

πηγή: ΑΜΠΕ

Πολιτική

Κίνηση στήριξης στους 58 από διαφωνούντες της ΔΗΜΑΡ

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ και πολίτες που κινούνται στον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς,προχώρησαν στη συγκρότηση κίνησης στηρίζοντας τις προσπάθειες των 58 για την ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.


Την περασμένη Παρασκευή έγινε σύσκεψη στην Αθήνα και εκλέχθηκε συντονιστικό όργανο το οποίο θα προετοιμάσει πανελλαδική σύσκεψη στελεχών και μελών της κίνησης.

Οπως αναφέρουν θέλουν συντεταγμένα να συμβάλουν στην υπόθεση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και να εργαστούν για την επιτυχία του ψηφοδελτίου της στις Ευρωεκλογές.

«Η υπό συγκρότηση Κεντροαριστερά αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων σε χώρο σύνθεσης, σταθερότητας και προοπτικής. Η Πρωτοβουλία των «58+» που μετασχηματίζεται σε Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη εκφράζει αυτή τη στιγμή το μοναδικό υπαρκτό σχέδιο για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς, που φιλοδοξεί να εκφράσει τη μεταρρυθμιστική Αριστερά και τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, το φιλελεύθερο κέντρο και τη ρεαλιστική Οικολογία» αναφέρουν.

«Εμείς πολίτες που κινούμαστε στο χώρο της Ανανεωτικής & μεταρρυθμιστικής αριστεράς, μέλη, φίλοι και ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ, θλιβόμαστε από την απόφαση του κόμματος να γυρίσει την πλάτη σ’ αυτήν την ελπιδοφόρα προοπτική. Διαπιστώνουμε επίσης ότι η άρνηση συμπόρευσης με το εγχείρημα ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς συνοδεύεται από τη διεκδίκηση μιας «εύκολης» θέσης στο ετερόκλητο στρατόπεδο του λαϊκισμού» προσθέτουν.

Το συντονιστικό της Αριστερής Μεταρρυθμιστικής Κίνησης απαρτίζουν οι: Αγριαντώνη Χριστίνα, Αντωνίου Γιάννης, Βαρελάς Ανδρέας, Γλαμπεδάκης Μάνος, Δεληπέτρου Εύη, Διόγος Μάκης, Καλατζής Παναγιώτης, Καούνης Γιάννης, Κουρουζίδης Σάκης, Μεϊμάρογλου Γιάννης, Παπαγιαννοπούλου Λέλα, Πλεμένος Γιώργος, Σαμαντάς Τέλης. Ωστόσο δεν στηρίζουν αυτή την προσπάθειά τα μέλη από την μειοψηφία της Κ.Ε του κόμματος ούτε ο Σ. Λυκούδης, ούτε Μ. Λιοναράκη, Κ. Κάρης, Δ. Τσικαρδάνη και Γ. Καραγρηγορίου, που έχουν εκλεγεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)