to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:25 | 30.01.2014

Πολιτική

Μετά την αναδίπλωση Κάρας: «Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη», τον καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής ακύρωσε κατ' ουσίαν τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Προηγήθηκε το «άδειασμα» του Κάρας από τον έτερο εισηγητή του Troika Report, Λίεμ Χοάνγκ - Νγκοκ. «Ο κ. Κάρας οφείλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη, ο ίδιος και αυτοί που τον επικαλέσθηκαν», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ


Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εισηγητές της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου, ο Οτμάρ Κάρας παραδέχθηκε ότι ο Αλ. Τσίπρας του παρέδωσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δήλωσε πως στηρίζει το έργο της επιτροπής.

Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τη δήλωση του Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και πολιτικές προτάσεις εγγράφως, ο Ο. Κάρας παραδέχθηκε ότι ο κ. Τσίπρας του παρέδωσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνοντας ουσιαστικά τη συκοφαντική δήλωση που έκανε ο ίδιος ότι «κατά την πρόσφατη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεισηγητές ζητούσε προτάσεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπαιρνε απαντήσεις». 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ο. Κάρας, «δεν ήρθε στην Ελλάδα για να κρίνει την πολιτική και το έργο του Αλ. Τσίπρα». Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε από το Ν. Χουντή αν παίρνει πίσω τη χθεσινή του δήλωση, αρνήθηκε να ανασκευάσει. Όμως είχε ήδη παραδεχθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του παρέδωσε την αναλυτική τεκμηρίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ, από την πλευρά του, έδειξε με έμφαση το ντοκουμέντο με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το πολύτιμο έντυπο που, όπως είπε, θα το αξιοποιήσουν στην έρευνά τους για τα πεπραγμένα της τρόικα:

ΣΥΡΙΖΑ για αναδίπλωση Κάρας: Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη 

«Ο κ. Κάρας μπορεί  να μην έχει το σθένος  να «αναιρέσει» όσα συκοφαντικά είπε για τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ουσιαστικά όμως παραδέχεται, όπως και ο έτερος συνεισηγητής της τρόικας, ότι του παραδόθηκαν οι αναλυτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση.  Καλά είναι τα ψέματα, αλλά τελικά δεν μπορεί να κρατήσει η μπογιά τους ούτε λίγες ώρες. Ο κ. Κάρας οφείλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη, ο ίδιος και αυτοί που τον επικαλέσθηκαν», αναφέρει το σχετικό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)