to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Φαήλος», το η με ύψιλον, όπως πάντα!

Κι αν η πραγματικότητα δεν μας βολεύει, τόσο το χειρότερο γι’ αυτήν, όπως είπαν και μεγάλοι άντρες της ιστορίας πριν από το αδέρφι μας από τον Κορυδαλλό.


Ο Φαήλος δεν τα μπορεί τα πτώματα, είναι διαπιστωμένο. Μπορεί να είναι βετεράνος καταδρομέας και σκληροτράχηλος αλεξιπτωτιστής, μαχόμενος δικηγόρος, ζόρικο παλληκάρι και λαϊκός άνθρωπος αλλά όταν δει αίμα πανιάζει. Γι’ αυτό πριν κάνα χρόνο είχε προτείνει –μέσω twitter- να δανείσει μια παλιά κούτα από τηλεόραση, σε κάποιον που τον ρωτούσε τι να κάνει με τον γέρο κι άρρωστο πατέρα του.

Όχι πως ο Φαήλος είναι δειλός, κάθε άλλο! Ανέλαβε με την παρέα του να λύσει το πρόβλημα ασφαλείας του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, και το ‘λυσε βάζοντας το κεφάλι του στον ντορβά. Του Οτσαλάν, όχι το δικό του. Πάντως, εδώ και 16 χρόνια ο Οτσαλάν είναι εντελώς ασφαλής, πιο ασφαλής δεν γίνεται! Ούτε μύγα δεν μπορεί να τον πλησιάσει στο μπουντρούμι του Ιμραλί.

Το πρόβλημα με τον Φαήλο είναι πως είναι λίγο τεμπελάκος. Έχει τον βδομαδιάτικο βραχνά να γράφει για την εφημερίδα (ο θεός να την κάνει) «Δημοκρατία» και το φιλοσαμαρικό antinews και ο φουκαράς δεν έχει τι να πει. Να παινέψει το έργο του μέντορά του, του κυρ Αντώνη; Δεν γίνεται, θα τον πάρουν με τις πέτρες από Κοκκινιά μέχρι Εκάλη. Οπότε, τα χώνει πάλι στο φουκαρά το ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα για να διογκώσει εύκολα το κείμενό του  και να ξεμπερδέψει μια ώρα νωρίτερα από το επαχθές και απεχθές χρέος του τον αναφέρει ως ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/JP Morgan. Σαν να έπρεπε, δηλαδή, εμείς εδώ στο left.gr κάθε φορά που μιλάμε για την κυβέρνηση να την λέμε ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/C4I/Ολυμπιάδα 2004/Siemens/Rheinmetall/Ferrostaal/Leopard/Krupps/Krauss Maffei/Otto Melara/Dassault Mirage/λίστα Lagarde κ.ο.κ., κοτζάμ μακρυνάρι, ισάξιο του ποινικού κώδικα, που εντός του 2014 θα κληθούν μερικοί-μερικοί να αντιμετωπίσουν, αν με πιάνεις τι εννοώ, αδελφέ Φαήλο! Κι εκεί θα δούμε πόσο μετράς ως δικηγόρος.

Επάνω, ο Φαήλος απαγγέλει ποίημα στο Ε' Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, την 25η Μαρτίου 1972.

Έτσι, χτες, ο φίλος μας ο Φαήλος, έγραψε στη «Δημοκρατία» ένα πόνημα για το «ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/JP Morgan» υπό τον τίτλο «‘Εμπόριο’ πτωμάτων με σιωπή για την Τουρκία» όπου μας εγκαλούσε πως νοιαζόμαστε μόνο για τους πνιγμένους μετανάστες, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας το μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι που μέσω της μετανάστευσης (θεωρεί ο ίδιος ότι) παίζει εις βάρος μας η Τουρκία. Το γεγονός, βέβαια, πως οι πρόσφυγες έρχονται να πνιγούν στον Έβρο και το Αιγαίο, από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία, τρεις χώρες όπου η Δύση έχει βάλει αγρίως το χέρι της, ουδόλως το πρόσεξε ο καπετάν Φαήλος.

Εν πάση περιπτώσει, εκείνο που με σύγχισε είναι ότι ο καλός μας ο Φαήλος υπέκυψε στην επαγγελματική του συνήθεια (νο πρόμπλεμ, αδερφέ, κι εγώ το παθαίνω) κι έγραψε «Στο μεταξύ, θραύση στο διαδίκτυο και σε ορισμένα ΜΜΕ έκανε μια δραματική φωτογραφία ενός πατέρα που έχασε τα παιδιά του στο Φαρμακονήσι. Φευ, όμως, η φωτογραφία ήταν του 1999, από το Κόσοβο! Εγιναν ρεζίλι των σκυλιών, αλλά σφυρίζουν κλέφτικα για τη χρησιμοποίηση τέτοιων μεθόδων σταλινικής προπαγάνδας.» Το πρώτο μου ζόρι είναι ότι τώρα ο Φαήλος στραβώνει με τη σταλινική προπαγάνδα, ενώ μερικές μέρες πιο πριν υμνούσε την προπαγάνδα του Στάλιν, που ξύπνησε τον πατριωτισμό των Ρώσων για να νικήσουν το ναζισμό. Τέλος πάντων, με τους ψεύτες δεν βγάζεις άκρη.  Έκατσα, όμως, κι έψαξα στο Google τις φωτογραφίες για το Φαρμακονήσι της τελευταίας εβδομάδας. Και η σχετική φωτογραφία υπάρχει μόνο σε ένα (αρ. 1) άρθρο που την καταγγέλλει ως ψεύτικη. Και προφανώς είναι! Διότι πώς μπορεί ένας πατέρας που (υποτίθεται πως) γλίτωσε από τέτοιο ναυάγιο να έχει στεγνές τις φωτογραφίες των παιδιών του; Οι υπόλοιπες φωτογραφίες είναι όλες αληθινές, αν και ορισμένες προέρχονται από το εξίσου άθλιο ναυάγιο της Ζακύνθου πριν μερικούς μήνες. Τι έχουμε εδώ, λοιπόν; Έχουμε τον Φαήλο να επικαλείται το «ρεπορτάζ» ενός σάιτ της κατηγορίας «μπήκα στην κοιλιά μου κι αποκαλύπτω!» προκειμένου να στοιχειοθετήσει ακόμη μια συκοφαντία.

Αλλά, Φαήλο, ως άνθρωπος του νόμου και της τάξης (λέμε τώρα) θα έπρεπε να ξέρεις πως όπου υπάρχουν πτώματα, δεν έχει τόση σημασία ποιός τα «εμπορεύεται» (εντός εισαγωγικών) αλλά ποιός τα δημιουργεί. Κι αυτός ξέρεις ποιός είσαι...

Οπότε:

Φαήλο δεν κάνεις ούτε για τσοπάνης! Με όλο τον σεβασμό στην συμπαθή και ηρωϊκή τάξη των στωικών κτηνοτρόφων της ελληνικής υπαίθρου...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)