to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:32 | 25.01.2014

πηγή: ΑΜΠΕ

Διεθνή

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο κοντά στην Ουάσινγκτον

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως δράστης, σκοτώθηκαν από πυρά σήμερα σε εμπορικό κέντρο σε μια μεγάλη συνοικία βόρεια της Ουάσινγκτον, της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ανακοίνωσε η αστυνομία.


Υπάρχουν «τρεις επιβεβαιωμένοι θάνατοι» από τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Mall in Columbia, που βρίσκεται ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και στη Βαλτιμόρη (Μέριλαντ, ανατολικές ΗΠΑ), ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία της κομητείας Χάουαρντ του Μέριλαντ.

Η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι ο ύποπτος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης είναι ανάμεσα στους νεκρούς και ότι η σορός του βρέθηκε να κείτεται «κοντά σε ένα όπλο και πυρομαχικά», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Δεν ανέφερε τίποτε για την ταυτότητα των νεκρών ή το κίνητρο της επίθεσης.

Το εμπορικό κέντρο αυτό, όπου συχνάζουν πολλές οικογένειες τα σαββατοκύριακα λόγω των 200 καταστημάτων τα οποία στεγάζει και τους χώρους παιγνιδιού που διαθέτει, περικυκλώθηκε από την αστυνομία.

Η αστυνομία ανέφερε ότι εκλήθη στο σημείο στις 11:15 (18:15 ώρα Ελλάδας) διότι ακούστηκαν πυρά. Ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να δώσει μια συνέντευξη Τύπου η οποία θα άρχιζε πριν από μερικά λεπτά, περί τις 13:15 (20:15).

Οι επιθέσεις ενόπλων είναι ένα συχνό φαινόμενο στις ΗΠΑ, γεγονός που προκαλεί συχνά εκκλήσεις να αυξηθούν τα μέτρα ελέγχου της οπλοκατοχής, κάτι στο οποίο αντιτίθεται η NRA, το πανίσχυρο λόμπι των υποστηρικτών της οπλοφορίας.

Η σφαγή 20 παιδιών και έξι ενηλίκων σε ένα σχολείο του Κονέτικατ (βορειοανατολικές ΗΠΑ) τον Δεκέμβριο του 2012 είχε ωθήσει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να εντείνει τις προσπάθειές του ως προς αυτό, αλλά το σχέδιο νόμου που κατάρτισε η κυβέρνησή του συνάντησε σφοδρή αντίσταση στο αμερικανικό Κογκρέσο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)