to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:15 | 20.01.2014

πηγή: in.gr

Πολιτική

Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο ΥΠΕΞ ο Ευ. Βενιζέλος

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα, Δευτέρα στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων, το οποίο θα απασχολήσουν τα θέματα της Συρίας, του Ιράν, της Αιγύπτου, του Σουδάν και της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.



Βασικό αντικείμενο του Συμβουλίου είναι η προετοιμασία της διάσκεψης Γενεύη 2 για τη Συρία που συνέρχεται τελικά την ερχόμενη Τετάρτη στο Μοντρέ.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος θα έχει επαφές για τη Συρία με ομολόγους των μεσογειακών χωρών της ΕΕ.


Το απόγευμα της Δευτέρας, ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις προτεραιότητες της προεδρίας, αλλά αναμένεται να τεθούν όλα τα κρίσιμα θέματα τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Νωρίτερα θα έχει συνάντηση με τον κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, προκειμένου να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό μετά και από τις επισκέψεις του κ. Αναστασιάδη στο Λονδίνο και του κ. Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον.

Την Τρίτη, ο κ. Βενιζέλος θα προεδρεύσει στην διακυβερνητική διάσκεψη ΕΕ - Σερβίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη τύπου στα διεθνή ΜΜΕ εκ μέρους της ΕΕ. Επίσης, την ίδια ημέρα θα ενημερώσει και τους Έλληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες για όλα τα τρέχοντα θέματα.

Την ερχόμενη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βενιζέλος και ο Χάνες Σβόμποντα θα συμμετάσχουν σε μεγάλη εκδήλωση της ομάδας των ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τη νέα σοσιαλιστική - προοδευτική πλατφόρμα για την Ευρώπη.

Την επόμενη Δευτέρα (27/1) υπό την προεδρία του κ. Βενιζέλου θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για ενημέρωση και συζήτηση σε όλο το φάσμα των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)