to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:36 | 17.01.2014

Πολιτική

Ο Κεδίκογλου έστειλε στο... περιθώριο και το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ολλανδίας

«Οι καθόλου περιθωριακοί σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύουν τις δυνάμεις της ελπίδας και της ρήξης με τα μνημόνια της λιτότητας» απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση στη λασπολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά του συμμαχικού κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς


Ο Σ. Κεδίκογλου, στην καθημερινή επιχείρηση λάσπης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε τους «περιθωριακούς» Ολλανδούς Σοσιαλιστές (PS) οι οποίοι, σημειωτέον, αναδείχθηκαν στις τελευταίες εκλογές τρίτο κόμμα στη Βουλή αυξάνοντας σε 15 τις έδρες τους (από εννέα) και έχοντας «απειλήσει» (δημοσκοπικά) ακόμα και με πρωτιά (δείτε εδώ τα εκλογικά αποτελέσματα όπου το αδελφό κόμμα της ΝΔ, CDA, κατέγραψε χαμηλότερα ποσοστά από το PS).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  με αφορμή το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Ολλανδία, δήλωσε:

«Ο κ. Τσίπρας, αποκαλύπτοντας έναν-έναν τους περιθωριακούς του συμμάχους στην Ευρώπη, πηγαίνει αύριο στην Ολλανδία, για εκδήλωση του ευρωσκεπτικιστικού, Μαοϊκού, Μαρξιστικού-Λενινιστικού, σοσιαλιστικού κόμματος. Οι περιθωριακοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα είναι γνωστοί. Ανάμεσά τους, ακόμα και κόμματα της αιματοβαμμένης κατεχόμενης Κύπρου.

Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι ότι οι Ολλανδοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα, καταψήφισαν στην Ολλανδική Βουλή την χρηματοδότηση της Ελλάδας, με χαρακτηριστικότερο επιχείρημα ότι «σε μια χώρα που είναι βυθισμένη στο χρέος δεν της δίνεις μια νέα πιστωτική κάρτα». Πώς, λοιπόν, ονειρεύεται την Ελλάδα ο κ. Τσίπρας; Εκτός Ευρώπης, απομονωμένη, με συμμάχους μόνον ακραίους και περιθωριακούς; Οφείλει να αποκαλύψει ο κ. Τσίπρας τους συμμάχους του. Και αν δεν το κάνει θα το κάνουμε εμείς. Για να γνωρίζουν οι Έλληνες με ποιους ταυτίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιες είναι οι θέσεις που πρεσβεύουν!»

Η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

«Οι καθόλου περιθωριακοί σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με δεκάδες άλλα κόμματα στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύουν τις δυνάμεις της ελπίδας και της ρήξης με τα μνημόνια της λιτότητας. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνηση που οι διεθνείς της επαφές περιορίζονται στις χειραψίες και στα χαμόγελα στους φωτογραφικούς φακούς με όσους διαλύουν την Ευρώπη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)