to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 17.01.2014

Κοινωνία

Με αποτύπωμα σε... σακούλες «ξανάδεσε» τον Κ. Σακκά η Αντιτρομοκρατική

Να σημειώσουμε ότι τα αποτυπώματα σε κινητά αντικείμενα θεωρούνται εξαιρετικά αναξιόπιστα. Ο Κώστας Σακκάς έλαβε σήμερα προθεσμία για να απολογηθεί στον εισαγγελέα ως την Τρίτη. Μέχρι τότε κρατείται στη ΓΑΔΑ.


Όπως σημειώνει σε σημερινό της ρεπορτάζ (Κ. Κατή - Αντα Ψαρρά) για την εκδικητική ενεργοποίηση του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού μετά την απόδραση του  Χρ. Ξηρού, η Εφημερίδα των Συντακτών: 

Ο Κώστας Σακκάς που είχε μείνει προφυλακισμένος επί 31 μήνες, υπερβαίνοντας το ανώτατο όριο των 18 μηνών που προβλέπεται, είχε κάνει απεργία πείνας επί 38 ημέρες για να κερδίσει το περασμένο καλοκαίρι την αυτονόητη αποφυλάκισή του. 

Την επομένη της απόδρασης Ξηρού συλλαμβάνεται «αντ΄ αυτού» ο Κώστας Σακκάς για παραβίαση περιοριστικών όρων. Αθωώνεται -κατά πλειοψηφία- και αφήνεται ελεύθερος. Ομως από την εισαγγελία της Αθήνας ασκήθηκε έφεση υπέρ του νόμου κατά της απόφασης του αυτοφώρου τριμελούς πλημμελειοδικείου που τον έκρινε αθώο. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί εν νέου.

Επιπλέον η εισαγγελία εφετών εξέδωσε νέο ένταλμα σύλληψης του Σακκά με την αιτιολογία ότι βρέθηκαν δύο αποτυπώματά του. Το ένα στη σακούλα σκουπιδιών που περιείχε τη χύτρα στο Χαλάνδρι και το άλλο σε μια σακούλα από το «Πράκτικερ». Η Αντιτρομοκρατική δεν είχε ταυτοποιήσει το 2011 τα αποτυπώματα διότι ο Σακκάς είχε αρνηθεί να τα δώσει. Τώρα όμως, που συνελήφθη ξανά μετά την απόδραση Ξηρού, του τα πήραν με το ζόρι καθώς έχει αλλάξει ο νόμος. Εννοείται ότι όλες οι Αρχές κινήθηκαν ακαριαία και ο πλέον προφυλακισμένος κρατούμενος συνελήφθη ξανά. 

ΚΕΔΔΕ: Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Κ. Σακκά 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)