to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:41 | 17.01.2014

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Οι γιατροί ζητούν την αποπομπή του Άδωνη Γεωργιάδη - Αποχωρούν από τον διάλογο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα του ΕΟΠΠΥ στο Χαλάνδρι στις 10.


Για ολική ρήξη με το υπουργείο Υγείας κάνουν λόγο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μετά την άκαρπη  συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη προκειμένου να συζητήσουν το νέο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση στην Υγεία.

Ζητούν την αποπομπή του Άδωνι Γεωργιάδη και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα του ΕΟΠΠΥ στο Χαλάνδρι στις 10.

Οριστική αποχώρηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από το διάλογο 

«Επειδή από την συνάντηση προέκυψε πλήρης άρνηση του υπουργείου σε κάθε λογικό επιχείρημα, αλλά και επειδή αντιμετωπισθήκαμε με προσχήματα και ειρωνείες, αποχωρήσαμε οριστικά από τον διάλογο απαιτώντας την αποπομπή του απαράδεκτου υπουργού, καταστροφέα της δημόσιας υγείας, και καταγγέλλοντάς τον για υποκρισία και ειλημμένες αμετακίνητες αποφάσεις που μοναδικό σκοπό έχουν τον ομολογημένο δημόσια λόγο από τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης, για απόλυση χιλιάδων γιατρών»

Έπειτα από τη συνάντηση των γιατρών με τον υπουργό, Α. Γεωργιάδη, την Πέμπτη, η Ομοσπονδία των γιατρών του οργανισμού (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ), σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει πως διαπιστώθηκε ότι δεν είχε γίνει απολύτως καμία αλλαγή ως προς ουσιώδη σημεία του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ, ενώ παράλληλα ο υπουργός αρνείται πλήρως να αποδεχθεί ακόμη και πρόταση των γιατρών για την ύπαρξη κάποιας εύλογης μεταβατικής περιόδου προκειμένου να κάνουν διακοπή ελευθέρου επαγγέλματος, όσοι θα ήθελαν να ενταχθούν στο νέο σύστημα (παρόλο που προ τριημέρου είχε δηλώσει την πρόθεση να αποδεχθεί το αίτημά τους).

«Οι παρευρισκόμενοι θεσμικοί εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας εισέπραξαν μεταξύ άλλων και ειρωνείες του τύπου ότι μπορούμε για προτεινόμενες τροπολογίες επί του νομοσχεδίου να απευθυνθούμε στη Βουλή διότι το υπουργείο απλώς εισηγείται, ενώ η ολομέλεια της Βουλής αποφασίζει τελικά για τους νόμους», σημειώνεται στην ανακοίνωση. (thepressproject.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)