to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ιταλία: Η υποψηφιότητα Τσίπρα φοβίζει τους αφεντάδες

«Η υποψηφιότητα Τσίπρα φοβίζει τους αφεντάδες» είχε τίτλο το σχόλιο του Φάμπιο Μαρτσέλι στην ιταλική αντιπολιτευτική εφημερίδα «Fatto Quotidiano»


«Η υποψηφιότητα Τσίπρα φοβίζει τους αφεντάδες» είχε τίτλο το σχόλιο του Φάμπιο Μαρτσέλι στην ιταλική αντιπολιτευτική εφημερίδα «Fatto Quotidiano». Θα το θέλαμε και εμείς και όλος ο κόσμος της Αριστεράς και τα εκατομμύρια που πλήττονται από την κρίση στον ευρωπαϊκό Νότο. Το όνομα του Τσίπρα «θα εμφανιστεί στο ψηφοδέλτιο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, του Βορρά και του Νότου, φιλοξενώντας τη μόνη πραγματικά στρατηγική αντιπολίτευση στον τρέχοντα μανδύα των σκοτεινών, ανεγκέφαλων και δουλοπρεπών γραφειοκρατών στον χρηματοοικονομικό τομέα, που κρατούν προς το παρόν τη θλιβερή τύχη αυτής που κάποτε ήταν μια μεγάλη ήπειρος», τόνισε ο Μαρτσέλι.

Η αλήθεια είναι ότι η εμβέλεια της πρωτοβουλίας της Μπάρμπαρα Σπινέλι για την υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα στην Ιταλία έχει αρχίσει να ταρακουνά τα νερά της κατακερματισμένης ιταλικής Αριστεράς. Δίνει θάρρος και ενώνει.

Το να βλέπει όμως κανείς τα καλέσματα για τη στήριξη του Αλ. Τσίπρα σε ιστότοπους όπως αυτούς της «Antimafia» του Τζιόρζιο Μποντζιοβάνι προκαλεί δέος, γιατί αποτελεί μια εξαιρετικά ηθική αναγνώριση για την ποιότητα του αγώνα που διεξάγεται στην Ελλάδα και όχι μόνο. Γιατί, αν κάποιος διακινδυνεύει καθημερινά να τιναχθεί στον αέρα ή να γαζωθεί από πληρωμένους δολοφόνους διεξάγοντας έναν αγώνα εναντίον της Μαφίας και αναγνωρίζει στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ένα απελευθερωτικό μήνυμα, μας τιμά όλους. Ιδιαίτερα όταν η είδηση έχει αναρτηθεί από το γνωστό δημοσιογράφο Τζουλιέτο Κιέζα με τίτλο: «Στην Ευρώπη, με τον Τσίπρα, με ενθουσιασμό...».

Χθες, τη στιγμή που ο Τζενάρο Μιλιόρε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Αριστεράς Οικολογίας Ελευθερίας (SEL) και γνωστός σε πολλούς από εμάς σύντροφος των κινημάτων της αντιπαγκοσμιοποίησης, ορκιζόταν αιώνια πίστη και προσέφερε γην και ύδωρ στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και ο Νίκι Βέντολα υπογράμμιζε την ανάγκη ομοσπονδιοποίησης της SEL με το Δημοκρατικό Κόμμα, η μεγαλύτερη ιταλική εφημερίδα La Repubblica έγραφε ότι η SEL καλεί στο συνέδριό της στα τέλη του μήνα τον Μάρτιν Σουλτς και τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν ξέρουμε εάν η πρόσκληση έφυγε πραγματικά από τη Ρώμη για να φτάσει στην Κουμουνδούρου. Η υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πάντως ότι ταρακούνησε αρκετές συνειδήσεις στο εσωτερικό της SEL, ενώ κάποιοι ανένταχτοι, και μάλιστα από την κινηματική Αριστερά, πήραν ήδη τις βαλίτσες τους στο κάλεσμα για ριζοσπαστική ανατροπή. Κάποιοι άλλοι, όπως ο Αλφόνσο Τζιάνι, το είχαν κάνει εδώ και καιρό και στηρίζουν σήμερα δημοσίως την υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα.

Στις πιο «αφανείς» σελίδες του διαδικτύου ο ενθουσιασμός των παλαιών και νέων συντρόφων της Αριστεράς, των κινηματικών ακτιβιστών και πολλών ανένταχτων είναι μεγάλος. Κάποιοι έφθασαν μάλιστα στο σημείο να «μεταλλάξουν» το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας μέσα στον χώρο των σημαιών μας μια νέα ονομασία: «Ενωμένη Αριστερά». Προσπαθούν να ταυτιστούν με την Ελλάδα που έχει ψηλά το κεφάλι και στέλνει ένα μήνυμα νίκης και ανατροπής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)