to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:16 | 07.01.2014

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: «Η κυβέρνηση θάβει, αντί να κάνει σημαία, το σχέδιο πορίσματος για τον ρόλο της Τρόικας»

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ (Αρ.Πορτοσάλτε) μίλησε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, για το σχέδιο πορίσματος του Ευρωκοινοβουλίου, τις τυχόν συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, το «θέμα Διαμαντόπουλου» αλλά και για το δημοσίευμα του Spiegel που αποκαλεί τον Αντ. Σαμαρά «κατά φαντασίαν θεραπευμένο»


Μερικά αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Δημ. Παπαδημούλη:

Η κυβέρνηση αντί να κάνει σημαία το σχέδιο πορίσματος, το θάβει

Η ουσία είναι ότι έχουμε ένα σχέδιο πορίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για το Μνημόνιο, που το έχουν συντάξει ένας χριστιανοδημοκράτης και ένας σοσιαλδημοκράτης, και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, και το οποίο είναι κόλαφος για την Τρόικα, το Μνημόνιο και τις ελληνικές κυβερνήσεις που το υπηρετούν. Αυτό το σχέδιο, αντί να γίνει όπλο στα χέρια της Ελλάδας για να αναδιαπραγματευτεί και να αλλάξει αρνητικούς όρους του Μνημονίου και την αρνητική πολιτική που ασκείται, γίνεται προπαγανδιστική προσπάθεια να θαφτεί. Αυτό το σχέδιο, η κυβέρνηση έπρεπε να το κάνει σημαία.

Θα υπάρξει αυστηρότατη αξιολόγηση για τις όποιες συνεργασίες 

Το τελευταίο διάστημα πολλοί και πολλές χτυπούν την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο προεκλογικής ή μετεκλογικής συνεργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει και έχει πάρει καθαρό προβάδισμα σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην παράσταση νίκης. Για τις οποίες συνεργασίες μας, είτε προεκλογικές, είτε μετεκλογικές, θα υπάρξει αυστηρότατη αξιολόγηση. Όταν πάρουμε αποφάσεις για αυτά τα θέματα, θα τις ανακοινώσουμε. 

Το «θέμα Διαμαντόπουλου» πρέπει να θεωρηθεί λήξαν

Το «θέμα Διαμαντόπουλου» έχει πάρει δυσανάλογες με το μέγεθός του διαστάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ σέβεται απολύτως και ξεκάθαρα το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των πολιτών. Κατά τ’ άλλα, απέναντι και στο δικαίωμα στη σάτιρα, θα πρέπει να είμαστε πιο ανεκτικοί ακόμη και αν πολλοί, στη συγκεκριμένη περίπτωση, πιστεύουν ότι υπήρξε υπερβολή. Το ζήτημα πρέπει να θεωρηθεί λήξαν. 

Ο Σαμαράς να βγάλει τα συμπεράσματά του από το δημοσίευμα που τον αποκαλεί «κατά φαντασίαν θεραπευμένο»

Με ενόχλησε ως πολίτη-τηλεθεατή να παρακολουθώ δελτία ειδήσεων που φρόντισαν να αφιερώσουν στο «θέμα Διαμαντόπουλου» δέκα λεπτά αλλά πέρασαν στο «ντούκου» την αναβολή της επίσκεψης του Ευρωκοινοβουλίου ή το «δολοφονικό» δημοσίευμα του Spiegel που χαρακτήρισε τον Σαμαρά «κατά φαντασίαν θεραπευμένο», εξατμίζοντας εντελώς όλο το περίφημο success story. Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του από αυτό, ότι το άρμα Μέρκελ στο οποίο αλυσοδέθηκε από την αρχή, τον χρησιμοποίησε και τώρα τον πετάει. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)