to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:01 | 31.12.2013

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: «Νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για να σπάσει η μήτρα των σκανδάλων στα εξοπλιστικά»

Συνέντευξη «στο Κόκκινο» (105,5)


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μιλά «στο Κόκκινο» για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα:

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Εμείς διεκδικούμε μια μεγάλη και καθαρή εκλογική νίκη για να απαλλάξουμε τη χώρα από την καταστροφική συνταγή του Μνημονίου, για να βάλουμε ένα φρένο στον κατήφορο και για να ξεκινήσουμε μια σκληρή προσπάθεια, μαζί με την κοινωνία, για να ανορθωθεί και η οικονομία και η δημοκρατία. Αν είναι να εγκαταλείψουμε αυτούς τους στόχους για να γίνουμε κυβέρνηση, τότε να λείπει το βύσσινο. Προφανώς, θα επιχειρηθούν και τέτοιοι εκβιασμοί, γιατί φαίνεται καθαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά πλέον προβάδισμα και δυναμική νίκης, ωστόσο εμείς πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας μακριά από κάθε επανάπαυση, από κάθε θεωρία «ώριμου φρούτου» και από κάθε αλαζονεία, γιατί ο κόσμος περιμένει από εμάς πολλά. Πρέπει να δουλέψουμε, με συνέπεια λόγων και έργων, το πρόγραμμά μας, τις δεσμεύσεις μας, τους σχεδιασμούς μας αλλά και να δυναμώσουμε την αντιπολίτευσή μας, γιατί δεν θα φύγουν από μόνοι τους, πρέπει να σπρώξουμε κι εμείς περισσότερο.

Όχι μόνο να γίνουμε κυβέρνηση αλλά και να μείνουμε στην κυβέρνηση

Μας ενδιαφέρει όχι μόνο να γίνουμε κυβέρνηση για να αλλάξουμε τα πράγματα αλλά και να μείνουμε στην κυβέρνηση για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε βήμα-βήμα τις αλλαγές που περιμένει πολύς κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να είναι ένας απλός περίπατος στην εξοχή. Όσο δυναμώνει το ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο θα δυναμώνουν και οι επιθέσεις εναντίον του, με χτυπήματα κάτω από τη μέση και λάσπη στον ανεμιστήρα.

Μετά τις γιορτές, θα πάρουμε πρωτοβουλία να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή

Το ζητούμενο για εμάς είναι να πιέσουμε έτσι ώστε οι αποκαλύψεις Κάντα να μην ξεβραστούν στα ρηχά και κουκουλωθούν αλά Siemens, αλλά να υπάρξει ποινική εκκαθάριση της υπόθεσης. Το βασικό είναι να σπάσει η «μήτρα» παραγωγής των σκανδάλων και των πάρτι με μίζες γιατί στον τρόπο με τον οποίο οργανώνονται και αποφασίζονται τα πράγματα στους εξοπλισμούς, τίποτα δεν έχει αλλάξει από την εποχή Κάντα. Αμέσως μετά τις γιορτές, θα πάρουμε πρωτοβουλία να συζητηθεί το θέμα, παρουσία του υπουργού Άμυνας έτσι ώστε σε όλες αυτές τις βρώμικες διαδικασίες να μπει μια τελεία. Είναι άλλωστε τρελό να έχεις μια υπερχρεωμένη χώρα και έναν λαό που υποφέρει και να «σφυρίζουν» τα εκατομμύρια και τα δισεκατομμύρια πάνω από τα κεφάλια του.

Λιάπης, Τομπούλογλου, Κάντας είναι «παιδιά» ενός συστήματος που καταρρέει

Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας αντιλαμβάνεται ότι και ο Λιάπης και ο Τομπούλογλου και ο Κάντας είναι «παιδιά» ενός συστήματος που καταρρέει, αποπνέοντας μια μπόχα φθοράς και διαφθοράς. Ο Λιάπης και ο Τομπούλογλου δεν πρέπει και δεν μπορούν να κρύψουν το πάρτι μίζας στους εξοπλισμούς, που προκύπτει από την ομολογία Κάντα. Σημειώνουμε ότι ο ίδιος, παρότι είναι εξαιρετικά ομιλητικός για αυτούς που τα έδιναν, είναι πολύ προσεκτικός έως προστατευτικός προς όσους τα έπαιρναν. Η κοινή λογική λέει ότι αν αυτός έπαιρνε εκατομμύρια για να μη μιλάει και να μη φέρνει εμπόδια, σκεφτείτε τι έπαιρναν όσοι ήταν πάνω από εκείνον...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)