to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:32 | 23.12.2013

πηγή: Real

Διεθνή

Επίθεση σε τηλεοπτικό δίκτυο στο Ιράκ – 5 νεκροί

Σε πέντε ανήλθαν οι δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν σήμερα από την επίθεση που πραγματοποίησαν βομβιστές αυτοκτονίας στην έδρα τοπικού τηλεοπτικού δικτύου στο Τικρίτ, βόρεια της Βαγδάτης, στην πιο πρόσφατη επίθεση που σημειώνεται στο Ιράκ εναντίον των μέσων ενημέρωσης.


Στην υπόλοιπη χώρα, 17 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε διάφορα επεισόδια βίας, μεταξύ των οποίων 6 στρατιωτικοί οι οποίοι σκοτώθηκαν από οβίδες που ερρίφθησαν κατά του στρατώνα τους στην περιοχή Αμπού Γράιμπ, δυτικά της Βαγδάτης, σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας.

Από την επίθεση στο Τικρίτ έχασαν την ζωή τους ο αρχισυντάκτης, ένας παραγωγός, ένας δημοσιογράφος, ένας παρουσιαστής και ο υπεύθυνος αρχείων του δικτύου «Σαλαχεντίν», διευκρίνισαν αξιωματούχοι της αστυνομίας, οι οποίοι γνωστοποίησαν επίσης ότι τουλάχιστον πέντε ακόμη εργαζόμενοι στο δίκτυο τραυματίστηκαν.

Δύο καμικάζι ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν άλλους δύο κατά τη διάρκεια εφόδου που πραγματοποίησαν στο κτίριο που στεγάζει το τηλεοπτικό δίκτυο για να απελευθερώσουν τους δημοσιογράφους που είχαν εγκλωβιστεί εκεί, σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας. Τα κίνητρα των δραστών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επίθεση αυτή σημειώνεται μια εβδομάδα έπειτα από παρόμοια επίθεση που έγινε κατά του δημαρχείου του Τικρίτ, κατά την οποία ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου και δύο αστυνομικοί έχασαν την ζωή τους.

Σε λιγότερο από τρεις μήνες, 12 δημοσιογράφοι έχουν χάσει την ζωή τους στο Ιράκ, οι πέντε από τους οποίους στη Μοσούλη, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Οι ιρακινές αρχές δέχονται συχνά επικρίσεις για τις παραβιάσεις της ελευθερίας του Τύπου στην χώρα και για την ατιμωρησία αυτών που δολοφονούν δημοσιογράφους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)