to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:43 | 22.12.2013

πηγή: ertopen.com

Κοινωνία

Οργιάζει η φαντασία των εργοδοτών για να αποφύγουν το Δώρο Χριστουγέννων

Στο 1.000.000 υπολογίζονται πλέον οι εργαζόμενοι συμπολίτες μας που μένουν απλήρωτοι για διάστημα από έναν μήνα μέχρι και πάνω από έναν χρόνο.


Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, η αγορά εργασίας στην Ελλάδα έχει πλήρως απορρυθμιστεί με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόλις 4 στους 10 δηλώνουν ότι παίρνουν το μηνιάτικο στην ώρα τους. Την ώρα μάλιστα που οι περισσότεροι κάνουν υπομονή μέχρι να τους καταβληθούν δεδουλευμένα μηνών, η φαντασία των εργοδοτών οργιάζει προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων προτείνοντας συμψηφισμό με τρόφιμα, πετρέλαιο ακόμα και με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα!

Σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσουν την εθελοντική εργασία και να αποφύγουν την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννεων οι εργοδότες από πέρσι, είχαν να προτείνουν  λύσεις προς τους εργαζόμενους όπως:

Σούπερ μάρκετ στη Β. Ελλάδα πρότεινε στους εργαζόμενους να δώσει σε τρόφιμα αντί για χρήματα το Δώρο

Πρατήριο υγρών καυσίμων στην Πάτρα ήθελε να δώσει δωροεπιταγή για πετρέλαιο θέρμανσης ή βενζίνη αντί για Δώρο.

Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Αθήνα πρότεινε στους υπαλλήλους να συμψηφίσουν χρωστούμενους μισθούς και Δώρο με ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Εμπορικό στον Κορυδαλλό Αττικής πρότεινε ρούχα αντί για χρήματα στους υπαλλήλους του.

Στις απίστευτες ιστορίες που εκτυλίσσονται στην πλήρως απορρυθισμένη αγορά εργασίας έρχονται να προστεθούν και άλλα περιστατικά όπως:

Αλυσίδα ξενοδοχείων ζητούσε προσωπικό τον Απρίλιο δίνοντας υπόσχεση για καταβολή μισθού τον Αύγουστο.

Ξενοδοχείο στην Κρήτη ζήτησε από τους εργαζόμενους να συναινέσουν στη σταδιακή καταβολή των δεδουλευμένων μέχρι τον Μάρτιο ανάλογα με τις δυνατότητες της επιχείρησης (φαίνεται πως παγώνει μετά τις αντιδράσεις).

Εταιρεία security έδωσε στους εργαζόμενους σύμβαση που προέβλεπε καταβολή μισθών ακόμα και μετά από 90 ημέρες. Μετά τον σάλο, τροποποιήθηκε.

Ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στην Αίγινα με αγγελία ζητούσε καμαριέρα, προσφέροντας αντί για μισθό δωρεάν διαμονή και φαγητό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)