to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:20 | 19.12.2013

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Τα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου (19.12.2013)

Πέμπτη 19/12


BBC
Με 64 ψήφους υπέρ και 36 κατά εγκρίθηκε και από τη Γερουσία ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ.
 
CNN
Προς αποφυλάκιση των Pussy Riot και των άλλων 30 ακτιβιστών της Greenpeace κινείται η Μόσχα.
 
REUTERS
Μία σπάνια συνάντηση με τους πολιτικούς του αντιπάλους είχε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο. Τους ζήτησε – αν το επιθυμούν – να συγκεντρώσουν υπογραφές προκειμένου να ζητήσουν την απομάκρυνσή του το 2016. Ταυτόχρονα όμως τους διαμήνυσε πως μέχρι τότε θα πρέπει να συνεργαστούν μαζί του.
 
DEUTSCHE WELLE
Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την τραπεζική ενοποίηση.
 
AL JAZEERA
Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα στη Συρία, μιλά στο Al Jazeera. Είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνει στα μέσα ενημέρωσης ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Ζουλάνι, ο οποίος δηλώνει ότι ο πόλεμος στην περιοχή φτάνει στο τέλος του.
 
SKY NEWS
Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Βρετανία. Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, δέντρα έπεσαν επάνω στο αυτοκίνητό της.
 
THE TIMES
Μαθητές θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, σπάνε τη σιωπή τους και μιλούν για τους παιδεραστές δασκάλους τους σε σχολείο της Βρετανίας.
 
FINANCIAL TIMES
Με κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  έπειτα και από την απόφαση της Fed να προχωρήσει στη μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά 10 δισ. δολάρια τον μήνα.
 
LE FIGARO
Φόροι: Τι θα αλλάξει το 2014.
 
Κατά την επίσκεψή της στο Παρίσι, η Μέρκελ ζήτησε η Γαλλία και η Γερμανία να περάσουν σε μια νέα φάση της συνεργασίας τους.
 
LIBERATION
Συρία: Η προδομένη επανάσταση.



La REPUBBLICA
"Σφαλιάρα" της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το βίντεο σοκ της Λαμπεντούζα.

CORRIERE DELLA SERA
Συμφωνία στην Ευρώπη για την Ένωση των τραπεζών

DIE WELT
Η Μέρκελ ζήτησε από τον Ολάντ, οι σχέσεις Γαλλίας-Γερμανίας να περάσουν σε μία νέα εποχή.
 
HUFFINGTON POST
Η Γερουσία ψήφισε «όχι» σε νέο λουκέτο στο αμερικανικό δημόσιο.
 
THE NEW YORK TIMES
Σύμβουλοι του Ομπάμα καλούν τον Αμερικανό πρόεδρο να βάλει αυστηρότατους περιορισμούς στο πρόγραμμα παρακολουθήσεων της NSA.
 
THE WASHINGTON POST
Ενώ οι εισαγγελείς ήταν έτοιμοι να του απαγγείλουν κατηγορίες, δικαστές καθυστέρησαν την διαδικασία απονομής δικαιοσύνης για το σκάνδαλο δωροδοκίας που εμπλέκεται ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Ρόμπερτ ΜακΝτόνελ.
 
THE WALL STREET JOURNAL
Ελάχιστοι θα πουν «ναι» στο φάρμακο της Μέρκελ για την Ευρώπη. Στις προγραμματικές της δηλώσεις η Γερμανίδα Καγκελάριος μίλησε ξανά, για τη γνωστή συνταγή: «Περισσότερη Ευρώπη».
 
HURRIYET (αγγλόφωνη έκδοση)
Οι υπουργοί που εμπλέκονται σε σκάνδαλα δωροδοκίας πρέπει να παραιτούνται αμέσως, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς.
 
ARAB NEWS
Τζογάρει επικίνδυνα η Δύση με την πολιτική της για τη Συρία και το Ιράν, σύμφωνα με τον πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στη Βρετανία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)