to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:04 | 11.12.2013

Κοινωνία

Ριζοσπαστική Ανανεωτική Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών: Ενάντια στην απόλυση της εκπαιδευτικού & στον διασυρμό ενός μαθητή

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Ανανεωτικής Κίνησης Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (Ρ.Α.Κ.Ι.Ε) για την απόλυση Μπουλούτα και το διασυρμό ενός μαθητή.


Η Ριζοσπαστική Ανανεωτική Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, παρακολουθώντας την υπόθεση της απόλυσης της εκπαιδευτικού Μπουλούτα από τη διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών δηλώνει την αντίθεσή της απέναντι σε κάθε αδικαιολόγητη απόλυση και το σχετικό νόμο Αρβανιτόπουλου.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την παράνομη απαγόρευση συμμετοχής στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ, που εξέτασε τη νομιμότητα της συγκεκριμένης απόλυσης, μελών της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), όπως η σχολική νομοθεσία επιβάλλει.

Εντούτοις δεν μένουμε αδιάφοροι απέναντι στην εμπλοκή ονόματος μαθητή στην υπόθεση αυτή. Το παιδαγωγικό ήθος και η παιδαγωγική ευαισθησία επιβάλλει το να παραμείνει έξω από κάθε τέτοιου είδους διένεξης η εμπλοκή μαθητών και μαθητριών μας, όποιοι και όποιες κι αν είναι. 

Ως εκπαιδευτικοί δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για την άρση κάθε νόμου που καθιστά διάτρητες τις εργασιακές σχέσεις και παρέχει δυνατότητα για ελεύθερες και αδικαιολόγητες απολύσεις,  αλλά δεν μας εκφράζουν νομικοί ελιγμοί, που δεν βάλλουν κατά της επιχειρούμενης εργασιακής νομοθεσίας αλλά αντίθετα αναζητούν τεκμήρια για την απόδειξη της μη εφαρμογής των αντιεργατικών νόμων.

Παραμένουμε σταθεροί στις παιδαγωγικές αρχές μας: οι αγώνες μας δεν θα θα δώσουν τροφή για διασυρμό μαθητών και μαθητριών, αλλά θα αντιπαλέψουν κάθε πολιτική και νόμο που θίγει την αξιοπρέπειά μας και τις εργασιακές μας σχέσεις.   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)