to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:21 | 10.12.2013

Κοινωνία

ΑΔΕΔΥ: Στο πλευρό των απεργών της Υγείας

Στο πλευρό των απεργών στο χώρο της Υγείας, δηλώνει η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την 24ωρη απεργία στο χώρο."Νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία το 2014 μεθοδεύει η κυβέρνηση , εμμένοντας στην εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής της. Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 370 εκατ. ευρώ, των λειτουργικών δαπανών των Νοσοκομείων κατά 320 εκατ. ευρώ, των παροχών ασθενείας προς τους ασφαλισμένους κατά 539 εκατ. ευρώ, της κρατικής επιχορήγησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κατά 334 εκατ. ευρώ και του συνολικού προϋπολογισμού του Ε . Ο . Π . Υ .Υ. κατά 2,2 δισ. ευρώ, η αλλαγή του χαρακτήρα του Ε .Ο.Π.Υ.Υ. από πάροχο Υπηρεσιών Υγείας σε «Αγοραστή» Υπηρεσιών από το κρατικοδίαιτο μεγάλο κερδοσκοπικό ιδιωτικό κεφάλαιο στην Υγεία, οι διαθεσιμότητες και απολύσεις από τη νέα δεξαμενή των 9 . 970 εργαζομένων του Ε . Ο . Π . Υ.Υ., η συνέχιση των συγχωνεύσεων, των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων της Περιφέρειας και το κλείσιμο 770 υποστελεχωμένων Κλινικών Τμημάτων, συνθέτουν το εκρηκτικό μείγμα στη Δημόσια Υγεία.

Ήδη 200 έτοιμες κλίνες Μ.Ε.Θ. παραμένουν κλειστές, με τραγικές επιπτώσεις , ακόμη και με κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών, λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού. Υπονομεύονται οι δομές ψυχικής υγείας με το κλείσιμο των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, ενώ ταυτόχρονα με τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία-χειρουργεία στα Νοσοκομεία διευκολύνεται η εμπορευματοποίηση του Ε.Σ.Υ.

Ταυτόχρονα γίνεται πιο δραματική η θέση των ασθενών , εξαιτίας των νέων επιβαρύνσεων για τη νοσηλεία τους (25, 00 ευρώ), για τη φαρμακευτική αγωγή τους, για τις παροχές ασθενείας, ενώ παράλληλα οι ανασφάλιστοι, που υπερβαίνουν πια τα 3,5 εκατ., εγκαταλείπονται στον προκλητικό εμπαιγμό των healthvoucher.

Στο χώρο της Παιδείας, το Διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Αθήνας συνεχίζει τον αγώνα που ξεκίνησε εδώ και 13 εβδομάδες ενάντια στις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και για την υπεράσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, ζητώντας:  Την κατάργηση των Υπουργικών Αποφάσεων και την ανάκληση των Διαπιστωτικών Πράξεων που καταργούν κλάδους και θέτουν σε διαθεσιμότητα 1.135 υπαλλήλους.

Την κατάργηση της πλατφόρμας αυτόαπογραφής Την άρση όλωντων πειθαρχικών διώξεων. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση κωφεύει και εξακολουθεί να βαδίζει στον αυταρχικό της κατήφορο, επιβάλλοντας πειθαρχικές διώξεις στους εργαζομένους στα Α.Ε.Ι. και στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όμως ο αγώνας των εργαζομένων για την υπεράσπιση αφενός του δικαιώματος στην εργασία και αφετέρου των Κοινωνικών αγαθών που συρρικνώνονται, θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει το δίκαιο αγώνα όλων των συναδέλφων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Σχολικοί Φύλακες, Δημοτικοί Αστυνομικοί) και της Κεντρικής Διοίκησης (εργαζόμενοι στα Υπουργεία) και καλεί το σύνολο των συναδέλφων εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, τους συνταξιούχους και όλους τουςπολίτες να συμμετάσχουν δυναμικά στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17-Αθήνα) και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Παράλληλα κηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013,,από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο".

tags: ΑΔΕΔΥ

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)