to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:44 | 09.12.2013

πηγή: thesstoday.gr

Οικονομία

"Η ιδιωτικοποίηση του νερού απέτυχε"

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ακυρώνει την μεταφορά της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους εργαζομένους της ΕΥΑΘ, οι οποίοι μίλησαν στο ThessToday.


"Σίγουρα είναι μια θετική έκβαση αυτή η απόφαση, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες. Πριν από δύο χρόνια, όταν το σωματείο εργαζομένων της ΕΥΑΘ έκανε αυτή την προσφυγή ελάχιστοι πίστευαν ότι θα έχει αυτή την τύχη. Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ" δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος.

Οι εργαζόμενοι και φορείς είχαν στραφεί κατά της απόφασης της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποίησεων και αναδιαρθρώσεων, σύμφωνα την οποία μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ οι μετοχές του ελληνικού δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Αρχοντόπουλος, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα από πλευράς των εκπροσώπων του Ταμείου.

"Το ΤΑΙΠΕΔ έχει επιταχύνει τις διαδικασίες το τελευταίο διάστημα με συχνές επισκέψεις των στελεχών του στη Θεσσαλονίκη, στην προσπάθειά τους να δρομολογήσουν εξελίξεις. Τους καλούμε να είναι πολύ προσεκτικοί και να μη δημιουργήσουν τετελεσμένα, καθώς πλέον υπάρχει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στην ουσία αυτή η απόφαση, εφόσον καθαρογραφεί και είναι έτσι όπως αναφέρεται από δημοσιογραφικές πληροφορίες, επιβεβαιώνει και νομικά ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει αποτύχει. Είχε προηγηθεί η απόρριψή της κινηματικά, αλλά και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Μένει να επικυρωθεί και με μια πολιτική απόφαση από την πλευρά της Κυβέρνησης, η οποία οφείλει να δείξει θάρρος αλλά και σεβασμό στη δικαστική απόφαση" καταλήγει ο κ. Αρχοντόπουλος.

(Φωτό από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων της ΕΥΑΘ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)