to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:28 | 06.12.2013

Κοινωνία

Τελικά έχασε το μάτι του από ευθεία βολή δακρυγόνου

Παρά την αρχική χειρουργική επέμβαση που κράτησε τρεισήμισι ώρες και παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες των γιατρών έκτοτε, ο 32χρονος Γαβριήλ χάνει τελικά, οριστικά, το μάτι του.


Στις 18/9 στη διαδήλωση στο Κερατσίνι διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο διαδηλωτής Γαβριήλ Α. τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο μάτι από ευθεία βολή βομβίδας κρότου λάμψης που έριξε άνδρας των ΜΑΤ. Το περιστατικό έλαβε χώρα στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη, όταν η πορεία είχε φτάσει κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα και άρχισαν επεισόδια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων διαδηλωτών, άνδρας των ΜΑΤ σημάδεψε τον Γαβριήλ Α με το όπλο που εκτοξεύει τα βομβίδια και του κατάφερε το καίριο πλήγμα στο μάτι.

Παρά την αρχική χειρουργική επέμβαση που κράτησε τρεισήμισι ώρες και παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες των γιατρών έκτοτε, ο 32χρονος Γαβριήλ χάνει τελικά, οριστικά, το μάτι του. Για το γεγονός ενημέρωσε ο ίδιος με χτεσινή του δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Σήμερα μετά λύπης του ο γιατρός μού ανακοίνωσε ότι το μάτι δεν αντέχει άλλο και θα πρέπει να αφαιρεθεί . Μου εξήγησε ότι ο βολβός έχει αρχίσει να θολώνει, να γκριζάρει και ότι δεν έχει μείνει πλέον κάτι να παλέψουμε... Οπότε προς στα τέλη Ιανουαρίου θα επικοινωνήσουμε εκ νέου με έναν ακόμα χειρούργο οφθαλμίατρο για ένα τεχνητό μέσο που θα αντικαταστήσει τον υπάρχον κατεστραμμένο βολβό .Δεν μιλάμε για μεταμόσχευση πάρα για ένα τεχνητό μάτι για καλαισθησία και μόνο»

Το τραγικό περιστατικό αναδεικνύει εκ νέου τα ζητήματα τόσο της εγκληματικής συμπεριφοράς αστυνομικών στις διαδηλώσεις, όσο και των δήθεν «ακίνδυνων» ή «μη φονικών» όπλων για τη διάλυση διαδηλώσεων, που έχουν αποδειχθεί πολλάκις ανά τον κόσμο, εξαιρετικά επικίνδυνα ή και θανατηφόρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)