to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:38 | 20.11.2013

Πολιτική

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθαριστριών του υπ. Οικονομικών ο Αλέξης Τσίπρας (βίντεο)

«Κοντοζυγώνει η ώρα που αντί να καθαρίζετε τα γραφεία τους, θα καθαρίσετε και εσείς και όλοι μαζί - το λαϊκό κίνημα- την τρόικα και την κλεπτοκρατία από αυτή τη χώρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντώντας τις εργαζόμενες μπροστά από το υπ. Οικονομικών στο Σύνταγμα


Φωτογραφίες - βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Και σήμερα, Τετάρτη, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που απειλούνται με διαθεσιμότητα και απόλυση διαμαρτυρήθηκαν με φωνές και συνθήματα μπροστά στο υπουργείο. Δείτε το βίντεο του  από το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μιλώντας στις εργαζόμενες:

«Ήρθαμε σήμερα εδώ αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπαρασταθούμε στο δίκαιο και έντιμο αγώνα που δίνετε και να καταγγείλουμε τη στάση της κυβέρνησης που αρνούνται ακόμα και να σας συναντήσουν. Θέλουμε να επαναλάβουμε για ακόμη μία φορά ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας την ίδια στιγμή που ορισμένα συμφέροντα συνεχίζουν να κερδίζουν. Κοντοζυγώνει η ώρα που αντί να καθαρίζετε τα γραφεία τους, θα καθαρίσετε και εσείς και όλοι μαζί - το λαϊκό κίνημα- την τρόικα και την κλεπτοκρατία από αυτή τη χώρα.  Κοντοζυγώνει η ώρα που θα καθαρίσουμε το τοπίο, για να δουλέψουμε όλοι μαζί σκληρά.

»Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να ξαναχτίσουμε αυτόν τον τόπο με δικαιοσύνη και σκληρή δουλειά Πρόθεσή μας είναι να αποκαταστήσουμε τις μεγάλες αδικίες του μνημονίου και η περίπτωση των καθαριστριών είναι μία από αυτές. Χρειαζόμαστε τον αγώνα σας και σήμερα και αύριο και διαρκώς. Σημασία για εμάς έχει η δική σας εμπιστοσύνη και όχι η εμπιστοσύνη της μιντιακής ολιγαρχίας!»

Bίντεο από τη διαμαρτυρία των καθαριστριών:

Δηλώσεις των Αναστασίας Νομικού και Δήμητρας Μανώλη, καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών στο φακό του left.gr:

Και σήμερα, οι καθαρίστριες του υπ. Οικ. που απειλούνται με διαθεσιμότητα και απόλυση διαμαρτυρήθηκαν με φωνές και συνθήματα μπροστά στο υπουργείο.

Ο Αλ.Τσίπρας συνομίλησε με τις καθαρίστριες, τονίζοντας: «Ήρθαμε για να συμπαρασταθούμε στο δίκαιο και έντιμο αγώνα που δίνετε και να καταγγείλουμε τη στάση της κυβέρνησης που αρνείται ακόμα και να σας συναντήσει» 

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση

«Λεφτά για τα δικά τους παιδιά» υπάρχουν

Καθαρές αποδοχές: 452 ευρώ

Μπροστά στο υπουργείο

Απέναντι σε μια κυβέρνηση που κάνει πως δεν ακούει

Με τραγούδια και συνθήματα

Οι καθαρίστριες καταγγέλουν την είσοδο ιδιωτικών συνεργείων καθαρισμού, στις οποίες θα κληθούν να απασχοληθούν με 200€

Περισσότερες φωτογραφίες του Άγγελου Καλοδούκα, εδώ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)