to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:18 | 13.11.2013

πηγή: naftemporiki.gr

Κοινωνία

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας στο δημόσιο την Πέμπτη

Η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε κινητοποιήσεις καθώς αντιτίθεται στο μέτρο της διαθεσιμότητας - κινητικότητας «που επιτείνει τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και οδηγεί στην απόλυση και την ανεργία χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους»


Πανελλαδική στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα την Πέμπτη από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00 στα Προπύλαια αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ η  οποία αντιτίθεται στα μέτρα της διαθεσιμότητας – κινητικότητας.

Η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε αυτές τις κινητοποιήσεις καθώς αντιτίθεται  στο μέτρο της διαθεσιμότητας - κινητικότητας «που επιτείνει τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και οδηγεί στην απόλυση και την ανεργία χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους».

Επίσης καταγγέλλει  την ενεργοποίηση της τροπολογίας των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ «με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν απογράφησαν καθώς απεργούσαν».

Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ, με την τροπολογία αυτή η κυβέρνηση ουσιαστικά ποινικοποιεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.

Έτσι αύριο πραγματοποιείται πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκων στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.  

Η διαμαρτυρία διοργανώνεται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ που καλεί τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Επίσης στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια έχουν δώσει ραντεβού οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου και της  ΟΛΜΕ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)