to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δόθηκε άσυλο στον Ιρανό ομοφυλόφιλο Μπ.

Με μια απόφαση που εξέπληξε θετικά λόγω του τρόπου που κινείται η Ελλάδα σε θέματα προσφύγων, η υπηρεσία Ασύλου αναγνώρισε την ιδιότητα του πρόσφυγα στον Ιρανό ομοφυλόφιλο Μπ., ήδη από την πρώτη συνέντευξη.


Όπως γράφαμε, είχε κρατηθεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν, μετά από αίτημα της δικηγόρου του Ηλέκτρας Λήδα-Κούτρα, αφέθηκε ελεύθερος.

Σήμερα (Τετάρτη), του επιδόθηκε η απόφαση που φέρει ημερομηνία 15 Οκτωβρίου. «Προκύπτει ότι ο αιτών έχει βάσιμο φόβο δίωξης στο Ιράν λόγω συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα και λόγω θρησκείας… Για τους λόγους αυτούς, τον αναγνωρίζουμε ως πρόσφυγα», αναφέρει.

«Είναι σαν να ξαναγεννήθηκα. Επιτέλους νιώθω ελεύθερος πρώτη φορά στη ζωή μου. Τώρα μπορώ να ζήσω χωρίς φόβο, χωρίς να περιορίζομαι από τις απαγορεύσεις της θρησκείας που με καταδίωκε και με ήθελε νεκρό. Μια χώρα με έχει δεχτεί, μπορώ να ζήσω όπως το ονειρευόμουν», λέει στην «Εφ.Συν.».

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει και ο Έλληνας σύντροφός του, που πέρασε μαζί του όλη την αγωνία της κράτησης. «Μου κάνει πολύ θετική εντύπωση ότι μέσα σε όλο το κλίμα της μιζέριας και της δυσαρέσκειας λειτούργησαν οι θεσμοί και κάποιοι άνθρωποι έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Νιώθω σαν αυτή τη φορά να απέκτησε πραγματικό νόημα η ονομασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που μέχρι τώρα μου ακουγόταν ειρωνική», μας λέει.

Δημήτρης Αγγελίδης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)