to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:24 | 07.10.2013

Πολιτική

Τρεις προφυλακιστέοι για την επίθεση της ΧΑ στο Πέραμα

Νέα στοιχεία για τη δράση, τη δομή, τον τρόπο οργάνωσης της ναζιστικής συμμορίας που ονομάζεται Χρυσή Αυγή βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας καθώς είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα για τις δραστηριότητές της. Στοιχεία που επιβεβαιώνουν και συχνά ενισχύουν τις παλαιότερες εκτιμήσεις όσων δεν σταματούσαν να ασχολούνται με το ναζιστικό φαινόμενο στη χώρα, και εκπλήσσουν μόνο τα όψιμα... αντιφασιστικά μεγάλα ΜΜΕ


Παρασκευή 11/10

19:30  Τρεις προφυλακιστέοι για την επίθεση της ΧΑ στο Πέραμα - Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο τέταρτος

Ολοκληρώθηκαν  λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι οι απολογίες στον Ε’ ανακριτή Πειραιά, των τεσσάρων κατηγορουμένων που έχουν αναγνωρισθεί από τα εννέα μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου ότι συμμετείχαν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής που τους επιτέθηκαν με ρόπαλα, τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου στη διάρκεια αφισοκόλλησης στο Πέραμα. Οι τέσσερις κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή. Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων έχει ήδη προφυλακιστεί για άλλη υπόθεση. Ο συγκεκριμένος φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του Π. Φύσσα, αλλά και σε επιθέσεις σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων.

 

Κατατίθεται η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Με απάλειψη των άρθρων 134 (εσχάτη προδοσία), 138 (επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας), 139 (προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας) και 148 (διακεκριμένη κατασκοπεία) κατατίθεται, από το υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή, η τροπολογία για την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Παραμένουν τα άρθρα 187 (εγκληματική οργάνωση) και 187Α (τρομοκρατικές πράξεις).

Επίσης, στη Βουλή διαβιβάστηκε το αίτημα άρσης ασυλίας κατά της Ε. Ζαρούλια για το ποινικό αδίκημα της παράβασης του νόμου 2168/1993 περί όπλων σχετικά με την μεταφορά ενός φυσιγγίου στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία καθώς και  το αίτημα άρσης ασυλίας του Στ. Μπούκουρα για τις αξιόποινες πράξεις της εξύβρισης, απειλής και κακόβουλης βλασφημίας και φθοράς ξένης περιουσίας σε βάρος του Δημάρχου Κορινθίων Αλ. Πνευματικού.

Πέμπτη 10/10

16:15 Άρση ασυλίας ζητείται και για Ζαρούλια - Μπούκουρα

16:00 Την Τετάρτη αίρεται η ασυλία Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα

13:45 Υποκλοπές χρυσαυγιτών: Παρούσες ως διαρροή, απούσες απ’τη δικογραφία

13:05 Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη, ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ο Γιώργος Ρουπακιάς.

11:45 Τροπολογία για την διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής. - See more at:

11:00  Το απόγευμα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, που θα συζητήσει για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα.

10:45 Διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με σωματείο υπαλλήλων σεκιούριτι αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Καθημερινή". Γραμματέας του φέρεται να είναι ο κατονομαζόμενος ως πυρηνάρχης της Οργάνωσης Περάματος.

09:25 Στην Ευελπίδων οδηγήθηκε κάτω από μέτρα ασφαλείας ο Ρουπακιάς.

08:36 Απειλές κατά όσων μελών της επιθυμούν να καταθέσουν στην έρευνα που διεξάγεται ενώπιον της Δικαιοσύνης εκτοξεύει η Χρυσή Αυγή.

08:24 Ενώπιον του ανακριτή για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα βρεθεί σήμερα, ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση

________________________

Τετάρτη 9/10

21:30 Σφραγίστηκε η πύλη της Βουλής που φέρονται να χρησιμοποιούσαν οι βουλευτές ΧΑ

18:35 Η έρευνα για σχέσεις αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή αποκάλυψε μη καταχωρημένα ναρκωτικά στο τμήμα της Ομόνοιας: Να διενεργηθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για τα ευρήματα στο Τμήμα Ασφάλειας Ομόνοιας, κατά την αιφνιδιαστική έρευνα που έγινε χτες από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. 

18:00 Στην ομάδα ΔΙΑΣ επεκτείνεται η έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ για τις σχέσεις αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή. Διαβάστε περισσότερα εδώ 

14:40 Στις 17 Οκτωβρίου θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών για να ορίσει εφέτη ειδικό ανακριτή για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

12:56 Παραδόθηκε ακόμη ένας καταζητούμενος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

11:00 Ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά οδηγήθηκε πριν από λίγο ο Ιωάννης Καζαντόγλου, ο 32χρονος χρυσαυγίτης, ο οποίος συνελήφθη χθες για άμεση συνέργεια στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο Ι. Καζαντόγλου φέρεται να βρισκόταν στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά λίγο πριν από τη δολοφονία, στο οποίο άφησε πίσω το κινητό του.

09:26 Κάτω από την πίεση που δέχεται από την έρευνα της Δικαιοσύνης, η Χρυσή Αυγή προχωρά σε ανοιχτές απειλές εναντίον όσων μελών της τολμούν να διαφοροποιηθούν και να καταγγείλουν όσα συμβαίνουν εδώ και χρόνια μέσα στη ναζιστική οργάνωση. 

Δίωξη κατά του ψυχιάτρου της Σκορδέλη

«Σκοπός της ΧΑ η κατάλυση του πολιτεύματος»: τι αναφέρουν οι εισαγγελείς στο αίτημα άρσης ασυλίας των 3 χρυσαυγιτών βουλευτών

Καταπέλτης για τη Χρυσή Αυγή και τους βουλευτές της είναι το διαβιβαστικό έγγραφο που απέστειλαν οι ανακριτές στη Βουλή για την άρση της ασυλίας των βουλευτών Π. Ηλιόπουλου, Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα. 

    Η συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής θα γίνει την Πέμπτη και η ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη.

    _____________________________________________________

    Τρίτη 8/10

    19:00 Την Πέμπτη ενώπιον του ανακριτή ο Γ. Ρουπακιάς

    15:05 Συνελήφθη ο 32χρονος Ιωάννης Καζαντζόγλου με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας. Πρόκειται για τον άνθρωπο που επέβαινε στο ΙΧ του Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Μετά από ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια Πειραιά οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν και τώρα κρατείται στη ΓΑΔΑ. 

    12:26 Αίτημα από τους ανακριτές υποβλήθηκε στο ΣΔΟΕ, προκειμένου να αρχίσει οικονομικός έλεγχος στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και σε βουλευτές της.

    11:28 Έρευνες σε 35 αστυνομικά τμήματα για διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Περισσότερες από 80 υποθέσεις ρατσιστικής βίας στις οποίες εμπλέκονται και αστυνομικοί διερευνούν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την Ελλάδα, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων αφορά σε αστυνομικά τμήματα στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας.

    11:04 Αναβλήθηκε για τις 12 Νοεμβρίου η δίκη του Κ. Μπαρμπαρούση εξαιτίας κωλύματος που παρουσίασε ο δικηγόρος του στελέχους του κόμματος και κατηγορουμένου, Λ. Σταθόπουλος.

     

    09:39 Μέχρι πρότινος «πρωτοπαλίκαρο» του βουλευτή Κορινθίας, Στάθη Μπούκουρα δεν διστάζει να περιγράψει επώνυμα όσα έζησε ως μέλος της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτοντας άγνωστες μέχρι τώρα πτυχές της οργάνωσης: «Τρώγαμε τα λεφτά των εισφορών με τον Μπούκουρα παρέα σε ταβέρνες», δηλώνει σε συνέντευξη του στα "Νέα". Επιπλέον αποκαλύπτει ότι στις έκνομες ενέργειες της οργάνωσης στην Κορινθία «υπήρχε κάλυψη από την Αστυνομία».

    09:11 "Αστυνομικοί και Χρυσαυγίτες ήταν παρέα", είπε μιλώντας για τις συνθήκες της δολοφονίας του παιδιού της η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η οποία σε τηλεοπτικές της δηλώσεις κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν το θάνατο του

    08:48 Ο χρυσαυγίτης βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, σε μια παραληρηματική συνέντευξη στο «Νουβέλ Ομπζερβατέρ» μιλά για κομμουνιστική διείσδυση στο κόμμα του και την αγάπη του για τα όπλα.

    Σήμερα στο Μεσολόγγι η δίκη του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση  και ακόμα 10 κατηγορουμένων για αντιποίηση αρχής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αλλά και πρόκληση παράνομης βίας, από κοινού με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 927/1979 (παλαιός αλλά ισχύων αντιρατσιστικός). Ερώτηση πραγματοποίησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την πιθανή αδιαφορία αστυνομικών της «ΔΙΑΣ» κατά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

    Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ: Τα έργα και οι ημέρες του Μπαρμπαρούση στο Μεσολόγγι στη σημερινή δίκη

    _________________________________________________________________________

    Οι εξελίξεις το απόγευμα της Δευτέρας 7/10:

    20:38 Στις 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Αθηνών, αναφορικά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

    20:35 Μαρτυρία: «Ο Μίχος εκπαίδευε τους χρυσαυγίτες στη χρήση μαχαιριών - Παρόντες οι κατηγορούμενοι βουλευτές στα επεισόδια του Εφετείου»

    19:55 Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ηλία Παναγιώταρου ζητάει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας για το αδίκημα της στάσης. Η υπόθεση αφορά σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Λάρισας, το 2010 για την οποία η Χρυσή Αυγή δεν πήρε άδεια από την αστυνομία και με εντολή του Παναγιώταρου τα μέλη του κόμματος επιχείρησαν να την πραγματοποιήσουν φτάνοντας σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

    18:59 Σε εφέτη ειδικό ανακριτή θα ανατεθεί η υπόθεση της Χρυσής Αυγής

    18:04 Προφυλακίστηκε ο πυρηνάρχης της ΧΑ στο Πέραμα για την επίθεση στο ΠΑΜΕ

    16:20 Πάτρα: Νέα αναβολή στη δίκη των τεσσάρων χρυσαυγιτών

    16:00 Αίτημα για άρση ασυλίας σε Ηλιόπουλο, Μπούκουρα και Γερμενή:

    Με αίτημά τους προς τη βουλή οι ανακριτές που έχουν αναλάβει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής κ.κ. Γεωργουλόπουλος και Παπακώστας ζητούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Στ. Μπούκουρα.

     

    Εν τω μεταξύ, στο κρίσιμο θέμα του οπλοστάσιου της Χ.Α., μάρτυρας που κατέθεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία, ισχυρίζεται πως χρυσαυγίτης βουλευτής διατηρεί «Κρυμμένα όπλα σε εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στην περιοχή της Κορίνθου».

    Αναφορικάμε τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Σαββάτου, μάρτυρας υποστηρίζει πως «υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον "φάνε". Αυτό ήταν εν γνώσει του Κασιδιάρη και είχε την έγκριση του Μιχαλολιάκου». Για το συγκεκριμένο περιστατικό μάλιστα, υπάρχει αναφορά σε ομολογία 53χρονου συνταξιούχου, που αναφέρεται ως «απόστρατος», όπου υπάρχει σαφή αναφορά σε «κάλεσμα» μελών της τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, «τάγμα εφόδου» δηλαδή, μισή ώρα πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

    Σήμερα, Δευτέρα, αναβλήθηκε για τις 17 Οκτώβρη η δίκη της γνωστής χρυσαυγίτισσας Θέμιδας Σκορδέλη, κατηγορούμενη  για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας, της κατοχής κροτίδων και της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ εκκρεμούν σε βάρος της και άλλες κατηγορίες για αδικήματα που είχε διαπράξει στο παρελθόν. Την Τρίτη, γίνεται στο Μεσολόγγι η δίκη του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση  και ακόμα 10 κατηγορουμένων για αντιποίηση αρχής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αλλά και πρόκληση παράνομης βίας, από κοινού με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 927/1979 (παλαιός αλλά ισχύων αντιρατσιστικός).

    Επιπλέον, σύμφωνα με  πληροφορίες, σε ντοσιέ που βρέθηκε στην οικία του Χρήστου Παππά υπάρχει σχεδιάγραμμα της ιεραρχίας της Χρυσής Αυγής, ενώ εκεί καταγράφεται και η «σκιώδης κυβέρνηση» που σκόπευε να συγκροτήσει η ΧΑ.


    Οι σχετικές εξελίξεις το Σαββατοκύριακο 5-6/10/2013:

    «Ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά -φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας- Υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον ``φάνε``. Αυτό ήταν εν γνώσει του Κασσιδιάρη και είχε την έγκριση του Μιχαλολιάκου». - See more at: http://left.gr/news/neoi-prostateyomenoi-martyres-emplekoyn-alloys-dyo-v...
    ο ένας εκ των δύο μαρτύρων τονίζει πως υπήρχε εντολή «να φάνε τον Φύσσα». - See more at: http://left.gr/news/neoi-prostateyomenoi-martyres-emplekoyn-alloys-dyo-v...

    Στη Νυρεμβέργη θα έστηνε η ΧΑ τον πρώτο πυρήνα στη Γερμανία //  Σε κατάσταση επιφυλακής η Βουλή για τον σημερινό αγιασμό  // Έρευνα στο σπίτι της Ουρανίας Μιχαλολιάκου // Νέα ευρήματα ενοχοποιούν τον ανθυπαστυνόμο, πρώην φρουρό του χρυσαυγίτη βουλευτή Γερμενή//  Το αίμα και το φλέμα: Η αισθητική της Χρυσής Αυγής // Γκάλοπ: Κατά της θεωρίας των δύο άκρων η πλειοψηφία, μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ // Θοδ. Δρίτσας: «Το μεγάλο φόβητρο του φασισμού είναι οι κοινωνικοί αγώνες» // Δημοσκόπηση Alco: Γκρεμίζεται η Χ.Α. // Μια σφαίρα από τη Ζαρούλια στον Μιχαλολιάκο // Παναγιώταρος: Είμαι θύμα πολιτικής βίας (το άλλο με τον Τοτό;) // Όλη η αλήθεια για το ναζιστικό χαιρετισμό του Παππά//  ΣΥΡΙΖΑ: Να βάλουμε τέλος στα μνημόνια και το φασισμό // Ο ναζιστικός όρκος της Χρυσής Αυγής //  Η λατρεία του χρυσαυγίτη Παππά για τα Eς-Ες (φωτογραφίες) - Δήλωση του Μ. Γλέζου

     

    2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
    § Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)