to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:08 | 01.07.2013

Πολιτική

Να μην κλείσει η Ολομέλεια της Βουλής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρότασης για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής όσον αφορά το ζήτημα στην ΕΡΤ.


Με τη θέση ότι εκκρεμεί η συγκέντρωση σημαντικών στοιχείων από την προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», προσέρχονται στην αποψινή συνεδρίαση της επιτροπής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής. 

Το αίτημα για νέα παράταση των εργασιών της προανακριτικής τέθηκε και στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον οποίο επισκέφθηκαν σήμερα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι τρεις βουλευτές μέλη της προανακριτικής.

Οι βουλευτές έθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής και άλλα ζητήματα τα οποία, όπως τονίζουν, επιβάλλουν να μην λειτουργήσει η Βουλή με θερινά τμήματα και να μην διακοπεί η Ολομέλεια.

Όπως ειδικότερα ανέφεραν, εκκρεμεί ο προσδιορισμός άμεσης συζήτησης της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούσε στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Η προθεσμία που τίθεται για την έκδοση έκθεσης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκπνέει σήμερα και ως εκ τούτου, είτε αυτή εκδοθεί είτε όχι, πλέον η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει άμεσα να συζητηθεί, όπως τόνισαν οι βουλευτές.

Ενημέρωσαν, επίσης, τον κ. Μεϊμαράκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει, μέχρι την Τετάρτη, την πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα της ΕΡΤ, για την οποία ζήτησαν να συζητηθεί και αυτή άμεσα στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη από την κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ θα πρέπει να συζητηθεί μέσα στο 40ημερο που προβλέπει το Σύνταγμα και άρα η Ολομέλεια θα πρέπει να μείνει ανοιχτή.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχεδιάζει μέσα στο επόμενο διάστημα να ζητήσει ακόμη τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις για τα οικονομικά θέματα, τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και για ζέοντα κοινωνικά προβλήματα.

Ειδικά για τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι στις εκκρεμότητες συμπεριλαμβάνεται το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τη συνολική φοροδιαφυγή που υπήρξε -και αυτό διότι η συνολική φοροδιαφυγή οδηγεί σε συμπεράσματα για τη συνολική ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο και άρα και για το εύρος της ευθύνης όσων ενέχονται στην υπόθεση. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η διαβίβαση της Έκθεσης της Ιρλανδικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το ποιοι κρύβονται πίσω από τον λογαριασμό των 562 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, δεν έχουν διαβιβαστεί στην προανακριτική τα πλήρη αντίγραφα της αλληλογραφίας με τις γαλλικές Αρχές, ενώ, όπως υπενθυμίζουν οι βουλευτές, υπάρχει και η επιφύλαξη του Σάμπι Μυωνή να θέσει σε γνώση της προανακριτικής επιτροπής στοιχεία.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για το περιεχόμενο της συνάντησής τους με τον πρόεδρο της Βουλής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν ότι το να κλείσει απόψε τις εργασίες της η προανακριτική επιτροπή διευκολύνει αυτούς που ενέχονται στην υπόθεση. Προειδοποίησαν ακόμη ότι εκείνοι που απόψε θα αποφασίσουν να κλείσουν την επιτροπή άρον-άρον έχουν αυτοτελή την ευθύνη για το γεγονός ότι φέρνουν πιο κοντά την παραγραφή και τα αδικήματα που τύποις ερευνώνται, αλλά και πρόσωπα και αδικήματα για τα οποία δεν υπήρξε απόφαση να τεθούν στο μικροσκόπιο των ερευνών.

Πηγή: ΑΜΠΕ 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)