to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:07 | 07.05.2013

Κοινωνία

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη και Πέμπτη

Σποραδικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ηπειρωτικά, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν σταδιακά το Σαββατοκύριακο, χωρίς πάντως να δημιουργήσουν πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.


Ειδικότερα, για την Τετάρτη αναμένονται σποραδικές βροχές και, κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, καταιγίδες τοπικά ισχυρές στη δυτική-κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν θα ξεπεράσει τους 26-28 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 έως 5 μποφόρ.

Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία σε πτώση και οι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Την Παρασκευή στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, οι βοριάδες θα πνέουν από 3 έως 5 μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τοπικές βροχές μπορεί να εκδηλωθούν το Σάββατο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και την Κυριακή στα ηπειρωτικά, όμως με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς με σταδιακή ενίσχυση, χωρίς πάντως να ξεπεράσουν τα 6-7 μποφόρ σε τοπικό επίπεδο.

Πηγή: in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)