to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:39 | 29.10.2013

Οι αστυνομικοί ερωτεύθηκαν τα περιπολικά!

Περιπολικά, δώρο από την Ευρώπη, που θα μας βοηθήσουν να πατάξουμε το έγκλημα... του να είσαι μετανάστης ή πρόσφυγας.


Πλουσιότερη κατά… δεκαοκτώ περιπολικά είναι από σήμερα η ελληνική κοινωνία, καθώς οι ευρωπαίοι εταίροι επέδειξαν επιτέλους έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και δώρισαν κάτι λιγότερο από 20 οχήματα στην ΕΛΑΣ.
 
Η τελετή παράδοσης – παραλαβής έγινε με κάθε επισημότητα, παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και πλήθος υψηλόβαθμων αξιωματούχων της αστυνομίας, καθώς και των πρέσβεων της Γαλλίας και του Λουξεμβούργου, που προέβησαν σε αυτή την… ευγενική χειρονομία.


 
Στην ομιλία του ο κ. Δένδιας δεν μπόρεσε να κρύψει την χαρά του για τη δωρεά της γαλλικής αστυνομίας. Αφού ευχαρίστησε επανειλημμένα τον Γάλλο πρέσβη, τον παρακάλεσε θερμά να δωρίσει κι άλλα.
 
«Κύριε Πρέσβη, τα οχήματα αυτά είναι σε τόσο εξαιρετική κατάσταση που θα μου επιτρέψετε να σας παρακαλέσω θερμά να αυξηθεί στο εγγύς μέλλον ο αριθμός τους. Καταλαβαίνουμε ότι και το γαλλικό κράτος έχει θέματα, αλλά για εμάς είναι εξαιρετικά κρίσιμο και ειλικρινά όταν μου τα έδειξαν, αντιλήφθηκα ότι το γεγονός ότι είναι μεταχειρισμένα δεν φαίνεται καν».
 
Σύμφωνα με τον υπουργό, και οι άνδρες της ΕΛΑΣ κατενθουσιάστηκαν με τη δωρεά, σε σημείο τέτοιο που να… ερωτευθούν ξανά:
 
«Οι Έλληνες αστυνομικοί τα ‘’ερωτεύθηκαν’’, για αυτό ειλικρινά σας λέω, σας παρακαλώ θερμά θα ήμασταν ευγνώμονες αν είχαμε 100 ακόμα από αυτά τα οχήματα!», είπε.


 
Ο Ν. Δένδιας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην παραδοσιακή φιλία που συνδέει τις δύο χώρες και τόνισε ότι είναι «ιδιαίτερα ευτυχής και ευγνώμων διότι η Γαλλική Κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη τα προβλήματά μας, βρίσκεται αρωγός στην προσπάθειά μας».
 
Μιλώντας για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, για την αντιμετώπιση της οποίας προσφέρθηκαν τα περιπολικά στην ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ελπίδα ότι «η Γαλλική Κυβέρνηση θα είναι αρωγός στην ευρύτερη προσπάθεια που κάνουμε και την οποία με ιδιαίτερη ζέση διεξάγει ο Πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Αντώνης Σαμαράς για την αντιμετώπιση του τεράστιου μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο έχει η Ευρώπη, αλλά και η χώρα μας.»

Πηγή: topontiki.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)