to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:23 | 10.06.2013

Πολιτική

Από τον Συνασπισμό στον ΣΥΡΙΖΑ: Κλείνει ένας μεγάλος ιστορικός κύκλος για να ανοίξει ένας ακόμα μεγαλύτερος

Συνεδρίασε την Κυριακή η ΚΠΕ του Συνασπισμού καταλήγοντας στην πρόταση του ΣΥΝ για την πορεία προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και ομόφωνα εκφράστηκε η πολιτική βούληση των μελών της να διατεθούν όλες οι δυνάμεις και τα μέλη του ΣΥΝ στον ΣΥΡΙΖΑ.


Επίσης η ΚΠΕ του ΣΥΝ αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία να εισηγηθεί την παρακάτω πρόταση στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΝ, το οποίο θα συγκληθεί στις 15-16 Ιουνίου 2013.

«Ο ΣΥΝ υπήρξε μια από τις βασικές πολιτικές δυνάμεις που συγκρότησαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετέχει με τον πιο ενεργητικό τρόπο σε όλη την ιστορική πορεία του και τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Οι επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι δυσκολίες που συνάντησε, τα λάθη και οι αστοχίες έχουν την σφραγίδα του ΣΥΝ. Ο ΣΥΝ, όντας ο ίδιος εκφραστής της προσπάθειας για την ενιαία δράση και ενότητα της αριστεράς, εργάστηκε με αυταπάρνηση για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε μαζί με τις άλλες συνιστώσες και ανένταχτους αριστερούς, να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι σήμερα, όχι μόνο μια μεγάλη πολιτική δύναμη που έχει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γερές βάσεις στην κοινωνία, αλλά η κύρια ελπίδα για να σταματήσει η κοινωνική καταστροφή. Να ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής ανατροπής. Να συγκροτηθεί κυβέρνηση της αριστεράς. Πάντα στην κατεύθυνση της σοσιαλιστικής προοπτικής.»

Ο ΣΥΝ κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση ενός ανώτερου επιπέδου ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, αποφασίζει να διαθέσει όλες τις δυνάμεις του, τα μέλη του και τα περιουσιακά του στοιχεία στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. 

Όλες και όλοι, αμέσως με την απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, γινόμαστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και μόνο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι ο καθολικός διάδοχος του ΣΥΝ, όπως και όλων των συνιστωσών που θα αποφασίσουν αντίστοιχα. 

Ο ΣΥΝ σταματά τη λειτουργία του και το καταστατικό λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και μόνο αυτό μας δεσμεύει όλες και όλους, όπως κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.»

Στη συνεδρίαση της ΚΠΕ μειοψήφησε η πρόταση του Αριστερού Ρεύματος, η οποία είναι:

1. Η ΚΠΕ του ΣΥΝ αποφασίζει να συγκαλέσει διαρκές συνέδριο του ΣΥΝ στο τέλος του Σεπτέμβρη όπου εκεί θα τεθεί η πρόταση της ΚΠΕ για  αυτοδιάλυση του ΣΥΝ και  ένταξή του στον ΣΥΡΙΖΑ.

2. Η ΚΠΕ αποφασίζει, επίσης, την υποστήριξη μέσα στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ της θέσης για άμεσο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ  σε ένα  ενιαίο, μαζικό, ριζοσπαστικό, πολυτασικό κόμμα.

3. Ο ΣΥΝ θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να εξασφαλιστεί η αυτοδιάλυση όλων των συνιστωσών και η ένταξή τους στο ενιαίο κόμμα και για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας θα συμφωνηθεί να δοθεί μεταβατικό διάστημα.

Αλ. Τσίπρας: Κλείνουμε έναν μεγάλο ιστορικό κύκλο, για να ανοίξουμε έναν ακόμα μεγαλύτερο και ακόμα πιο σημαντικό 

Στην ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι "ο Συνασπισμός ξεκίνησε με το όραμα της ενότητας της Αριστεράς και με το όραμα μιας νέας αριστερής ταυτότητας, ριζοσπαστικής, κινηματικής και βαθειά δημοκρατικής". 

"Προχωρούμε στην αυτοδιάλυση του Συνασπισμού, για να συγκροτήσουμε όλοι μαζί, σε ισότιμη πολιτική βάση και από κοινού με τον ανένταχτο κόσμο, το νέο ενιαίο φορέα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Ένα κόμμα δημοκρατικό και πολυτασικό, με στόχο όχι πλέον την ενδυνάμωση της πολιτικής του απήχησης και επιρροής, αλλά το άνοιγμα ενός εναλλακτικού δρόμου για τη χώρα. Στόχος μας είναι να γίνουμε ο καταλύτης μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα, και η σπίθα μιας μεγάλης ανατροπής συσχετισμών στην Ευρώπη. 

Σχέδιο μας είναι η έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια", είπε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αλ. Τσίπρα εδώ 

Δ. Βίτσας: Είναι μια απόφαση που δεν μας δημιουργεί αισθήματα λύπης ή νοσταλγίας, είναι μια απόφαση χαράς και επιτυχίας 

Στην ομιλία του ο γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού, κάλεσε όλους και όλες να εργαστούν "για ένα συνέδριο που θα αναζωπυρώνει το πολιτικό μας σχέδιο και άρα θα δημιουργεί όρους ανατροπής". "Ένα συνέδριο έμπνευσης, που θα μετατρέπει την ελπίδα της ριζικής αλλαγής, την ελπίδα μιας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, που δεν μπορεί να είναι άλλη από την κυβέρνηση της Αριστεράς, σε λαϊκό μαχητό στόχο", όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Δ. Βίτσα εδώ 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)