to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:34 | 14.10.2013

Πολιτική

Η μονταζιέρα σε ρόλο Τζέιμς Μποντ

Του Γιάννη Βασιλόπουλου


 Φαίνεται ότι οι εγκέφαλοι του Μαξίμου τον χρόνο που τους μένει ελεύθερος από το μοντάζ των δηλώσεων των συριζαίων, τον αφιερώνουν στην ανάγνωση ιστοριών του Τζέιμς Μποντ. Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα διαρροή της μονταζιέρας, διαπιστώθηκε ότι από τη σάρωση των τηλεφωνικών στιγμάτων μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδερφού του κ. Κεδίκογλου, στην περιοχή των Εξαρχείων βρισκόταν «στέλεχος της Αριστεράς» -ή τουλάχιστον το κινητό του. Μάλιστα το εν λόγω «στέλεχος», όχι μόνο εντοπίστηκε στα ύποπτα Εξάρχεια (φευ!), αλλά έχει επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση του διότι εθεάθη σε «επεισόδια στις Σκουρίες», ήτοι στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην περιβαλλοντοκτόνα εξόρυξη χρυσού.

Αν και η βλακεία είναι ανίκητη, οφείλουμε για λόγους αρχής να υπερασπιστούμε τον Ορθό Λόγο και τον τρόπο σκέψης που μας κληροδότησε ο Διαφωτισμός. Είμαστε αναγκασμένοι λοιπόν να παρατηρήσουμε ότι κάποιος μπορεί να βρεθεί κοντά στον «τόπου του εγκλήματος» («crime scene» επί το αμερικανικότερο.) για πολλούς λόγους, όπως π.χ. γιατί εκεί είναι το σπίτι του. Επίσης, ότι η συμμετοχή σε διαδήλωση στη Χαλκιδική ή ακόμα και στην Κουάλα Λαμπούρ, δεν συνιστά γενικά ενοχοποιητικό παράγοντα -τουλάχιστον απ' όσα έχουμε μάθει μετά το '74.

Όλη αυτή η ιστορία θα ήταν βέβαια για γέλια, μιας και συνιστά κορυφαία έκφραση της κυβερνητικής φαιδρότητας. Δυστυχώς όμως είναι και για κλάματα, μιας και δείχνει ότι η μονταζιέρα δεν ορρωδεί προ ουδενός. Στην απέλπιδα προσπάθειά τους να κρατηθούν στην εξουσία, ορισμένοι θα μετέλθουν κάθε είδους θεμιτού και αθέμιτου μέσου εναντίον των πολιτικών αντιπάλων τους. Και αυτό συνιστά σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)