to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:09 | 12.06.2013

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ΕΤ3: Ο αγώνας αυτός θα είναι νικηφόρος (βίντεο)

Βίντεο από την επίσκεψη του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην ΕΤ3


Πηγή: thesstoday.gr

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

Χθες δεχτήκατε μία επίθεση που δεν αφορά μόνο όλους εσάς, εργαζόμενους και εργαζόμενες στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ήταν μία επίθεση ενάντια στη δημοκρατία, στην ελεύθερη έκφραση, μια στοχευμένη συνολική επίθεση, που στόχο είχε τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, την αυταρχοποίηση, αλλά και την παράδοση του αγαθού της ενημέρωσης, μονοπωλιακά, στα ιδιωτικά συμφέροντα της διαπλοκής. 

Όμως η αυθόρμητη αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας δημιουργεί σήμερα νέα δεδομένα. Αυτό που ζήσαμε χθες ήταν πρωτόγνωρο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη. Το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης σκοτεινιάζει και πέφτουν οι πομποί σε δύο μονάχα περιπτώσεις: όταν μία χώρα γίνεται κατεχόμενη από ξένες δυνάμεις ή όταν σε μία δημοκρατική χώρα γίνεται πραξικόπημα. 

Χθες ζήσαμε μια τέτοια θλιβερή εικόνα, την έζησαν όλοι οι έλληνες και όλες οι ελληνίδες που παρακολουθούσαν με αγωνία από τους δέκτες της τηλεόρασής τους την ξαφνική θανάτωση της δημόσιας τηλεόρασης και αυτό όμως είναι η αρχή του τέλους ενός καθεστώτος, που επί τρία χρόνια με βάρβαρα μέτρα, με άδικα μέτρα, έχει συνθλίψει την κοινωνική συνοχή, την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία σε αυτή τη χώρα. 

Ο αγώνας σας πλέον δεν είναι ένας αγώνας που αφορά εσάς. Αφορά συμβολικά τη δημοκρατία στη χώρα μας. Για αυτό η παρουσία πλήθους πολιτών στο ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, εδώ στα γραφεία της ΕΤ3, αλλά και σε κάθε πόλη της χώρας όπου υπάρχουν κτίρια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σηματοδοτεί ότι η επιχείρηση αυταρχισμού της κυβέρνησης Σαμαρά, έχει γυρίσει μπούμερανγκ. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους μίας κυβέρνησης που θέλει να προχωρήσει με αυταρχισμό και με κατάλυση της δημοκρατίας. 

Σήμερα θα ήθελα να απευθύνω για μία ακόμη φορά, έκκληση σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, ανεξάρτητα από πολιτική και κομματική τοποθέτηση, διότι δημοκρατικοί πολίτες υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, να έρθουν εδώ, να πλαισιώσουν τον αγώνα σας. Είναι ένας αγώνας για την προάσπιση της δημοκρατίας. Η δημοκρατία ήταν το πρώτο θύμα των μνημονίων. Είναι όμως και αυτό που είμαστε και πρέπει να είμαστε, έχουμε χρέος είμαστε, αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε. Δεν δίνουμε πλέον μία μάχη προκειμένου να έχουμε μισθούς ή συντάξεις. Δίνουμε μία μάχη για να έχουμε αξιοπρέπεια, δίνουμε μια μάχη για να έχουμε δημοκρατία. 

Αυτός είναι ο αγώνας σας και πιστεύω ότι όσοι χθες νόμιζαν ότι θα μπορέσουν κλείνοντας του πομπούς, να φιμώσουν τη δημόσια τηλεόραση, σήμερα ήδη αισθάνονται ότι πάτησαν σε ναρκοθετημένο έδαφος. 

Είμαι αισιόδοξος ότι ο αγώνας αυτός θα είναι νικηφόρος και θα είναι αγώνας που θα αγκαλιαστεί, ήδη αγκαλιάζεται, από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας. Λουκέτο δεν θα μπει στην ΕΡΤ. Λουκέτο θα μπει στην τρικομματική κυβέρνηση της βαρβαρότητας. Απολύσεις δεν θα γίνουν την ΕΡΤ. Άλλοι θα πρέπει να αισθάνονται ότι οι θέσεις τους και οι ώρες τους είναι μετρημένες. 

Σας ζητώ να μείνετε στις επάλξεις και η δέσμευσή μας είναι ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης, θα είναι σύντομα παρελθόν και η ΕΡΤ θα παραμείνει δημόσια, ανοιχτή, πολυφωνική, αλλά ταυτόχρονα θα γίνει και το συμβολικό μέσο της πάλης του λαού μας για να ξανακερδίσει την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία. 

Καλή δύναμη και καλούς αγώνες.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)