to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:05 | 03.10.2013

Πολιτική

Φιλοχρυσαυγίτικο site της Σάμου υιοθετεί τους ισχυρισμούς των υπόδικων νεοναζί

Καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου, το blog του, γνωστού για τις συκοφατικές του πρακτικές, Γιάννη Νέγρη, αναπαρήγαγε το χρυσαυγίτικο μύθευμα ότι ο Ρουπακιάς ανήκε πολιτικά στο ΚΚΕ, πήγαινε στη «Xρυσή Αυγή» για βιοποριστικούς λόγους και ότι το φονικό έγινε για ποδοσφαιρικές διαφορές. Το παραπάνω κρούσμα ήταν το τελευταίο μιας σειράς φιλοχρυσαυγίτικων αναρτήσεων και δημοσιογραφκών καλύψεων του εν λόγω δημοσιογράφου. Aναλυτικά η καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Χρειάστηκε η αποτρόπαιη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η παγκόσμια κατακραυγή, για να κινηθούν επιτέλους οι διωκτικές αρχές, να τεκμηριώσουν την εγκληματική δράση της ναζιστικής συμμορίας και να προχωρήσουν σε συλλήψεις ηγετικών στελεχών.  Απαιτείται νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Να αφεθεί απερίσπαστη η δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της. Η δίωξη των στελεχών της Χ. Α. πρέπει να γίνει σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας. Η δημοκρατία δεν εκδικείται, αποδίδει δικαιοσύνη. Η ποινική δίωξη δεν μπορεί να αναπληρώσει την ανάγκη για πολιτική, ιδεολογική και ηθική απομόνωση της νεοναζιστικής οργάνωσης από τον Ελληνικό λαό.

Θωρούμε υποχρέωσή μας να καταγγείλουμε στη Σαμιακή κοινωνία, ότι στο τοπικό blog “aegaio blogspot”, διαχειριστής του οποίου είναι είναι ο κ. Νέγρης, μετά τη δολοφονία αναρτήθηκε δημοσίευση του ακροδεξιού “defencenet” (σσ δείτε ενδεικτικά ΕΔΩ), η οποία υιοθετεί και προβάλλει τον χρυσαυγίτικο ισχυρισμό, ότι ο Ρουπακιάς ανήκε πολιτικά στο ΚΚΕ, πήγαινε στη «Xρυσή Αυγή» για βιοποριστικούς λόγους και ότι το φονικό έγινε για ποδοσφαιρικές διαφορές. Πριν από δύο μήνες περίπου, όταν έγινε γνωστή η προκαταρκτική εξέταση εναντίον των εργαζομένων του νοσοκομείου για την παρεμπόδιση της ρατσιστικής αιμοδοσίας της «Χρυσής Αυγής», ο κ. Νέγρης ανάρτησε συκοφαντικό κείμενο για δήθεν αιμοδοσία μόνο για κομμουνιστές από το ΚΚΕ. Τα μικρόφωνα της ραδιοφωνικής του εκπομπής είναι πάντα ανοιχτά για τους βουλευτές και τα στελέχη της Χ Α.Η κοινωνία και οι συλλογικοί της φορείς ανέχονται πολλά χρόνια την «ιδιόρρυθμη δημοσιογραφία» του κ. Νέγρη, που έχει αναγάγει σε ύψιστη τέχνη τη στοχοποίηση και τη συκοφάντηση δεκάδων συμπολιτών μας, ενίοτε μέχρι θανάτου. Πάει πολύ όμως να σιωπήσουμε μπροστά στην προβολή και τη έμμεση στήριξη των θέσεων της ναζιστικής, εγκληματικής συμμορίας. Έχουμε ήδη ενημερώσει τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αρνούνται να εμφανιστούν στην εκπομπή του κ. Νέγρη.

Καλούμε τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, τα δημόσια πρόσωπα και τους πολίτες να αντισταθούν, απομονώσουν και να απαξιώσουν αυτό το είδος «δημοσιογραφίας», που δηλητηριάζει την κοινωνία μας με το μίσος και την καχυποψία. Είναι μια πολιτική και ηθική υποχρέωση, την οποία, έστω και καθυστερημένα πρέπει να εκπληρώσουμε.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)