to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:39 | 04.07.2013

Πολιτική

Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου για την ανάγνωση των εγγράφων

Εμμένει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην άρνησή του να αναγνωστούν έγγραφα που κατασχέθηκαν στο γραφείο του. Οι συνεχείς παρεμβάσεις του κατηγορουμένου για την μη ανάγνωση των συγκεκριμένων εγγράφων, προκαλεί εντάσεις κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.


Ο πρώην υπουργός ζήτησε για άλλη μια φορά από το δικαστήριο να μην διαβαστούν τα προσωπικά ημερολόγιά του, επικαλούμενος την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου, που του απήντησε πως η ανάγνωση των εγγράφων δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Αρχής.

Τσοχατζόπουλος: Ποιος το κρίνει αυτό;

Πρόεδρος: Καθίστε κάτω. Αυτό έχει κριθεί.

Τσοχατζόπουλος: Διαμαρτύρομαι για τη μεροληπτική στάση του δικαστηρίου. Θα με προστατέψετε κ. Προεδρε;

Η Εισαγγελέας της έδρας τόνισε στον κατηγορούμεν  πως δεν επιτρέπεται κάθε φορά που διαβάζεται κάτι να παίρνει θέση και τον υποχρέωσε να παραμείνει σιωπηλός και να μην παρεμποδίζει τη διαδικασία.

«Κάνετε ζημιά. Βλάπτετε. Θέλετε να πάρετε την ευθύνη;» ρώτησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος για να λάβει την απάντηση της εισαγγελέως « η διαδικασία είναι δημόσια. Οι πάντες κρινόμαστε.»

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε για άλλη μία φορά πως το κατηγορητήριο είναι ψευδές και σαθρό, επιρρίπτοντας ευθύνη στους εισαγγελείς που διαβάζουν «χαρτιά που βρέθηκαν στο δρόμο».

Τσοχατζόπουλος: Υπάρχει πρόβλημα που σας αφορά ως εισαγγελέα. Πρόκειται για ένα ψευδές και σαθρό κατηγορητήριο ενάντια στην ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. Έχετε κι εσείς ως εισαγγελέας ευθύνη. Διαβάζετε χαρτιά που βρέθηκαν στο δρόμο. Εδώ κι εκεί. Έχετε ευθύνες.

Εισαγγελέας: Έγγραφο είναι ο, τι αποδεικνύει έννομες συνέπειες. Το πάτημα ενός ανθρώπου στο χιόνι αποτελεί έγγραφο. Αυτά που διαβάζει το δικαστήριο είναι έγγραφα που δεν εμπίπτουν στα προσωπικά δεδομένα. Ούτε η παρέμβαση της Αρχής χρειάζεται. Υποχωρούν όλα μπροστά στην αναζήτηση της αλήθειας. Αν δεν θέλουν να τα ακούν οι κατηγορούμενοι ας πράξουν ό,τι νομίζουν.

Ο κατηγορούμενος- πρώην υπουργός υποστήριξε πως δεν τηρούνται οι διαδικασίες και οι νόμοι, ενώ ο πρόεδρος του είπε πως θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα, εάν δεν σταματήσει να διακόπτει.

Πηγή: tvxs.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)