to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:18 | 18.07.2013

Κοινωνία

Δίκτυο: «Το Σάββατο όλοι και όλες στην Καλαμάτα»

Να μη γίνει το φεστιβάλ του ναζιστικού μίσους


Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική αντιφασιστική διαδήλωση της Καλαμάτας το Σάββατο 20/ Ιουλίου, 7 μ.μ, στην κεντρική πλατεία. Η διαδήλωση εντάσσεται στον κύκλο κινητοποιήσεων ενάντια στο φεστιβάλ του μίσους που επιδιώκει να οργανώσει στις 3-4 Αυγούστου στην Καλαμάτα η Χρυσή Αυγή.


Το φεστιβάλ μίσους της ναζιστικής συμμορίας θα αποτελούσε έτσι κι αλλιώς πρόκληση πρώτου μεγέθους όχι μόνο για την Αριστερά, αλλά για κάθε δημοκράτη. Πρόκειται για μια εκδήλωση που προπαγανδίζει το ναζισμό και προωθεί το ρατσιστικό έγκλημα. Όμως το ότι οργανώνεται στην επέτειο της εγκαθίδρυσης της μεταξικής δικτατορίας καθιστά τα πράγματα ακόμα πιο σοβαρά. Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας καταδεικνύει ότι το πραγματικό πολιτικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής είναι η κατάλυση της δημοκρατίας και η κατάργηση των ελευθεριών μας.

Το ότι το Λιμενικό Ταμείο έχει δώσει άδεια στους ναζί για το φεστιβάλ μίσους αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στη μακρά αλυσίδα περιστατικών κρατικής και κυβερνητικής ενθάρρυνσης στη ΧΑ. Πρόσφατη είναι άλλωστε η επίθεση χρυσαυγιτών στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο στην Ηλιούπολη υπό τη συνοδεία μοτοσυκλετιστών της αστυνομίας. Θα το ξαναπούμε για πολλοστή φορά: η κρατική και κυβερνητική στήριξη συνιστά απολύτως αναγκαίο όρο για την ύπαρξη των ναζί και την εκτύλιξη της τρομοκρατίας τους.

Τώρα το "μπαλάκι" είναι στην πλευρά της δημοκρατικής κοινωνίας. Αυτή είναι που πρέπει να κινητοποιηθεί για να ανακληθεί η άδεια του Λιμενικού Ταμείου και να απομονωθούν οι ναζί. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η διαδήλωση του Σαββάτου αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Τηλέφωνο για τα πούλμαν από Αθήνα : 6983352664

Υ. Γ. Οι τηλεφωνικές απειλές (και μάλιστα από τηλέφωνο της Βουλής...) του χρυσαυγίτη βουλευτή Κουκούτση εναντίον μέλος της οργανωτικής ομάδας της διαδήλωσης, αποδεικνύουν ότι οι ναζί εκτός από καθάρματα είναι και θρασύδειλοι καραγκιόζηδες.

Αθήνα, 17/7/2013

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)