to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 03.04.2013

Κοινωνία

Φοιτητής ξυλοκοπήθηκε γιατί εφάρμοσε το «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη»

«Σοκ» έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η περιπέτεια 21χρονου φοιτητή, που ξυλοκοπήθηκε κατά τη νυχτερινή του έξοδο όταν με την παρέα του αποφάσισαν να φύγουν από γνωστό μαγαζί της Κομοτηνής, Avant Garde, δίχως να πληρώσουν τα σφηνάκια, που είχαν πιει, επικαλούμενοι πρόσφατο νόμο για τις περιπτώσεις μη προσκόμισης απόδειξης.


Η παρέα των τεσσάρων φοιτητών ήπιε από δύο σφηνάκια ο καθένας και έκανε ένα λογαριασμό των 8 ευρώ συνολικά. Οι φοιτητές περίμεναν την απόδειξη για να πληρώσουν, η οποία όμως δεν ήρθε ούτε την πρώτη φορά, ούτε και τη δεύτερη φορά που παρήγγειλαν τα σφηνάκια στο σερβιτόρο. Στη συνέχεια ενημέρωσαν τον σερβιτόρο ότι δε θα πληρώσουν γιατί δεν έφερε την απόδειξη επικαλούμενοι τη γνωστή διάταξη κι αυτός με τη σειρά του δεν αντέδρασε έντονα απλώς ζήτησε να πληρωθεί ο λογαριασμός.

Σύμφωνα με την μαρτυρία τους όπως τη δημοσιεύει ο Παρατηρητής Online, γύρω στα 20 λεπτά μετά από την απομάκρυνσή τους από το σημείο, οι τέσσερεις φοιτητές βρέθηκαν στην οδό Παρασίου, λίγο πριν από τη διασταύρωση με τη Ν.Ζωίδη, όπου συναντήθηκαν με ένα πέμπτο της παρέας. Ενώ συζητούσαν πού θα συνεχίσουν τη διασκέδασή τους, αντιλήφθηκαν δύο άτομα να κατευθύνονται από την πλευρά της πλατείας προς το μέρος τους, εκτοξεύοντας εναντίον τους ύβρεις και απειλές. Οι φοιτητές αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για υπαλλήλους του συγκεκριμένου μαγαζιού, γιατί αφενός αναγνώρισαν τον σερβιτόρο που τους σέρβιρε, αφετέρου αναφέρονταν στην αξία των ποτών, στα 8 ευρώ. Σύμφωνα με τη μαρτυρία τους, μαζί με τον σερβιτόρο, προς το μέρος του κινούταν και ένα δεύτερο άτομο, υψηλόσωμο και γεροδεμένο, το οποίο όμως δεν αναγνώρισαν. Οι φοιτητές άρχισαν να υποχωρούν προς την πλευρά της Ν.Ζωίδη, με εξαίρεση τον πέμπτο της παρέας που δεν ήταν μαζί τους στο μαγαζί, αλλά και ένα ακόμα μέλος, το θύμα τελικά της διένεξης, τον 21 χρόνο Γιάννη Γκερέκο. Ερχόμενοι πρόσωπο με πρόσωπο με τα δύο άτομα, που συνέχιζαν τις ύβρεις και τις απειλές, χωρίς καμία πρόκληση εκ μέρους του, όπως υποστηρίζει το θύμα, το δεύτερο άτομο που ήταν μαζί με το σερβιτόρο τον χτύπησε στο πρόσωπο, ρίχνοντάς τον στο έδαφος.

Ενώ ο 21χρονος παράμενε κάτω μισολιπόθυμος, ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φίλων του, επανήλθε χτυπώντας τον με κλωτσιά στο πρόσωπο, εξακολουθώντας να βρίζει και να απειλεί κατά υπόλοιπα μέλη της παρέας. Όταν έλαβε τέλος το περιστατικό, οι φίλοι του θύματος μετέφεραν αιμόφυρτο το νεαρό στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Κομοτηνής, για να του παρασχεθούν οι πρώτες ανάγκες. Ακολούθως ο 21χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή και παρέμεινε για νοσηλεία στη χειρουργική κλινική, με το σοβαρότερο από τα τραύματά του να εντοπίζεται στην κάτω γνάθο, όπου υπέστη συντριπτικό κάταγμα.

Για την επίθεση που δέχτηκε ο 21χρονος  έχει καταθέσει μήνυση στο Α.Τ. Κομοτηνής και σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη σύλληψη των δραστών. Από την πλευρά του μαγαζιού, πάντως, οι υπεύθυνοι αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή υπαλλήλων του στο περιστατικό, τονίζοντας επίσης ότι οι αποδείξει προσκομίζονται πάντοτε στους πελάτες.

Πηγή: alterthess.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)