to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:30 | 14.08.2013

Κοινωνία

Για τον ΟΑΣΑ στο θάνατο του 18χρονου οδήγησε μια "αψυχολόγητη κίνηση"...

Ένας άνεργος νέος, μη έχοντας να πληρώσει ούτε εισιτήριο, ούτε και πρόστιμο, πηδάει από το τρόλεϊ για να ξεφύγει από τον ελεγκτή. Και σκοτώνεται.


Ο 18χρονος ανήκει σ'αυτήν την κοινωνική κατηγορία που μαστίζεται από 65% ανεργία.  Δεν ακύρωσε  εισιτήριο, στην επόμενη στάση μπήκε στο τρόλεϊ ένας ελεγκτής και κατευθύνθηκε προς τον νεαρό ζητώντας του το εισιτήριο. Εκείνος ανέφερε ότι δεν είχε και ο ελεγκτής, σύμφωνα με πληροφορίες, του ζήτησε να αποβιβαστούν μαζί στο τέρμα καθώς δεν είχε να του δώσει τα χρήματα για το πρόστιμο. Ύστερα από διαπληκτισμό με τον ελεγκτή (αναφέρεται ότι έπιασε το παιδί από την μπλούζα και οι επιβάτες φώναζαν να τον αφήσει "θα σου δώσουμε εμείς το 1 ευρώ, παιδί είναι"), ο 18χρονος πατάει το κουμπί του κινδύνου και πηδάει από το εν κινήσει τρόλεϊ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να χάσει τη ζωή του.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΟΑΣΑ αναφέρει επί λέξη τα εξής: " Ο επιβάτης  ετών 19 , κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εισιτήριο και ο ελεγκτής, ως ήτο υποχρεωμένος, ζήτησε τα στοιχεία του για να του κόψει το επιβαλλόμενο νόμιμο πρόστιμο. Ο επιβάτης αρνήθηκε άρχισε να φωνάζει και να υβρίζει και αμέσως και όλως αιφνιδίως επετέθη στον ελεγκτή , χειροδικώντας με γροθιές και  κλωτσιές. Του έσπασε τα ματογυάλια , φώναζε και ήτο σε έξαλλη κατάσταση.

Στο επεισόδιο παρενέβη αμέσως ένας επιβάτης ηλικίας περίπου 35 ετών για να συγκρατήσει τον εξαγριωμένο νεαρό επιβάτη. Ο νεαρός σε έξαλλη κατάσταση επετέθη και σε αυτόν και τον χτύπησε γρονθοκοπώντας τον.

Εντός ολίγον λεπτών η κατάσταση είχε κάπως καταλαγιάσει με την παρέμβαση και των υπολοίπων επιβατών και ο ελεγκτής παρά την ταραχή του και την σύγχυση του από τον ξυλοδαρμό που είχε δεχτεί , είπε στον νεαρό επιβάτη, σε ήρεμο τόνο να μην κατέβει από το  Τρόλεϋ , αλλά να ακολουθήσει μέχρι το τέρμα για να έρθει η αστυνομία και να δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις και διευκρινήσεις. Και ενώ τα πράγματα φαίνονταν ότι είχαν ηρεμήσει και το Τρόλεϋ ήταν εν κινήσει με κλειστές τις πόρτες (γιατί αν δεν είναι απολύτως κλειστές οι πόρτες το Τρόλεϋ δεν μπορεί να κινηθεί) και κατευθυνόταν προς την στάση ‘’Δημαρχείο’’, 70 – 80 μέτρα πριν την στάση ο νεαρός παραβίασε βίαια την μεσαία πόρτα του Τρόλεϋ και πήδηξε από το όχημα στο οδόστρωμα , ενώ αυτομάτως ακινητοποιήθηκε το όχημα (διότι με την παραβίαση της πόρτας λειτούργησε αμέσως το αυτόματο σύστημα ασφαλείας που ακινητοποιεί το όχημα στην περίπτωση που ανοίξει κάποια πόρτα).

Συνέπεια της αψυχολόγητης αυτής κινήσεις του  νεαρού επιβάτη ήτο ο σοβαρός τραυματισμός του."


Αυτό που ΔΕΝ αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, είναι πως παραθέτει την οπτική του ελεγκτή και μόνο, ο οποίος συνελήφθει μαζί με τον οδηγό και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.  Δεν αναφέρει πως ένας άνεργος νέος, με άνεργους γονείς, δεν είναι σε θέση να πληρώνει καθημερινά εισιτήρια κόστους 1,40 ευρώ για να μετακινείται, δεν αναφέρει πως η "αψυχολόγητη κίνηση" ήταν στην πραγματικότητα η αδυναμία να πληρώσει το τσουχτερό πρόστιμο. Δεν αναφέρει τις μαρτυρίες των επιβατών, δεν αναφέρει ότι προστέθηκε ακόμη ένας νεκρός στα θύματα της οικονομικής κρίσης. Διαλέγει να παρουσιάσει το παιδί σαν έναν από τους "τζαμπατζήδες". Αδυνατεί να κατανοήσει (;) πως δεν υπάρχουν πια "τζαμπατζήδες". Υπάρχουν φτωχοί, όλο και περισσότεροι. 

Σήμερα ο 18χρονος πέθανε επειδή ήταν φτωχός.

Διαβάστε ακόμη:

Για 1,40 ευρώ: Νεκρός 18χρονος που πήδηξε από τρόλεϊ για να αποφύγει τον έλεγχο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)