to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 28.04.2013

Διεθνή

Συρία: Πύραυλος εδάφους-εδάφους πλήττει το Χαλέπι, 4 πολίτες νεκροί

Πύραυλος εδάφους-εδάφους έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί την περιοχή Ταλ Ριφάατ, στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις πολίτες --δύο γυναίκες και δύο παιδιά-- ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Αντικαθεστωτικοί του Κέντρου Ενημέρωσης στο Χαλέπι είπαν ότι ήταν πύραυλος Σκουντ τον οποίο εκτόξευσε ο στρατός αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Από τη ρίψη που πυραύλου πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και καταστράφηκαν πολλά σπίτια σε αυτή την περιοχή.

Η Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης, ένα δίκτυο αντικαθεστωτικών, κάνει λόγο για 30 τραυματίες και 10 σπίτια που καταστράφηκαν, διευκρινίζοντας ότι μια μητέρα και τα δύο κοριτσάκια της περιλαμβάνονται στα θύματα.

"Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν πτώματα κάτω από τα ερείπια" ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Βίντεο που ανάρτησε το Παρατηρητήριο και αντικαθεστωτικοί δείχνουν άνδρες να απομακρύνουν μπάζα από τα χαλάσματα, μέσα στο σκοτάδι, και να ανασύρουν το άψυχο σώμα ενός παιδιού, ενώ ούρλιαζε ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί εκεί.

Τον Φεβρουάριο αντικαθεστωτικοί είχαν κατηγορήσει το στρατό ότι εκτόξευσε από μια βάση στην περιφέρεια της Δαμασκού πυραύλους Σκουντ εναντίον μιας συνοικίας του Χαλεπίου προκαλώντας τον θάνατο 58 ανθρώπων, μεταξύ τους 36 παιδιά, σύμφωνα με απολογισμό του Παρατηρητηρίου. Η Δαμασκός είχε διαψεύσει ότι είχε κάνει χρήση πυραύλων Σκουντ.

Το καθεστώς Ασαντ κατηγορείται από την αντιπολίτευση, δυτικές χώρες και το Ισραήλ, ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον του άμαχου πληθυσμού στον πόλεμο αυτόν που μαίνεται τα τελευταία δύο χρόνια. Η Δαμασκός απορρίπτει τις αμερικανικές και βρετανικές κατηγορίες, ενώ ο ρώσος σύμμαχός της προειδοποίησε τη Δύση να μην χρησιμοποιήσει το θέμα αυτό ως "άλλοθι" για να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία.

Πηγή ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)