to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 22.10.2013

Κοινωνία

Mε τα ΜΑΤ υποδέχθηκαν τους πρωτοετείς φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ (φωτογραφίες)

Παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης η παραβίαση του ασύλου


Περίπου στις 12 το μεσημέρι και ενώ διεξαγόταν η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών, διμοιρίες των ΜΑΤ καταδίωξαν μετανάστες και εισέβαλαν στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ. Μετά την κατακραυγή από φοιτητές και υπαλλήλους του Ιδρύματος αποχώρησαν. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε συλλήψεις μεταναστών μικροπωλητών. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης... επέβλεπε την παραβίαση του ασύλου, με πρόσχημα την «πάταξη του παραεμπορίου», κατά την «επιχείρηση σκούπα» (όπως περήφανα ανακοίνωσε στην προσωπική του ιστοσελίδα):

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας και Χρ. Καραγιαννίδης, όσο και οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ  καταδίκασαν την  αναίτια εισβολή των ΜΑΤ καθώς και το απίστευτο το θράσος της αστυνομίας που ζήτησε την εκκένωση της σχολής προκειμένου να διεξαχθεί η «έρευνά» της. 

Τα ΜΑΤ στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ (από @risinggalaxy):

Η συνεχής ενημέρωση:

15:15 Πέντε συλλήψεις μεταναστών μικροπωλητών, ο τελικός αριθμός της κατασταλτικής επιχείρησης σε ΑΣΟΕΕ (@makissinodinos).

14:21 Παρουσία Μηταράκη η εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ (φωτογραφίες)

12:48 Φωτογραφία από την εικόνα της ΑΣΟΕΕ νωρίτερα:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

12:45 Τελείωσε η «επιχείρηση» της ΕΛΑΣ, αποχωρούν τα ΜΑΤ, δεν έχουν γίνει προσαγωγέςς μέχρι στιγμής στην ΑΣΟΕΕ (πληροφορίες από @makissinodinos).

12:37 Οι φοιτητές απέναντι από τα ΜΑΤ (από @makissinodinos):

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

12:30 Διαπραγματεύσεις της γραμματείας και των φοιτητών με την Αστυνομία για να αποχωρήσουν οι διμοιρίες από το προαύλιο. «Άφωνες» μέχρι τώρα οι πρυτανικές αρχές.

12:25 Σύμφωνα με μαρτυρία του γραμματέα της ΑΣΟΕΕ στο Κόκκινο» (105,5), τα ΜΑΤ επικαλέστηκαν επίθεση με πέτρες από «παράνομους μετανάστες» και εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ. Στο προαύλιο βρίσκονται πάνω από 500 φοιτητές που φωνάζουν συνθήματα κατά της εισβολής. Την ίδια ώρα, εντός του κτιρίου, διεξάγεται η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών, γεγονός που κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη την κατάσταση.

12:15 Σύμφωνα με μαρτυρία στο twitter, κατά την εισβολή στην ΑΣΟΕΕ, τα ΜΑΤ έριξαν κάτω μηχανή με ηλικιωμένο αναβάτη.

12:05 Μετά από καταδίωξη μεταναστών, δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν εισβάλει στο προαύλιο του Ιδρύματος. Απαιτούν, μάλιστα, να φύγουν οι φοιτητές(!) προκειμένου να «κάνουν έρευνα» για τους μετανάστες. Κλειστή παραμένει η οδός Πατησίων. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)